بالاخره بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر به پایان رسید اما متأسفانه باز هم آنطور که انتظار می‌رفت، کارها درست نبود.

 داوری‌ها هم اشکال داشت. مشکل هم به قدری اساسی بود که حتی حضور حاج [دکتر] حسن عباسی و دکترین بی‌نظیرشان نیز چاره کار نشد. باز هم دست بیگانگان از آستین و چشم و حلقوم برخی عناصر سرسپرده درآمد و داوری‌ها را به گونه‌ای دیگر رقم زد، چندان که حاج [دکتر] حسن عباسی هم از ماجرا شاکی شد و برای اهدای جوایز روی صحنه نرفت و بعد هم اعلام کرد که آرا را چنان که باید و شاید، قبول ندارد.
این شد که تصمیم گرفتم تکلیف سال آینده را روشن کنم. از آنجا که در کشور ما اعداد اهمیت موضوعات را روشن می‌کنند، سال آینده که سی‌امین سال برگزاری جشنواره فجر است، بی‌خود و بی‌جهت مهم‌ترین دوره جشنواره فیلم فجر خواهد بود. لذا پیشاپیش ترتیب و تدبیر و ترکیبی اتخاذ کرده‌ام که در دوره سی‌ام، جشنواره اساساً بدون دخالت دست برگزار شود چرا که دست‌های بیگانگان و دشمنان یک خاصیت عجیبی دارد که از جاهای گوناگون بیرون می‌آید و موضوع و موضع را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نفع آنها مصادره می‌کند.
دبیر جشنواره: برای این که حرف و حدیثی پیش نیاید، دبیری جشنواره را تقسیم می‌کنیم و قدرالسهم هر کدام از دبیران را نیز مشخص می‌نماییم:
1- جمال شورجه 60 درصد
2- مسعود ده‌نمکی 40 درصد
3- محمدرضا شریفی‌نیا 13 درصد
سخنگوی جشنواره: با توجه به اینکه سخنگوی جشنواره باید فردی وجیه‌المله و فتوژنیک با زبانی نرم و لیّن باشد و ضمناً احاطه‌اش بر موضوعاتی چون استکبار، استنکاف، استخبار، استثمار، استرداد، استدلال، استقبال، استبعاد، استقلال و اساساً همه چیز در باب استفعال مورد وثوق همگان قرار گیرد، «حاج مسعود فراستی» به عنوان سخنگوی جشنواره سی‌ام انتخاب می‌شود.
مجری مراسم: مجری مراسم افتتاحیه، اختتامیه، فرعی، جنبی، داخلی، خارجی و ... «حاج فرزاد جمشیدی» خواهد بود که بابت لباس پوشیدنش هم «خبرگزاری فارس» حرف درنیاورد.
چهره جشنواره: با توجه به این که متأسفانه در جریان جشنواره معمولاً ستاره سالاری زیاد می‌شود و جماعت عکاس و خبرنگار دائم دنبال سوپراستارها می‌گردند و جامعه را گمراه می‌کنند، خودمان چهره جشنواره را اعلام می‌کنیم تا همه عکس‌ها از او باشد و فقط از او گفت‌وگو و خبر چاپ کنند. چهره جشنواره سی‌ام فیلم فجر «حاج فرج‌الله سلحشور» خواهد بود.
هیأت انتخاب آثار: حاج‌علیرضا سجادپور، حاج‌علیرضا سجادپور، حاج‌علیرضا سجادپور و حاج‌علیرضا سجادپور
هیأت داوران: حاج‌ [دکتر] حسن عباسی، حاج‌احمد نجفی، حاج‌جهانگیر الماسی، حاج‌اکبر حر، حاج‌امیر قادری، حاج‌ابراهیم فیاض، حاج‌محمدرضا شریفی‌نیا و حاج‌پیام فضلی‌نژاد
رئیس هیأت داوران: حاج [دکتر] حسن عباسی
دبیر بخش سینما - ماوراء: حاج‌اسفندیار رحیم‌مشایی
دبیر بخش بین‌الملل: مشهدی‌هوگو چاوز
نتایج داوری‌ها: بیانیه هیأت داوران سی‌امین جشنواره فیلم فجر در دو مجلد 400‌صفحه‌ای به گونه‌ای کاملاً ارزشی و راهگشا به قلم حاج‌پیام فضلی‌نژاد با جلد گالینگور در قطع رحلی چاپ می‌شود و در اختیار همگان قرار می‌گیرد. در پایان جلد دوم نیز نتایج داوری‌ها به شرح زیر اعلام می‌گردد:
سینما - ماوراء: سیمرغ بلورین، دیپلم افتخار و وام نامحدود فرهنگی به خاطر ارائه چهره ماورایی از هنر قدسی در ساحت مکتب ایرانی و برگزاری نمایشگاه جانبی تعلق می‌گیرد به حاجیه‌خانم هدیه تهرانی.
بین‌الملل: جایزه ویژه این بخش تعلق می‌گیرد به برادر مایکل مور به خاطر ارائه راهگشاترین تصویر ممکن از غرب در بن‌بست.
یک عمر خدمت: جایزه یک عمر خدمت تعلق می‌گیرد به «حاج‌محمود بصیری» به خاطر چند سال بی‌کاری بی‌سروصدا به علتی نامعلوم.
موسیقی فیلم: جایزه این بخش تعلق می‌گیرد به حاج‌مجید انتظامی به خاطر تنظیم فوق‌العاده و حیرت‌انگیز از ترانه خاطره‌انگیز «لب کارون».
جایزه ستاد اقامه نماز: جایزه ویژه ستاد اقامه نماز تعلق می‌گیرد به
«حاج‌مسعود کیمیایی» به علت استفاده مناسب از وضو و نماز؛ بالاخص استفاده درخشان از وضو در سکانس وضو گرفتن خان‌دایی و گفت‌وگوی او با قیصر در فیلم «قیصر».
جایزه ویژه هیأت داوران: تعلق می‌گیرد به آقای فریدون جیرانی برای فیلم
«ادب مرد بِه ز دولت اوست» که نسخه سینمایی برنامه تلویزیونی «هفت» است.
الباقی جوایز: الباقی جوایز جشنواره به طور کلی براساس اصل مساوات بین افراد زیر تقسیم می‌گردد: محمدرضا ورزی، ابوالقاسم طالبی، علی رویین‌تن و داریوش ارجمند.

 

/56

منبع: خبرآنلاین