به گزارش خبرآنلاین، عمده تذکرات نمایندگان به تنگ شدن دامنه انتخابات، تبعیض آمیز بودن این طرح و ممنوعیت حضور برخی نمایندگان کنونی برای حضور در مجلس آتی مربوط بود.
در این طرح بنا بر افزایش سطح تحصیلات نامزدهای انتخابات مجلس تا مقطع کارشناسی ارشد بود.
چکیده مواضع مخالفان این طرح را میخوانید:
داریوش قنبری نماینده ایلام: این طرح اشراف سالاری مدرک گرایانه است و خلاف قانون اساسی است. چون تبعیض آمیز بوده و حقوق انتخاب شوندگان را زیر سوال میبرد.
سیدمصطفی ذوالقدر نماینده بندرعباس: در همه جای کشور تحصیلات فوق لیسانس وجود ندارد و مرم را مجبور نکنید به کسانی رای دهند که بومی آن منطقه نیستند. کسانی که وقت خود را در جبههها گذرانده و به کشور خدمت کردهاند اما فرصت ادامه تحصیل نیافتهاند را نباید تحقیر کرد.
حشمت الله فلاحتپیشه نماینده اسلام آباد غرب: طرح مجلس مخدوش است. چون پس از جمع آوری امضای نمایندگان، متنی به آن افزوده است.
سلیمان ذاکر نماینده ارومیه: نباید زمینه مشارکت مردم را تنگ تر کنیم. روشها باید اصلاح شود نه شرایط کاندیداها.
علی اکبر اولیا نماینده یزد: با این طرح این شبهه به وجود می آید که مجلس در حال حذف برخی افراد از دامنه رقابت است. این تبعیض ناروا بر خلاف قانون اساسی است.
ستار هدایتخواه: تلقی بسیاری از مردم این است که نمایندگان در حال خارج کردن رقبایشان از عرصه رقابت هستند و این شان مجلس را زیر سوال میبرد. این طرح، اضرار دیگران است و ما حق نداریم که موجب ضرر دیگران در انتخابات آتی شویم. شورای نگهبان در مجلس هفتم هم مخالف شرط فوق لیسانس بود و بعد مجلس آن را به لیسانس کاهش داد. الان چرا دوباره این مصوبه را با وجود آنکه شورای نگهبان مخالف آن است، بررسی میکنید؟
نصرالله کمالیان نماینده قوچان: آیا در شهرهای محروم، شرایط برای بدبخت بیچارهها فراهم بوده که بروند فوق لیسانس بگیرند؟ آیا شرایط تحصیل در تمامی نقاط کشور به شکل متناسب وجود دارد؟ یکبار امکان تحصیل را از این مردم میگیرید و یکبار هم امکان کاندیداتوری را، با این وصف توقع دارید مشارکت مردم افزایش هم بیابد؟
محمدرضا خباز: فقط 9 درصد مردم ما مدرک کارشناسی ارشد دارند و با یان طرح، 91 درصد از مردم را از کاندیداتوری محروم میکنیم. اگر این اتفاق در مجلس قبل رخ میداد، بسیاری از نمایندگان موثر امروز مجلس که افتخار همکاری با انها را داریم، از حضور در مجلس باز میماندند.
کاظم جلالی: 100 نفر از نمایندگان کنونی مدرکشان کارشناسی است و با این اصلاحیه قانون انتخابات مجلس، امکان حضور در انتخابات آتی را نمییابند. با این طرح هم حق انتخاب شدن محدود میشود و هم حق انتخاب کردن.
با وجود تمامی این تذکرات و مخالفتها، محمدحسن ابوترابیفرد نایب رئیس مجلس که در غیاب لاریجانی اداره جلسه امروز را بر عهده داشت، گفت: این سخنان را در نوبت نطق مخالف مطرح کرده و وقت مجلس را صرف تذکرات نکنید.
وی همچنین به هدایتخواه یادآورشد که جزء امضا کنندگان این طرح است و نمیتواند در مخالفت با آن تذکر دهد.
از نگاه نایب رئیس مجلس چون 3 میلیون و 500 هزار نفر فارغ التحصیل دانشگاهی داریم، این طرح تبعیض آمیز نبوده و نباید پیشاپیش از مخالفت شورای نگهبان با آن خبر داد.
/111