به گزارش خبرآنلاین، این مرجع تقلید در درس اخلاق خود، به شرح روایتی از امام حسین «سلاماللهعلیه» پیرامون انواع ظلم پرداخت. سومین مرتبه از ظلم « ظلم به دیگران، به واسطه اهانت و آبروریزی» بود که در تشریح آن گفت: پس از «ظلم حاکمان» و « ظلم اعضای خانواده نسبت به یکدیگر»، مرتبه بعدی ظلم به افراد بی یاور، که پرهیز از آن اهمیت بسیاری دارد، گناهانی نظیر غیبت، تهمت و شایعه پراکنی است. متأسفانه این مرتبه از ظلم امروزه در جامعه بسیار رایج و شایع است. افراد در مجلس می نشینند و پشت سر کسی که حضور ندارد، غیبت می کنند یا به او تهمت میزنند.
در بسیاری از مجالس، برای کسی که حضور ندارد، شایعه سازی و شایعه پراکنی میکنند و چون نمیتواند از خودش دفاع کند و پاسخ شایعات را بدهد، در آن جلسه یاوری جز خداوند ندارد و مظلوم واقع می شود. کمتر مجلسی بشود یافت که این گناهان بزرگ و این ظلمهای عظیم در آن نباشد. به تجربه هم اثبات شده است که افرادی که مرتکب چنین گناهانی میشوند، عاقبت به خیر نخواهند شد.
من همواره به جوانان می گویم: شما را به خدا قسم میدهم تهمت نزنید و اگر راجع به کسی تهمت شنیدید، از او دفاع کنید. متأسفانه بسیار اتفاق میافتد که افراد متدین در جلسات حضور دارند و در مقابل آنان به دیگران تهمت زده می شود ولی یا سکوت می کنند و یا آن تهمت را همراهی می کنند که هر دو بد است.
با تأسف باید گفت: بسیاری از رسانههای گروهی، روزنامهها و سایتهای اینترنتی، امروزه تبدیل به تهمتنامه، غیبتنامه و فحشنامه شدهاند. مطلبی منتشر میکنند و خودشان هم میدانند که تهمت است، ولی منتظر میمانند تا تکذیب شود. اما وقتی آبروی کسی رفت و شخصیت او در اذهان عمومی خدشهدار شد، تکذیب مطلب سودی به حال وی نمیبخشد و جبران آبروی رفته را نمینماید.
/111