به گزارش خبرآنلاین، نشست نقد و بررسی فیلم «آقا یوسف» با حضور علی رفیعی (کارگردان)، مهدی هاشمی، ستاره اسکندری، لیلا بلوکات، شاهرخ فروتنیان (بازیگران) و مرتضی متولی (تهیه کننده) برگزار شد. رامتین شهبازی منتقد فیلم هم مسئوول برگزاری این نشست بود.
در این نشست، دکتر رفیعی درباره شکل گیری ایده اولیه این فیلم، گفت:« من خودم یک آقایوسف در خانه ام داشتم که جرقه اولیه این فیلم شد و خیلی از وقایع و اتفاق ها را هم از دل حرف های او با خودم بیرون آوردم.»
روایت مهدی هاشمی از همکاری با علی رفیعی
- در زمانی که بسیار جوان بودم دکتر رفیعی تازه از پاریس بازگشته بودند و برای یکی از تاترهایشان من را برای نقش ناصرالدین شاه جوان انتخاب کردند. همان موقع هم من از طرح، اجراها و بازیهای مدرن او نسبت به آن زمان شگفت زده میشدم.
- اکنون بعد از گذشت نزدیک به 30 ، 40 سال در همکاری با ایشان متوجه شدم که علاوه بر نوستالژی خاصش، مدرن بودن را هم همچنان حفظ کرده است.
- شخصیت آقا یوسف اصلا شخصیت ایستایی نیست.
- من در همکاری های گذشته با دکتر رفیعی زبان جسمم را فرا گرفتم، اما در این نقش زبان شاعرانه جسمم را شناختم و آن را در درونم پیدا کردم.
- گاهی برخی از کارگردانان می کوشند، جنبههای مبتذل یک بازیگر را کشف و نمودار کنند، اما رفیعی در این نقش جنبه های عالی هر فرد را برایش بازیافت.
ساخت آقا یوسف از زبان مرتضی متولی تهیه کننده
- این پروژه شروع شده بود و نزدیک به یکسال هم از زمان تولید آن گذشته بود، اما به هر دلیلی همکاری با آن گروه ادامه پیدا نکرد و رفیعی به من پیشنهاد داد که در سمت تهیه کننده با گروه همراه شوم.
- این پیشنهاد برایم وسوسه انگیز بود. افراد زیادی گفتند که رفیعی وسواس بیش از حد دارد و کار کردن با وی مشکل است اما من پذیرفتم و به چشم خودم دیدم که هیچ کدام از این حرف ها صحت نداشت.
روایت ستاره اسکندری از «آقا یوسف»
- نقش من خیلی کوتاه و مختصر بود، اما به قول دکتر رفیعی من نقش تمام خانوم کلباسیهای دنیا را بازی کردم.
- اصلا فکر نمیکنم که حضورم کوتاه بوده است، زیرا به اندازه کافی در این پروژه چیز یاد گرفتم.
- دکتر رفیعی نگاه شاعرانه به زندگی را به من آموختند.
روایت لیلا بلوکات از همکاری با رفیعی
- حضور من در این فیلم افتخاری بود.
- خاطره و تجربه این فیلم آن قدر بزرگ بود که هیج زمان نمیتوانم فراموشش کنم.