به گزارش خبرآنلاین، به گفته سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۷۲ هزار و ۶۲۰ نفر رسید.
لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۹۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۱ هزار و ۲۱۲ نفر رسید.
وی گفت: خوشبختانه تا کنون ۷۶۵ هزار و ۶۳۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
لاری گفت: در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
واکسن کرونا در راه ایران است؟
دکتر سعید نمکی درباره آخرین وضعیت تأمین واکسن کرونا اظهار کرد: به دلیل فشارهای ناجوانمردانه آمریکاییها در نقل و انتقالات ارزی دچهر مشکل بودیم اما با دستور رییس جمهور، گرههای تامین واکسن از خارج از کشور در حال گشوده شدن است و به زودی واکسن کرونای وارداتی برای تلقیح به گروههای آسیبپذیر وارد کشور خواهد شد و امیدواریم در آیندهای بسیار نزدیک واکسن تولید داخل نیز به عنوان افتخار ملی در اختیار مردم قرار بگیرد.
نمکی تصریح کرد: با تلاش شبانهروزی بهورزان، کادر بهداشتی و درمانی و همه دستاندرکاران نظام سلامت امروز میزان تستها به حداقل ۷۰ هزار مورد و حداکثر ۱۲۰ هزار تست در آینده با ورود تستهای رپید افزایش خواهد یافت. بیماریابی فعالتر شده و به دلیل تشخیص زودرس، بیماران بدحال کمتری داریم و علیرغم برآوردهای سازمانهای بینالمللی که مرگ بالای هزار نفر را پیشبینی کرده بودند، مرگومیرهای ما نیز کاهش یافته است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در روز اول آذرماه ۱۶۰ شهر در وضعیت قرمز و ۲۰۸ شهر نارنجی و ۸۰ شهرستان نیز در شرایط زرد قرار داشتند بیان داشت: در یازدهم آذرماه ۶۴ شهر در وضعیت قرمز ۲۷۹ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۰۵ شهر در وضعیت زرد قرار داشتند و در نوزدهم آذرماه خوشبختانه با همدلی و وفاق مردم و ایجاد محدودیتها تعداد شهرستانهای قرمز ما به ۳۴ شهرستان رسیده و ۲۶۰ شهر ما در وضعیت نارنجی و ۱۵۴ شهر در وضعیت زرد قرار دارد.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: وعده ما این است که تا بهار سال آینده واکسن ایرانی کووید ۱۹ برای مردم قابل دسترس خواهد شد.
وی در همین خصوص ادامه داد: همزمان با روند طی شدن این واکسنها، خط تولید واکسن کرونا نیز راه اندازی میشود و بر اساس معیارهای بالینی تاثیر آن به اثبات خواهد رسید تا روند تولید آن نیز در اقدامات بعدی قرار بگیرد. وعده ما این است که تا بهار سال آینده واکسن کووید ۱۹ برای مردم قابل دسترس خواهد شد.
حریرچی در خصوص واردات و خرید ۲۰ میلیون دز واکسن تا نیمه اسفندماه ۹۹ از کشورهای خارجی گفت: ما از ماهها پیش تهیه واکسن کرونا را از طریق COVAX که کنسرسیومی مشترک با ایده سازمان بهداشت جهانی است، آغاز کردهایم و در عین حال از رابطه مستقیم با کشورهای خارجی تولیدکننده برای خرید مستقیم و تولید مشترک ایران و کشور دوم را در دستور کار خود قرار داریم.
معاون کل وزارت بهداشت با اظهار تاسف از وجود تحریمهای ظالمانه نیز عنوان کرد: در حال حاضر با یک مشکل بزرگ و بیرحمانه برای دارو و واکسن مواجه هستیم. با وجود اینکه دارو در لیست تحریمها نیست، اما ما برای انتقال ارز و خرید دارو با مشکل روبرو میشویم، اما تلاش ما این است که طبق وعده وزیر بهداشت واکسن به زودی برای مردم قابل دسترسی خواهد شد.
وی ضمن تشریح «کد اخلاق» برای دریافت مجوز واکسن کرونا بیان کرد: برای هر تحقیق که روی انسان انجام خواهد شد، باید کد اخلاق داروی مورد نظر برای حفاظت علمی و اخلاقی از افرادی که به صورت داوطلب اجازه انجام آزمایش انسانی را میدهند، دریافت شود. این کد شامل مواردی از جمله چگونگی طرح، ماده و طریق انجام و تفسیر آزمایش خواهد بود که به خودی خود از بسیاری از سوگیریها جلوگیری کرده و تمام اقدامات بر اساس کد اخلاقی انجام خواهد گرفت.
معاون وزارت بهداشت در خصوص رقابت واکسن کرونای ایرانی با نمونههای مشابه خارجی نیز توضیح داد: ما تکنولوژیهای مختلفی را برای کشف واکسن کووید ۱۹ پیش رو داریم اعم از MRNA، استفاده از ویروس ضعیف شده و ویروس منتقل شده ژنتیکی از یک ویروس دیگر. هر کدام از این واکسنها اثربخشی بسیاری خواهند داشت.
مراجعه به بیمارستانها کاهش پیدا کرد
دکتر محمدرضا هاشمیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از مهمترین دلایل کاهش موارد مرگ ومیر در مبتلایان به کرونا را تحت پوشش قرار گرفتن داروهای موثر در درمان کرونا عنوان کرد و گفت: با پیگیریهای مستمر وزارت بهداشت بیماران داروهای تاثیر گذار در بهبود روند درمان را همانند رمدسیور و یا فاویپیراویر را تحت پوشش بیمه و در شرایط مناسب تری دریافت میکنند.
این فوق تخصص بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری از وضعیت رضایت بخش آی سی یو ها در مقایسه با ماههای گذشته خبر داد و تاکید کرد: روند درمان کرونا نسبت به روزهای آغازین شیوع کاملا در کل کشور متفاوت شده است امروز درمانهای منظم و منسجمتری به بیماران ارائه میشود.
هاشمیان با بیان این که کاهش آمار مبتلایان به کرونا در بیمارستانها کاملا محسوس است تاکید کرد: استمرار اعمال محدودیتها خصوصا در روزهای تعطیل میتواند به میزان قابل توجهی از بار بیماری بکاهد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: در کل دنیا ثابت شده هر نوع اعمال محدودیت با هدف کاهش ترددها میتواند میزان مبتلایان به کرونا و در نهایت چرخش ویروس را کمتر کند.
تعرفه تست PCR اعلام شد
سید سجاد رضوی با اعلام این خبر اظهار داشت: تعرفه نهایی آزمایش تشخیص کووید۱۹ شامل پذیرش، نمونه گیری در محل آزمایشگاه، انجام آزمایش استخراج و RT PCR، گزارش و ثبت در سامانه در بخش دولتی ۲۳۸ هزار و ۴۲۵ تومان و در بخش خصوصی ۳۰۱ هزار و ۷۰۹ تومان تعیین شده است.
وی افزود: دریافت هرگونه وجه بیشتر از تعرفه مصوب برای آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور، تخلف محسوب و با متخلفان در این زمینه، طبق ضوابط و مقررات، برخورد می شود.
۲۳۵۲۳۲