گره گشو آیینی قدیمی در بین مردمان بوشهری است که همه ساله در نیمه ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین از مرکز بوشهر مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر گفت: آیین  گره‌گشو برگرفته از یک سنت قدیمی در میان هم‌وطنان جنوبی به خصوص مردمان بوشهر و به عنوان میراث فرهنگی ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

محمدحسین ارسطو زاده افزود: این آیین هر ساله در شب نیمه ماه مبارک رمضان همزمان با میلاد امام حسن مجتبی برگزار می‌شود و مردم برای گره‌گشایی و رهایی از مشکلات از کریم اهل بیت (ع) کمک می‌طلبند.

وی بیان کرد: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، آیین گره‌گشو در استان بوشهر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی با شیوه‌ای دیگر برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر با اشاره به استفاده از لباس‌های رنگی و سنتی در این مراسم اضافه کرد: گره گشو همواره با شادی همراه بوده و خانواده‌هایی که به این سنت دیرینه آشنایی دارند خود را آماده این مراسم می‌کنند و با خواندن اشعاری به زبان فارسی و یا عربی برای خانواده‌ها طلب دعای خیر می‌کنند.

محمد کنگانی از مسئولان سازمان‌های مردم نهاد در جنوب استان نیز گفت: در آیین گره‌گشو کودکان و نوجوانان با در دست داشتن کیسه‌های رنگی پس از افطار در شب میلاد امام حسن مجتبی (ع) به درب خانه‌های مردم می‌روند و خانواده‌ها با شیرینی سنتی از آن‌ها استقبال می‌کنند و کودکان و نوجوانان نیز با دعای خیر محبت خانواده‌ها را پاسخ می‌دهند.

وی افزود: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا ما به درب خانه‌ها رفتیم تا کودکان به خیابان نیایند و به جای شیرینی به آن‌ها کتاب اهدا کردیم تا فرهنگ کتاب‌خوانی را هم در این شرایط بهبود ببخشیم.

46