معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: هزار تن بذر گندم در مناطق سردسیری این استان کمبود وجود دارد.

به گزارش خبرآنلاین از لرستان، «جواد صالحیان» افزود: این مشکل خاص استان لرستان نیست و همه کشور با این چالش روبرو هستند و راهکار برخی استان‌ها استفاده از بذوری است که تحویل سیلو شده است.

وی بیان کرد: اما توصیه ما در استان استفاده از بذور خود مصرفی پس از بوجاری و استفاده از سموم قارچ کش بوده است.

صالحیان گفت: بر اساس برنامه‌های ابلاغی، تعیین شده که حدود ۲۴۱ هزار هکتار از اراضی استان شامل ۴۷ هزار هکتار آبی و ۱۹۴ هزار هکتار دیم به کشت گندم اختصاص یابد که پیش بینی شده است از این مقدار سطح زیر کشت حدود ۴۰۰ هزار تن گندم برداشت شود.

وی تصریح کرد: تاکنون در استان لرستان ۱۰۰ هزار هکتار زیر کشت گندم دیم و ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار نیز به کشت گندم آبی اختصاص یافته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان همچنین در مورد تأمین نهاده‌های کشاورزی از جمله کود و بذر، اظهار کرد: نیاز استان در مورد کودهای ازته حدود ٧٧ هزار تن است که تاکنون ۵۰ درصد آن تأمین شده و برای تأمین مابقی آن نیز مشکلی نداریم.

وی افزود: اما با توجه به آنکه هر ساله تأمین کودهای پتاسه و فسفاته از محل ارزهای دولتی تأمین می شده و امسال از محل ارز نیمایی تأمین شده با قدری افزایش قیمت این دو نوع کود در بازار مواجه هستیم.

46