چند روز پیش روز ازدواج بود اما بر اساس آمارهای رسمی، میزان ازدواج در چند سال گذشته رو به کاهش بوده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس اطلاعات سازمان ثبت احوال کشور، میزان ازدواج از سال ۹۳ تا ۹۷ در حال کاهش بوده است. در سال ۹۳، ۷۷۰ هزار و ۷۳۸ مورد، در سال ۹۴، ۱۷۴ هزار و ۱۱۷ مورد، در سال ۹۵، ۶۶۹ هزار و ۷۹۱ مورد، در سال ۹۶، ۶۰۸ هزار و ۸۵۰ مورد و در سال ۹۷، ۶۰۸ هزار و ۴۱۶ مورد ازدواج ثبت شده است و در سال ۹۸ هم به نظر می‌رسد این روند کاهشی ادامه داشته است.

در همین رابطه خبرآنلاین از مخاطبان خود پرسید که چه عواملی را باعث به تاخیر افتادن و کاهش ازدواج جوانان می‌دانند؟ 

مخاطبان به تورم و گرانی به عنوان اصلی‌ترین دلیل کاهش ازدواج اشاره کردند. مثلا کاربری در این رابطه نوشت: «با این تورم و گرانی که برای فردای خودت هم نمیتوانی برنامه ریزی کنی چطور می‌شود ازدواج کرد؟ من ۴۴ ساله هستم و از سن بیست سالگی کار کردم به امید که زندگی تشکیل دهم. هر چه پس انداز کردم با بی ارزش شدن پول دیدم که تمام پس اندازم در حال حاضر حتی به اندازه رهن یک خانه کو چک هم نمی‌شود این تورم روزگار ما طبقه ضعیف را سیاه کرد.»، کاربر دیگری گفت: «پایین آوردن قیمت دلار و طلا و قیمت مسکن و خودرو .کاهش این چهارفاکتور خصوصا دو فاکتور اول و دوم خودبخود موجب ایجاد انگیزه برای جوانان برای ازدواج وبچه دار شدن برای جوانان ازدواج کرده می‌شود.»،« تا وقتی که شغل پایدار متناسب با تحصیلات و حرفه پایدار متناسب با دانش فنی و مهارت برای جوانان در کشور وجود ندارد و تورم افسار گسیخته به ویژه در بخش مسکن، خودرو و لوازم خانگی بیداد می‌کند صحبت از ازدواج دائم جوانان جز نمک پاشیدن به زخم آنان دستاورد دیگری ندارد! وقتی شرایط اقتصادی و اجتماعی ازدواج دائم و تشکیل خانواده برای جوانان مهیا نباشد جوانان برای رفع نیازهای جنسی و روحی و روانی خود به فساد و فحشا و در خوشبینانه ترین حالت به ازدواج موقت روی می آورند! شما دائماً در تریبون های عمومی و صدا و سیما تبلیغ کنید ازدواج دائم و تعدد فرزند آوری مستحب مؤکد و پسندیده است ببینید وقتی شرایط اقتصادی و اجتماعی آن مهیا نباشد کسی به حرف شما گوش نمی‌دهد. نرخ رشد جمعیت کشور ما روز به روز در حال کاهش است و با این وضع دیری نخواهد پائید که جمعیت جوان کشور به شدت کاهش پیدا کند.»

با این وجود عده‌ای دیگر دلیل ازدواج نکردن جوانان را تنها به اقتصاد مرتبط ندانستند و نقش انگیزه برای ایجاد خانواده و تغییر نسل جدید را هم موثر دانستند. این کاربران نوشتند: «خوب یادم هست ۱۰ سال پیش و حتی قبلتر هم که مشکلات اقتصادی به شکل امروز نبود، جوانها انگیزه ای برای ازدواج نداشتند، اینکه چرا نداشتند به خودشان ربط دارد اما از نظر من جوان باید حداقل شرایطی از قبیل درآمد و توانایی تهیه مسکن را داشته باشه، اگرچه هستند جوانهایی که هم درآمد دارند و هم مسکن، اما انگیزه برای ایجاد زندگی مشترک ندارند.»

۲۳۵۲۳۲

منبع: خبرآنلاین