دبیر مجمع تشخیص مصلحت با قدردانی از رهبری برای نام‌گذاری امسال، اظهار کرد: اگر در منطقه اول نباشیم زندگی مردم، امنیت و آینده نظام در معرض خطر قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرآنلاین، محسن رضایی در سخنرانی پیش از خطبه اولین نماز جمعه سال 1390 با طرح این سوال که منظور مقام معظم رهبری از جهاد اقتصادی چیست و این حرکت چه نقشی می‌تواند در سرنوشت کشور داشته باشد؟ تصریح کرد: این عنوان تنها عنوان انقلابی نیست که در سال‌های اخیر مطرح شده، احساس من این است که قریب به چندسالی است ایشان فاز جدیدی از تحولات سیاسی و اجتماعی را در کشور آغاز کرده‌اند که شاید سرآغاز آن را سند چشم‌انداز ایران 1404 بدانیم.

 گزیده سخنان وی را به نقل از ایسنا بخوانید:

  • اولین حرکت اصلاحی اقتصادی را امیرکبیر انجام داد که او را شهید کردند. به جایی که ملی‌شدن نفت را قبول کنند تحریم اقتصادی کردند. در دوران انقلاب نیز تا چند سال پیش در دو مرحله حرکت اصلاحی را در اقتصاد در پیش گرفتیم. دهه اول اقتصاد دولتی و کپنی بود و پس از دفاع مقدس نیز اقتصاد آزاد در کشور امتحان شد.
  • برای این که اقتصاد آزاد ما را به دنیا وصل کند سیاستمداران آن دوران یک رابطه جدید سیاسی را با غرب تعریف کرده و سعی کردند تکنولوژی غربی و سرمایه‌گذاری خارجی را وارد کشور کنند. دوران سازندگی و دوران اصلاحات، دوران‌های اصلاحی بود تا سرمایه‌گذاری‌ها و فن‌آوری‌ها را به داخل بیاورند اما ملت ایران مشاهده کرد که غرب با این رویکرد اصلاحی چه کرد. در مورد مسأله هسته‌یی ایران ایستاد تا جایی که تعلیق را در دولت اصلاحات پذیرفتیم.
  • پس از آن بوش ایران را محور شرارت نامید و درشت‌گویی را در پیش گرفتند و پس از آن تحریم‌های 1929 را علیه ملت ایران انجام دادند. همان‌طور که در سیاست آن‌ها را با انقلاب 22 بهمن و در دفاع مقدس آن‌ها را با آزادسازی خرمشهر مواجه کردیم، ان‌شاء ‌الله در سال‌های آینده ملت ایران با شتاب بیش‌تری به دنبال مقام معظم رهبری بار دیگر پوزه آمریکا را به خاک خواهد زد و ثابت خواهیم کرد که ملت ایران شکست‌ناپذیر است.
  • اولین هدف ما تبدیل‌شدن به اولین قدرت اقتصادی، علمی و فن‌آوری در منطقه است. ما باید از پیشرفت کشورهای دنیا جلوتر برویم و لازمه این امر این است که رشد اقتصادی خود را به بالای هشت درصد برسانیم. قصد ما این نیست که پز دهیم؛ اگر اول نباشیم زندگی مردم، امنیت و آینده جمهوری اسلامی در معرض خطر قرار می‌گیرد. اگر مصر، لیبی، یمن، بحرین، عراق و افغانستان امروز با تحولاتی روبه‌رو هستند باید از جمهوری اسلامی ایران الگو بگیرند. یک اقتصاد بزرگ می‌تواند پشتوانه جمهوری اسلامی ایران و پشتوانه امنیت ملی ما باشد.
  • طرح شجاعانه هدفمندکردن یارانه‌ها طرح بزرگی بوده ولی تا رسیدن به اهداف چشم‌انداز ایران 1404 راه طولانی در پیش داریم که باید این راه را کوتاه کنیم.
  • ما در اقتصاد فرمول‌های مختلفی را امتحان کردیم، اقتصاد دولتی و آزاد را پشت سر گذاشتیم اما هنوز آن فضای کسب و کار مورد نظر در ایران فراهم نشده است. بنابراین در روش‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و مدیریت‌های اقتصادی باید بتوانیم ره صدساله را یک‌ساله برویم. به جای هشت ساعت کار بیش از 10 ساعت کار کنیم و به جای یک‌ساعت کار مفید ساعت‌ها کار مفید داشته باشیم. دومین نکته در این مسیر ایثارگری و فداکاری است که باید در تمام وجوه اقتصادی راه یابد. جهاد اقتصادی تزریق همکاری و هماهنگی در تمام کارها است. نکته سوم نیز این است که باید انگیزه‌ها را از سود شخصی و درآمدها بالاتر ببریم، یعنی اقتصاد را یک جهاد و یک جنگ بدانیم.
  • امتحانی که ملت ایران در دو سال پیش در حوادث فتنه انجام داد نشان داد که ایران نه تنها در بردهای موشکی بلند مستحکم است بلکه در داخل نیز یک نظام محکمی است. بنابراین امروز جنگ اقتصادی داریم و باید در این تحریم‌ها و فشارها کارخانجات را به سنگر تبدیل کرده و نگاه‌ها را عوض کنیم. رویکرد ما به اقتصاد باید تبدیل به جنگ و جهاد شود.
  • یکی از اهداف جهاد اقتصادی این است که جهان اسلام اگر می‌خواهد از غرب آزاد شود نیاز به کمک دارد. اگر ایران از نظر اقتصادی یک پشتوانه بزرگی داشته باشد بزرگ‌ترین تکیه‌گاه جهان اسلام خواهد بود که جهان اسلام می‌تواند با این تکیه‌گاه مسیر استقلال و عزت خود را داشته باشد و جلو برود.
  • ان‌شاء ‌الله همه نخبگان به صحنه بیایند و شرایط حساس کشور را درک کنند؛ بعضی از آقایان نیز که هنوز یخ‌های‌شان آب نشده زودتر به مردم بپیوندند و همراه مردم شوند و پشت سر مقام معظم رهبری حرکت کنند و ان‌شاء ‌الله این انقلاب سوم فرهنگی و اقتصادی را به ساختن تمدن بزرگی در منطقه تبدیل کنیم.

/111

منبع: خبرآنلاین