تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۰

محمد حسین فرهنگی

 استیضاح وزیر نیرو در حالی صورت گرفت که مجلس به این استیضاح رای مثبت نداد و وزیر نیرو با اختلاف چند رای توانست همچنان در مدیریت وزرات نیرو باقی بماند به عبارت بهتر مجلس اینطور تشخیص داد که بهتر است ایشان به مدیریت خود ادامه دهند و وزیر دیگری از کابینه خداحافظی نکند.

نمایندگان مجلس برای پی گیری مطالبات مردمی از تمام ظرفیت ها و پتانسیل های موجود بهره می گیرند و در این زمینه در پی گیری مطالبات مردمی معامله نمی کند اما در این راستا به جز استیضاح راهکار های دیگری نیز وجود دارد که نباید از آن غفلت کرد.

به نظر می رسد که استیضاح دیگری در این شرایط به سود کشور نباشد زیرا پیش از برگزاری جلسه استیضاح وزیر نیرو، وزیر راه نیز استیضاح شد که در نهایت با دولت خداحافظی کرد بنابراین هر گونه استیضاح دیگری در این شرایط به نفع منافع ملی کشور نبوده و نیست و می توان راهکار های دیگری را آزمود .

نمایندگان مدافع استیضاح وزیر نیرو دلایل زیادی ارائه کردند که بیشتر این دلایل متوجه عملکرد این وزارتخانه و ضعف در خدمات رسانی بود. بنابراین دغدغه بیشتر نمایندگان عدم تحقق وعده های بود که توسط دولت به استان ها داده شده بود و نمایندگان به این منظوروزیر نیرو را به مجلس فراخواندند .

البته باید به این نکته توجه کرد که استیضاح وزیر، تنها راهکار پی گیری نبوده و نمایندگان می توانند از ظرفیت های مورد تاکید مجلس که همان تذکر ،سوال و ... است بهره بگیرند و اصولا استیضاح زمانی صورت می گیرد که این شیوه ها با بن بست مواجه شود .

نمایندگان حتی می توانند وزیر را در کمیسیون خود دعوت کرده خواستار توضیح از وزیر مربوطه شوند. اگر توضیح ارائه شده مجاب نشدند می توانند آخرین روش را مورد آزمایش قرار دهند وگرنه آزمودن شیوه نهایی در اولین گام، به سود کشور نیست .بخصوص اینکه برای استیضاح ظرفیت محدودی وجود دارد و برای این اقدام باید به آیین نامه داخلی توجه کرد.

نماینده مجلس هشتم

/30118

منبع: خبرآنلاین