تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۵:۵۹

نمایندگان در جلسه علنی دیروز مجلس در ادامه بررسی طرح اصلاح قانون سربازی مشمولین معاف از انجام خدمت دوره ضرورت در بخش کفالت این قانون را مشخص کردند.

 بر این اساس یگانه فرزند ذکور مراقب یا نگهدارنده پدر نیازمند که قادر به اداره امور خود نباشد، یگانه مراقب یا نگهدارنده مادر فاقد شوهر، تنها برادر تنی سرپرست خواهر فاقد پدر، همسر و فرزند ذکور غیرمحجور و تنها برادر سرپرست کبیر نیازمند مراقب و فاقد پدر و همسر و فرزند ذکور غیر‌محجور و فاقد شغل از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند.  به گزارش فارس، مجلس مقرر کرد یگانه سرپرست برادر کمتر از 18 سال تمام، یگانه نوه ذکور مراقب یا نگهدارنده جد فاقد فرزند یا جده فاقد شوهر و فرزند و مشمولی که همسرش فوت نموده و از او دارای فرزند صغیر بوده مادامی که ازدواج مجدد نکرده یا دارای همسری که بعد از ازدواج معلول و نیازمند مراقب باشد نیز معاف می‌شوند.
نمایندگان تصویب کردند از چند برادر واجد شرایط اعزام به خدمت در صورت اعزام یکی از برادران به خدمت یکی از برادران می‌تواند تا اتمام خدمت او از تعویق اعزام استفاده کند. همچنین از خانواده‌ای که دو برادر خدمت سربازی را انجام داده باشند، صرفاً یک نفر از فرزندان از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می‌شود.

براساس این مصوبه یکی از فرزندان پسر سربازی که در حین خدمت سربازی فوت کند یا یکی از فرزندان ذکور خانواده‌ای که یک فرزند آن خانواده در حین انجام خدمت سربازی فوت کرده باشد از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند.  براساس مصوبه مجلس مشمولینی که تنها مراقب و نگهدارنده خواهر تنی فاقد شوهر باشد نیز از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند. منظور از یگانه مراقب تنها فرزند ذکور یا برادر یا نوه بیش از 18 سال تمام است که مراقب هر یک از بستگان مذکور در این ماده را به علت نقص عضو، بیماری، کبر سن، صغیر یا اناث بودن به عهده دارد، نیازمندی اشخاص مذکور به مراقب با توجه به نقص عضو، بیماری یا محجور بودن آنان به تشخیص شورای پزشکی است.
همچنین مجلس مصوب کرد یگانه مراقب یا نگهدارنده مادر فاقد شوهر تا سی ماه متوالی می‌توانند از معافیت کفالت موقت استفاده کرده و در پایان مدت فوق در صورت داشتن شرایط کفالت از انجام خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند.  همچنین مقرر شد وجود برادری که از معافیت تحصیلی برخوردار است مانع از معافیت موقت مشمولی که سرپرستی خانواده را برعهده دارد، نخواهد بود. این معافیت فقط در طول مدت معافیت تحصیلی برادر مشمول که خارج از شهرستان محل سکونت به تحصیل اشتغال دارد معتبر بوده و پس از آن با رعایت سایر مقررات این قانون به خدمت دوره ضرورت اعزام خواهد شد.

مجلس همچنین مصوب کرد درصورتی که برادر یا برادران یا پدر مشمول به دلیل بیماری یا معلولیت زمین‌گیر بوده و بنا به تشخیص شورای پزشکی فاقد صلاحیت یا ناتوان برای سرپرستی باشند و مشمول نیز عملاً مراقب، یا سرپرستی را برعهده داشته باشد، می‌تواند از معافیت کفالت برخوردار شود.

منبع: خبرآنلاین