پروندههای JFK که مربوط به ترور جان اف کندی است، شامل اطلاعات ارزشمندی برای محققانی است که میخواهند به موضوعاتی در تاریخ سیاسی اواخر قرن بیستم آمریکا پی ببرند.
روزنامه یواسای تودی اسناد و مدارک غیر محرمانهای را گردآوری کرده که به خاطر در بر داشتن خاطرات و یادداشتهای جاسوسهای سابق سازمان سیا از پایه و اساس محکمی برخوردار هستند.
این اسناد و مدارک مدعی هستند که راس لستر کروزیر، کهنه سرباز جنگ جهانی دوم و جاسوس سازمان اطلاعات آمریکا که در سال ۲۰۰۰ میلادی در گمنامی درگذشت، در جریان رویدادهای تاریخی مهم در اواسط قرن بیستم ارتباطات مستقیمی با عاملان اصلی دوران جنگ سرد برقرار کرده بود.
آرشیو سازمان سیا افشا میکند که کروزیر در دهه ۱۹۵۰ میلادی در حالی که یک مامور مخفی در کوبا بود با فیدل کاسترو و ارنستو چهگوارا دوست میشود. بازدید کروزیر از یک اردوگاه جنگلی مخفی که فیدل کاسترو در آن پنهان شده بود، تاکیدی بر سطح بالای اعتماد میان این جاسوس آمریکایی و انقلابیون کوبایی است.
کاسترو در سال ۱۹۵۸ میلادی در حالی که برای سرنگونی فولخنثیو باتیستا، دیکتاتور کوبایی تحت حمایت آمریکا، نقشه میکشید، در این اردوگاه جنگلی مخفی شده بود.
کروزیر قریب به دو هفته را در این مخفیگاه جنگلی کاسترو سپری کرد. وی در جریان اقامتش در این مخفیگاه به کاسترو پیشنهاد داد که یک هلیکوپتر آمریکایی ۲۵ هزار دلاری به همراه یک خلبان آمریکایی در اختیارش قرار دهد؛ پیشنهادی که باعث خوشحالی این انقلابی کوبایی شد.
اسناد و مدارک سازمان سیا فاش کردند که کروزیر در آن زمان به سیا گفته بود که یک هلی کوپتر به همراه خلبانی که او هم یک جاسوس آموزش دیده است به سیا امکان نفوذ به داخل افراد نزدیک به کاسترو را میدهد اما سازمان سیا هرگز به این پیشنهاد عمل نکرد و اسناد و مدارک افشا شده نیز اطلاعاتی درباره واکنش کاسترو ارائه نکردهاند.
کروزیر رابط رسمی سازمان سیا با گروهی از کوباییهای تبعید شده که با کاسترو و چه گوارا مخالف بودند نیز محسوب میشد؛ گروهی که هزینههای مالیشان توسط سازمان سیا تامین میشد. وی معترضان دانشجو را که از کوبا به فلوریدا فرار کرده بودند و خود را "گروه انقلابی دانشجویی" خطاب میکردند، تعلیم میداد.
در این رابطه روزنامه یواسای تودی نوشت، کروزیر از طریق آن دانشجویان متوجه شد که جماهیر شوروی موشکهایی را در کوبا مستقر کرده که قادرند به آمریکا حمله کنند و این اطلاعات خود را در اختیار دولت وقت واشنگتن قرار داد اما گزارشهای کروزیر راه به جایی نبرد.
این جاسوس سازمان سیا در سالهای آخر عمرش نزد یک محقق از این فرصت از دست رفته شکایت کرده بود؛ فرصتی که این پتانسیل را داشت تا با جلوگیری از بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ میلادی، مسیر تاریخ را عوض کند.
کروزیر از سال ۱۹۵۴ تا ۱۹۵۸ میلادی در کوبا مستقر بود. وی پیش از آنکه در سال ۱۹۴۸ میلادی به استخدام سازمان تازه تاسیس سیا درآید، به عنوان کارشناس عملیاتی و اطلاعاتی نیروی هوایی آمریکا در منطقه چین- برمه و همچنین در پاناما خدمت کرده بود.
وی پس از پایان دوران خدمتش در سازمان سیا به استخدام سرویس بازرسی پستی ایالات متحده آمریکا که سرویس اداره انتظامی وابسته به خدمات پستی است، درآمد. این اداره وظیفه برخورد با مجرمینی را دارد که به هر نحو قصد سوء استفاده از سرویس پستی، کارمندان یا خدمات پستی را داشته باشند و همچنین وظیفه مراقبت از کارمندان و مشتریان مربوط به خدمات پستی را نیز دارد.
این اسناد منتشر شده نشان میدهد که کروزیر در دوران خدمتش با جاسوسهایی در افتاده بود که بعدها در جریان رسوایی واترگیت در سال ۱۹۷۲ میلادی که منجر به استعفای ریچارد نیکسون، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال ۱۹۷۴ میلادی شد، بازداشت شدند.
310 310