نویسنده کتاب «کافه پیانو» جواب گزارش روزنامه «خبر» را به سایت تابناک داد.

حسین ذوقی:
نویسنده کتاب «کافه پیانو» در پست جدید وبلاگ خود در یادداشتی بسیار طولانی که عمده آن شامل تعریف و تمجید از خود بود، جواب گزارش درج شده در روز سه‌شنبه روزنامه «خبر» را که توسط سایت تابناک نقل شده بود، داد.[کافه پیانو مرجوع شد]

البته فرهاد جعفری در ابتدای یادداشت 8531 کلمه‌ای خود به این نکته اشاره کرده که می‌خواسته در جواب نامه‌های وارده به وبلاگش مطلبی را منتشر کند اما بر این گمان بود که از روی خشم است و بخش‌های عمده مطلب را حذف کرده و عنوانش را «تا مدتی در مورد سیاست روز نخواهم نوشت» گذاشته است. این نویسنده ظاهراً حامی احمدی‌نژاد در ابتدای این مطلب عنوان کرده که عقایدی سکولار دارد. این مطلب در برابر عقاید او که بار‌ها بر آن تاکید کرده است در تناقض است. نکته مهم​تر اینکه این اعتراف را دو سال پیش در یادداشتی انتشار داده است و معلوم نیست وزارت ارشاد به چه دلیلی به چنین نویسنده‌ای اجازه انتشار کتابش را داده است.
وی در ادامه اعلام کرده که 14 سال پیش از این عده‌ای او را وادار به انصراف از انتخابات دوره پنجم مجلس شورای اسلامی کرده‌اند و اشاره نکرده که این عده چه کسانی بوده‌اند. با این حال که او به سکولار بودن خود اعتراف کرده در ادامه افزوده است که برای وضعیت فعلی به قرآن مراجعه کرده و استخاره کرده است. او حتی از این موضوع ابراز نگرانی کرده که وقتی کسی به خودش فکر نکند «این دیگر چه سکلولاری است!» جعفری از اینکه مخاطبان مطالبش «سکولاری او سکولار نیست» ابراز نگرانی کرده است.

نویسنده «کافه پیانو» بعد از مقدمه‌ای که حاوی توهین به جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری است به سراغ پاسخ دادن به گزارش «خبر» رفته؛ که البته در این گمان بوده که گزارش را تابناک نوشته است. در حالی که این گزارش توسط روزنامه خبر تهیه شده سپس در سایت خبر آنلاین درج شده و بعد از آن توسط تابناک باز نشر شده است. او در ابتدا تابناک را «سایت پیش از این حکومتی» نام نهاده و اعلام کرده که پاسخ را برای هیچ جایی نمی‌فرستد. البته او اضافه کرده که «توهین و تهمت و تحقیر و دروغ» تا چه اندازه زشت و ناجوانمردانه است. جعفری در جواب به گزارش 621 کلمه‌ای روزنامه خبر بیش از 8000 کلمه توضیح و جواب داده است. او خط به خط را انتخاب کرده و توضیحاتی را ارائه داده که گاهی اوقات برداشت‌های شخصی‌اش را نیز به آن وارد کرده است. او این موضوع را که هزاران نفر در تهران و شهرستان کتاب را پس داده‌اند به موضوع تقلب در آرا مربوط دانسته است. در گزارش این روزنامه به هیچ عنوان چنان تعبیری به کار نرفته و به احتمال فراوان خود فرهاد جعفری چنین ذهنیتی دارد که آن را بیان نموده است.

او سپس به واژه «بسیاری از خوانندگان» اشاره کرد و جوابی نامربوط داده که تاکنون با ناشر تماسی در این ارتباط نگرفته است و در ادامه گفته که اگر همه مخاطبان هم کتاب را پس بدهند هیچ اهمیتی برایش ندارد و او از رأی خود باز نخواهد گشت. البته او در ادامه به موضوع تقلب اشاره کرده و گفته است که اگر 60 تا 70 درصد مخاطبانش کتاب را پس بدهند او موضوع تقلب را قبول خواهد کرد. جالب اینکه مخاطبانی که کتاب را پس داده‌اند به حمایت او از محمود احمدی‌نژاد اعتراض داشته‌اند و هیچ اشاره‌ای به تقلب نکرده‌اند.

فرهاد جعفری سپس بحث تقوی را پیش کشیده است و در چند بند در باب تقوای خود که با اعتراف سکولار بودن خود در ابتدای جوابیه در تناقض است سخن گفته است. در نکته بعدی مورد اشاره جعفری اشاره به تماس وی با تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی شده است. او به جای جواب به اصطلاح خودش «خبرنویس»‌تابناک را به ارتباط با گردانندگان بی‌بی‌سی متهم کرده است و هیچ جوابی که به مسئله اصلی نداده است و این، مسلماً عمل غیر قانونی فرهاد جعفری مبنی بر مصاحبه با تلویزیون بی‌بی‌سی را پوشش نخواهد داد.

او سپس به راهبرد و سیاست جریان هوادار جناب آقای احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با عدم گفت‌وگو با این یا آن رسانه اشاره کرده که مشخص نیست در جواب به کدام بخش از گزارش بوده است. چراکه در این گزارش به هیچ عنوان موضوعی در این ارتباط به چاپ نرسیده است. جعفری در ادامه مطلب طولانی‌اش به مسائلی درباره نوع دفاع خود از احمدی‌نژاد اشاره کرده است.

موضوع بعدی درباره ابراز خوشنودی فرهاد جعفری از قطع همکاری‌ احمدی‌نژاد با روحانیون بوده است. در این 4 سال یکی از عمده نقد‌های وارده به دولت نهم درباره رفتار رئیس دولت با روحانیت بوده و این امر بر کسی پوشیده نیست. نویسنده «کافه پیانو»‌ در ادامه، خود را پرکارترین تحلیلگر سیاسی در 4 سال گذشته نامیده است، اما عنوان نکرده که مطالب‌ او در کدام نشریات سراسری چاپ شده که ما از آن بی‌خبریم.

او سپس به عدم تمایلش برای شرکت در انتخابات اشاره کرده است. اگر فرهاد جعفری تمایل به شرکت نداشته چگونه است که بیانیه 12 بندی‌اش در حمایت از احمدی‌نژاد صادر شده است و اگر اعتقادش صادقانه بوده چرا نمی‌خواسته در انتخابات شرکت کند؟

جعفری در ادامه به تفصیل نظرات خود را ارائه داده که هیچ ارتباطی {به زعم خودش} با گزارش مورد اشاره ندارد. پس از آن جعفری پاسخ بند‌ نهایی را داده است.

نکته بسیار جالب اینکه او در بند‌های پایانی به این نکته واقف شده که منبع خبر، «خبر آنلاین» بوده ولی مطلب طولانی‌اش را تصحیح نکرده است و توجیه او این بوده که با این نقل قول مسئولیت تابناک کاهش پیدا نمی‌کند. مسلماً مواردی که در گزارش روزنامه خبر آمده، با توجه به موازین حرفه‌ای خبرنگاری تهیه شده است و برای ارسال جوابیه برای جناب جعفری مانعی وجود ندارد. بهتر این است که نویسنده «کافه پیانو» به جای اینکه اخبار را از طریق وبلاگ‌ها دنبال کند خود با ناشرش تماس بگیرد.

منبع: خبرآنلاین