خبرآنلاین جمعه شب نظرسنجیای را با این عنوان «نظر شما درباره نامه اخیر رئیس جمهوری به نمایندگان مجلس چیست؟» منتشر کرده است که طی آن تنها 4 درصد شرکتکنندگان محتوا و روش ارائه این نامه را درست دانستهاند. 0.8 درصد محتوا را غلط و روش را درست و 9.4 درصد نیز نظر عکس داشته اند اما 86 درصد شرکت کنندگان بهکل با محتوا و روش ارائه این نامه مخالف بودند.
البته کاربران سایت خبرآنلاین، ذیل اخبار مرتبط با این نامه نیز به ارائه نظرات خود پرداختهاند. خبری که متن کامل نامه رئیسجمهور را منتشر کرده با 34 کامنت از سوی کاربران همراهی شده است. در مجموع سه نفر رئیس جمهور را به شرکت در جلسات مجمع تشویق کردهاند، فقط 5 نفر از موضع رئیسجمهور در این نامه حمایت کرده، دو نفر به هزینهکردن از جایگاه رهبری انتقاد کرده و چهارنفر هم مخالف لحن توهین آمیز و رسانهای شدن این موضوع بودهاند.
در حالیکه 8نفر به دفاع از جایگاه مجلس و مجمع تشخیص پرداخته و یک نفر به اسم «مردم»، هم نوشته است که «احتمالا اقای رئیس جمهور فراموش کردند نمایندگان مجلس، معاونین و مشاورانشون نیستند!!؟ مجلس = قانون = منافع مردم»، پنج نفر نیز به جایگاه مجمع تشخیص تاخته و تا آنجا پیش رفتهاند که رئیس این مجمع را فردی قدرتطلب خواندهاند که باید تغییر هم بکند. برخی نیز این نامه را به منزله آشکار شدن یارکشیها و در ادامه مناظرات انتخاباتی سال گذشته دانستهاند. فردی بینام این نامه را حرف دل 99.9 درصد مردم ایران خوانده و دونفر نیز از او پرسیدهاند که این آمار دقیق را از کجا آورده و آیا منتقدین دولت از نظر وی مردم هستند یا نه؟
در واکنش به گزارش «یک نامه و چندین واکنش/مجلس، قوه قضاییه و مجمع به نامه رئیسجمهور واکنش نشان میدهند» نیز کاربری با نام «حرف دل»، خبرآنلاین را متهم به ناآرام کردن فضا کرده بود و فرد دیگری بدون نام، پاسخگویی مجلس و مجمع به نامه رئیسجمهور را به دلیل آن دانسته بود که «چون احمدی نژاد از خودشون نیست علیه اش موضع گرفتن».
تنها کامنت گزارش « واکنش مجلس به نامه رئیسجمهور: دعوت به همدلی به جای تنشآفرینی»، به تقدیر از رئیسجمهور پرداخته است. البته از این منظر که «مجلس فرمایشی را به مردم نمایش داده و اینان که در مقابل این دولت علی الخصوص در موسم انتخابات، آنقدر عقب نشینی کردند، رییس جمهور آنان را از راس امور به قعر امور کشانده».
خبر نامه مشترک توکلی، باهنر، ابوترابیفرد و دهقان به رئیسجمهور هم با هفت کامنت مخاطبان روی سایت خبرآنلاین است. پنج نفر از این کاربران از این نامه تقدیر کردهاند. هرچند دو نفر آن را «مصلحت اندیشانه» و «ملتمسانه و به دور از شان نظارتی مجلس» خواندهاند. تنها یک نفر این نمایندگان را به «عصبانی بودن» متهم کرده و دیگری هم نامهاشان را موید اظهارات احمدینژاد خوانده است.
