به گزارش خبرآنلاین، حسن عابدی جعفری، وزیر بازرگانی دوران دفاع مقدس، که کاندیدای انتخابات مجلس شده است در گفتگویی با خبرآنلاین، درباره شعارهای معیشتی کاندیداهای مجلس و امکان تحقق آنها، گفت: تحقق این شعارها نیازمند یک تحول جدی در اقتصاد است. این تحول از جنس اقتصاد لیبرالیسم که تا به حال به آن عمل شده و آثار آن قابل مشاهدهاست، نیست. تحولی است که بدون ارز نفت کشور را اداره کرده و پولی را که از نفت بدست میآید صرف توسعه کنیم.
آرزوی اداره کشور بدون وابستگی به پول نفت را داریم
وی ادامه داد: حیف است که شرایط فعلی کشور را فقط یک تهدید بدانیم. ما آرزو داریم که کشور را بدون ارز نفت اداره کنیم و شرایط حال فرصت مناسبی برای این کار است. مجلس، دولت و دیگر مسئولان اگر دست به دست هم دهند، می توانند از این فرصت بهترین بهره برداری را برای تحول اقتصادی کشور ببرند.
عابدی جعفری با اشاره به نگاه اقتصادی حاکم در مجلس، خاطر نشان کرد: اداره کشور بدون وابستگی به ارز نفت میتواند منشا تحول باشد، علیالخصوص در مجلس که ریلگذاری اقتصادی، اجتماعی،فرهنگی و سیاسی را عهده دار است. شما اگر به ۳۰ سال گذشته نگاه کنید، سناریو ارز نفت صفر در دولت نوشته شد و بنابر اجرا شدن آن بود. شرایط تغییر کرد و سناریو اجرا نشد و اسناد آن در نخست وزیری سابق باید موجود باشد.
وی اظهار داشت: اگر آن روز با بسته بودن تمام مرزها و مخاصمه کشورهای اطراف توانستیم این سناریو را اجرا کنیم در حالی که موضوعی دور از ذهن و جدید نبوده و بسیاری از کشورها در دوران جنگ آن را عملیاتی کرده و با مقاومت موفق شده بودند؛ امروز نیز اداره کشور بدون ارز نفت یک حقیقت است نه یک آرزو. رسالت مجلس در حوزه اقتصاد، آن است که به این مهم جامه عمل بپوشاند و ریلگذاری آن را در بین مردم و مسئولین انجام دهد.
باید دندان ارز نفتی را بکشیم
وزیر دولت دوران جنگ در پاسخ به سوالی مبنی بر آنکه آیا کاندیداها باز هم می توانند با شعار آوردن پول نفت بر سر سفرههای مردم، رأی آوری کنند؟، گفت: من برعکس این شعار را میدهم.شرایط فعلی که به دلایل متعدد از فروش نفت محروم هستیم، فرصت طلایی برای اداره کشور بدون پول نفت است. همه دربارهی امکانات کشور صحبت کرده و میکنند اما این شرایط هنگامی محقق میشود که دندان ارز نفتی، کشیده شود. حال که دیگران ما را در این شرایط قرار دادهاند باید از این فرصت طلایی استفاده کنیم و هیچ وقت هم دیر نیست. ایجاد اشتغال و کاهش تورم از آثار آن است. آن چیزی که باید به عنوان اقتصاد سالم تعبیر پیدا کند، مقاومت کرده و شکننده نباشد با این استراتژی قابل اجرا است.
فساد، ابرچالش نظام است
وی در ادامه با اشاره به شعارهایی که درباره مبارزه با فساد توسط برخی از کاندیداهای انتخابات مجلس داده میشود و جای شعارهای یارانهای را گرفتهاست، گفت: فساد ابر چالش نظام است. در حال حاضر حتی فساد درحوزه های سیاسی، اقتصاد و اجتماعی به حوزه دینی سرریز کرده است. مبارزه با فساد کلید واژه جدی است که یکی از راه های آن داشتن اقتصاد سالم و عدم اتخاذ تصمیمات نادرستی که باعث رانت و پولشویی می شوند.
عابدی جعفری تصریح کرد: دو مسیر برای مبارزه با فساد وجود دارد. اول مبارزه با افراد فاسد و دیگری مبارزه با اصل فساد است. اگر مسئولان فقط سرگرم مبارزه با مفسدان شوند، چیزی عایدشان نمیشود.
گریزی به غیر از محاکمه مفسدان نداریم
وی افزود: مقابله با مفاسد اقتصادی بخشی از مبارزه است اما باید ریشه های فساد را از بین ببریم. فرض کنید در جایی تعارض منافع وجود دارد. فرد مسئول منفعت خود را در گرو از بین بردن منافع جمع میبیند؛ این محل تولد فساد است و تا زمانی که هست مفسد تولید می کنیم و هیچگاه با فساد مبارزه نکردهایم.
چه کسانی در شکل گیری سلطان های فساد نقش دارند؟
وی با بیان آنکه افرادی که به عنوان سلطان امروز معرفی میشوند و ما گریزی به جز محاکمه آنان نداریم به دلیل کوتاهی مسئولان در پیشگیری از بروز فساد متولد شده اند، گفت: باید زمینههای ایجاد فساد را بخشکانیم. مانند باتلاقی که در آن پشه تولید میشود و تا هنگامی که باتلاق وجود دارد پشه نیز هست.
وزیر دولت دوران جنگ درباره نگرانی خود از شعارهای مطرح شده درباره مبارزه با فساد و سوءاستفاده پوپولیستها از این شعارها، گفت: هر موضوع خوبی قابل سوءاستفاده است. اگر سکه طلا نباشد بدلی آن ساخته میشود و گرنه سکه ۵ تومانی که ارزش تقلب ندارد. تا زمانی که موردی برای استفاده نباشد بالطبع سوءاستفاده هم نمیشود. سلامت جامعه جز اهداف های اصلی و غایی هر نظام باید باشد و به دنبال آن عدالت، آزادی میآید.
۲۷۲۱۵