به گزارش مهر گوردن دوسوزا رئیس سازمان کاتولیک های بمبئی اظهار داشت: سوزاندن قرآن از سوی تعدادی از کشیش ها در فلوریدا اقدامی بسیار ناپسند تلقی میشود، چرا که ادیان برای متحد کردن مردم آمدهاند نه برای اختلافافکنی میان آنها.
دکتر آبراهام متهی نایب رئیس کمیسیون ایالتی اقلیت ها در مهاراشترا یادآور شد که امریکا باید علیه عاملان این رویداد اقدام جدی اتخاذ کند. امریکا که مدتها مدعی آزادی، دموکراسی و عدالت است باید علیه این اقدام وارد عمل شود.
مولانا عطار علی عضو هیئت اجرایی شورای حقوقی مسلمانان تصریح کرد: اگر عاملان این اهانت تصور میکنند با چنین اعمالی میتوانند مانع گسترش اسلام شوند سخت در اشتباه هستند.
مولانا جبار عظمی از سازمان علمای مسلمان هند نیز گفت: در تعالیم هیچ دینی انتقاد و حمله به ادیان دیگر وجود ندارد.
دکتر الکساندر مالک اسقف لاهور نیز با محکومیت هتک حرمت به قرآن در فلوریدا امریکا اظهار داشت که تری جونز کشیش امریکایی و عامل این اهانت مرتکب اقدامی قبیح و شنیع شد که میتواند به ترویج نفرت و انزجار در بافت جامعه منتهی شود.
وی افزود: این اقدامات نقض واضح تعالیم مسیحیت است. ما به احترام گذاشته به ادیان، هماهنگی بین دینی، عشق و صلح اعتقاد داریم؛ اما این اقدامات تجلی اذهان بیمار این افراد در اشاعه تعصب و ناآرامی در جامعه است.
تری جونز کشیش امریکایی که پیشتر در سالروز حملات یازدهم سپتامبر اعلام کرده بود 200 نسخه از قرآن را میسوزاند و پس از انتقادهای وسیع از تصمیم خود عقب نشینی کرد روز یکشنبه 20 مارس ( 29 اسفند ماه) قرآن را توسط وین سپ از دیگر کشیش نماهای این کلیسا به آتش کشید.
این اقدام اهانت آمیز که از سوی بسیاری از کارشناسان تنها راهی برای رسیدن وی به شهرت تلقی می شود احساسات مسلمانان سراسر جهان را جریحه دار کرده و براساس اظهارات سخنگوی شورای روابط اسلامی آمریکایی رویکرد هوشمندانه به این اقدام می تواند از به شهرت رسیدن بیشتر این کشیش نمای گستاخ جلوگیری کند.
به نظر می رسد در پی این اقدامات اهانت آمیز، مقابله هوشمندانه مجامع بین المللی، رهبران دینی، شخصیتهای سیاسی، علمی و فرهنگی امری ضروری تلقی میشود.
/62