نظرات کاربران خبرآنلاین در خصوص اظهارنظرهای فردی نمایندگان هم دامنه متفاوتی دارد. از جمله آنکه فردی بینام در واکنش به انتقاد عباسعلی نورا نماینده زابل به نامه رئیسجمهور نوشته است: «بجای این کارها به فکر مردم حوزه انتخابیه ات باشد حمایت شما از طیف دانشگاه آزادی ومخالفت با سخنان رییس جمهور برای مردم آب ونان نمی شود باز انتخاباتی در این منطقه برگزار خواهد شد». اما کاربر دیگری با نام «خردادی» در واکنش به اینکه سخنگوی هیات رئیسه گفته بود عدم تبعیت از رهبری در مخیله روسای قوا نمیگنجد، نوشته است:«فقط دولت باید وفاق را رعایت کند و بقیه هم مثل مجلس و مجمع تشخیص و قوه قضاییه چوب لای چرخ دولت بگذارند». آ.س نیز در واکنش به اظهارنظر کوثری که به دفاع از رئیسجمهور پرداخته بود، توصیه رهبری به پرهیز از اختلاف میان قوا را یادآورشده و رئیسجمهور را بیتوجه به این توصیه خوانده است.
نظرات کاربران در واکنش به انتقاد حمیدرضا کاتوزیان از نامه رئیسجمهور جالبتر است. خوانندگان این خبر نه تنها نسبت به این مصاحبه خبرآنلاین که نسبت به نظرات یکدیگر نیز نظر دادهاند. در میان کاربران خبرآنلاین که برخی به کاتوزیان به خاطر مواضع حقوقیاش درود فرستاده و برخی نیز او را به چهرهای مخالف دولت متهم کردهاند، فردی به نام «خادمی» با تاکید بر لزوم اتخاذ مواضعی بیطرفانه، این نماینده تهران را چهرهای نزدیک به مجمع تشخیص مصلحت نظام معرفی کرده است. پس از آن چهارکاربر دیگر به او خرده گرفتهاند که از موضع بیطرفی خارج شده و به جای پذیرش حرف حق سراغ گرایشات سیاسی افراد رفته است. تعدادی از کاربران نیز بدون ثبت نام خود، هم به کاتوزیان به خاطر تایید دخالت مجلس در امور قوه مجریه و بیتوجهی به فرامین رهبری برای حمایت از دولت، خرده گرفتهاند.
واکنشها به اظهارات مطهری نیز همچون دیگر خبرهای این نماینده تهران بیشتر به شخص وی مربوط است تا اظهارنظرش. باز هم برخی به او و روح پدرش درود فرستاده و برخی او را از اظهارنظر در هر موضوعی و انتقاد پیاپی به دولت، منع کردهاند. واکنشها به احمدتوکلی نیز مشابه همین است. فردی به نام «salam» موافق سخنان وی بود که این نامه پوششی برای اختفای مشکلات هدفمندسازی است. برخی هم او را متهم به مخالفت شخصی با رئیسجمهور کردهاند. از جمله نوشتهاند: «شما احمدینژاد را دوست ندارید چون از شما نیست. مردم احمدینژاد را دوست دارن چون از شما نیست.».
جالب آنکه کاربران خبرآنلاین، هیچ نظری درباره خبر حمایت جوانفکر از نامه رئیسجمهور ثبت نکردهاند. اما اظهارات غلامحسین الهام که دال بر برکناری هاشمی رفسنجانی از سمتش و تایید غیبت احمدی نژاد در جلسات مجمع تشخیص بود، واکنشهای مختلفی را برانگیخت. مصاحبه خبرآنلاین با محمد هاشمی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم با این واکنش مواجه شده که « این هاشمی ها از جان مردم چه می خواهند؟»
در واکنش به خبر انتقاد کیهان از نامه رئیسجمهور و خوشحالی بیگانگان از محتوای آن نیز شاهد دو رویکرد متفاوت خوانندگان بودیم. برخی انتقادات توام با تقدیر کیهان از شخصیت رئیسجمهور را نپسندیده و برخی نیز به کیهان خرده گرفته بودند که چرا در شرایطی که همه از دولت انتقاد میکنند، کیهان نیز چنین کرده است.
/30111