به گزارش خبر آنلاین در جزییات این طرح آمده بود که باشگاه ها باید ظرف شش ماه پس از تصویب آن ،خصوصی شوند اما مجلس با آن مخالفت کرد.
مقداد نجف نژاد رئیس کمیته فوتبال مجلس از طراحان این طرح بود که با اشاره به ضرب المثلی گفت: اگر برنامه یکساله داریم باید گندم بکاریم و اگر برای ده سال برنامه ریزی میکنیم باید درخت بکاریم و اگر برنامه صد ساله داریم باید روی نیروی انسانی برنامه ریزی کنیم.
وی با اشاره به لزوم واگذاری امور دولتی به بخش خصوصی، از نقش دولت در جهت دهی به امور و هدایت کارها سخن گفتو افزود: دیگر امور باید به بخش خصوصی واگذار شود. برای این منظور باید مردم، میدان دار باشند و رقیبشان دولت نباشد! حال آنکه الان رقیب باشگاههای خصوصی، باشگاههای دولتی با هزینه های میلیاردی هستند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه مدیران باشگاه استقلال نیز کسانی بودند که قابلیت و توان مالی برای تصدی این باشگاه را تحت نظارت متولیان بخش ورزش دارند، گفت: منظور ما واگذاری مدیریت به بخش خصوصی است و نه واگذاری سالنها. به این ترتیب امکان استفاده رایگان از سالنهای ورزشی از میان نمیرود. اما دیگر کمک حرفهای به باشگاهها داده نمیشود.
وی با اشاره به اینکه طرح باشگاه داری در ایران را برای سال آینده لازم الاجرا دانسته است، ادامه داد: برای توسعه و تقویت ورزش و به سامان کردن حوزه آن، راهی جز واگذاری به حوزه خصوصی نیست. کارشناسان هم توسعه ورزش قهرمانی و همگانی را در گرو واگذاری امور به بخش خصوصی عنوان کردهاند.
نجفنژاد از مذاکراتش با حدادعادل خبر داد که به او وعده داده است کمیسیون فرهنگی و فراکسیون ورزش پس از تصویب فوریت این طرح، سریعتر آن را بررسی و تصویب کنند.
اما علیاصغر یوسفنژاد عضو فراکسیون ورزش در مخالفت با این طرح یادآورشد که مدیریت ورزش از سازمان تربیت بدنی به وزارت ورزش تغییر کرده و نباید قبل از انتصاب وزیر ورزش، چنین تغییری را در باشگاهها ایجاد کرد.
وی پیشنهاد کرد که به جای تضعیف بخش دولتی، بخش خصوصی تقویت شوند. چرا که باشگاههایی چون شموشک که از بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار شد، وضعیت نامناسبی دارد و با این کارها ایجاد انگیزه برای جوانان در ورزش قهرمانی از میان میرود.
علی کریمیفیروزجایی نماینده بابل در موافقت با این طرح سخن گفت و افزود: اصل موضوع دخالت دولت در ورزش کشور، از مسائل و مشکلات اصلی در این زمینه است. اگر بنا بر برداشتن گامی برای توسعه این کشور است، باید این معضل را مرتفع کنیم.
وی با اشاره به مدیریت دولتی باشگاهها ادامه داد: وزارت ورزش میتواند متولی سیاستگذاری و نظارت بر این حوزه باشد نه دخالت در آن. مجموعه نظام باشگاه داری زیر نظر وزارت ورزش کار خواهد کرد و این طرح گام بلندی برای توجه به نهاد تربیت بدنی خواهد بود.
گفتنی است حسن ونایی نماینده ملایر نیز طی تذکری گفت: این طرح قابل بررسی نیست چون دیگر سازمان تربیت بدنی نداریم که مدیریت باشگاهها را از آن بگیریم.
وی با اشاره به اینکه با تصویب شکل گیری وزارت ورزش، سازمان تربیت بدنی تبدیل به وزارت ورزش شده است، ادامه داد: در شان مجلس نیست که هنوز سرپرست وزارت ورزش تعیین نشده، به تعیین تکلیف درباره باشگاهها بپردازیم.
نهایتا این طرح رای لازم را کسب نکرد و از دستور کار خارج شد.
111 40