به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پوستر مستند «ایبیسیدی» به کارگردانی محسن خانجهانی با حضور مسئولان وزارت بهداشت رونمایی شد.
در این جلسه که دکتر حریرچی، معاون کل و دکتر جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت حضور داشتند، کاوه احمدی، تهیهکننده این فیلم مستند با تشکر از مسوولان وزارت بهداشت که در این روزهای شلوغ، زمانی را به این مستند اختصاص دادهاند، ادامه داد: «به شما و همکارانتان در وزارت بهداشت خسته نباشید، میگویم و امیدواریم که هر چه زودتر، روزهای آرامتری را پیش رو داشته باشیم.»
محسن خانجهانی کارگردان مستند «ایبیسیدی» که درباره کروناست و در بخش ویژه جشنواره سینما حقیقت بهصورت آنلاین به نمایش در میآید، توضیح داد: «این مستند روایتی است از اولین روزهای شیوع کرونا در ایران و تاثیرات اجتماعی این پدیده بر روی مناسبات زندگی آدمها.»
او با اشاره به نام این مستند خاطرنشان کرد: «الفبای زندگی ما بعد از کرونا تغییر کرده است و اسم فیلم هم اشارهای به این موضوع دارد.
این مستندساز خاطرنشان کرد: «همزمان مستند دیگری را با موضوع کرونا در حال ساخت دارم که فیلمبرداری آن تا زمانی که کرونا در ایران فروکش نکند، ادامه خواهد داشت.»
کاوه معینفر، فیلمساز هم که در این جلسه حاضر بود در سخنانی گفت: «کرونا، یک موقعیت اجتماعی است که باید مستند بشود و در دنیا این اتفاق در حال انجام است و جمع زیادی از فیلمسازان این دوره را ثبت کردند و درباره این مستند خاص معتقدم که اگر کسی سالها بعد، بخواهد کار پژوهشی بکند، میتواند مستند «ایبیسیدی» را ببیند.»
این هنرمند در پایان اظهار امیدواری کرد این بیماری از بین برود و فقط یک خاطره از آن باقی بماند.
شهرام درخشان، مستندساز و رییس جشن مستند خانه سینما نیز در سخنانی کوتاه گفت: «به عنوان یک فیلمساز باید بگویم که این مستند از دو منظر قابل توجه است و پیشنهاد میکنم، این فیلم را ببینید، یکی از جهت هنری و سینمایی است که یک اثر قابل توجه و دیدنی است و نکته بعدی توجه کردن به فراگیری این ویروس است که این روند در این مستند، قابل توجه است.»
او در پایان خطاب به مسوولان پیشنهاد کرد که به مستندسازی بیشتر اهمیت بدهند و ادامه داد: «تلاشهای که در هر مقطع زمانی در حال انجام است، هیچ چیزی مثل فیلم مستند، در تاریخ آن را ثبت نخواهد کرد بنابراین به این نکته توجه ویژه داشته باشید و ساخت مستند را در دستور کار قرار بدهید. فیلمهای مستندها ۲۰۰ سال بعد هم بهدرد خواهند خورد و ارزش پژوهشی، تاریخی دارند.»
در ادامه این جلسه، دکتر ایرج حریرچی گفت: «کرونا و مقابله با این بیماری، موضوعی بسیار جذاب و ضروری برای مستندسازی است. کرونا رنجها، فشارها و سختیهایی برای مردم، مدافعان سلامت و مدیران حوزه سلامت و همچنین حماسهها و زیباییهایی در مسیر خدمت به مردم و بیماران ایجاد کرد.»
وی افزود: «موضوع مستندسازی خدمات ارائه شده در شرایط کرونایی به قدری مهم بود که مقام معظم رهبری نیز در این زمینه تاکید کردند و شهید آوینی را مثال زدند بنابراین ضروری است مستندهایی در این سطح ساخته شود. هر کسی از هر منظری میتواند وارد این مستندسازی شود. فیلم و مستند کردن واقعیتها بهتر از هر نوشته، سخنرانی و متنی برای آیندگان و سایر کشورها و افراد در جامعه است.»
معاون کل وزارت بهداشت یادآور شد: «از عوامل سازنده این فیلم مستند که تجربه زیادی در حوزه مستندسازی دارند، به دلیل توجه به کرونا به عنوان یک موضوع اجتماعی، تشکر میکنم و امیدوارم که این اثر هنری، دارای جایگاه رفیعی در جشنواره سینما حقیقت باشد. کرونا امروز بخشی از حقیقت زندگی ما شده و هیچ واقعهای در ۱۰۰ سال اخیر، جوامع بشری را تحت تاثیر قرار نداده است و اثرات اجتماعی، نحوه رفتارها و تعاملات این بیماری ممکن است تا سالها باقی بماند.»
دکتر کیانوش جهانپور نیز در این نشست گفت: «مستندسازی یکی از نقاط خلا ما در اتفاقات خوب یا رنجها و مرارتها و همچنین تلاشها و مجاهدتها در عرصههای مختلف از جمله پاندمی کرونا است. اتفاقات خوب، مجاهدت و تلاشهای کنونی مدافعان سلامت و تمامی دستاندرکاران مدیریت کرونا باید به نسلهای بعدی نیز منتقل شود.»
وی افزود: «امیدوارم کرونا نقطه عطفی شود که ما نگاه خاص و ویژهای به حوزه مستندسازی در کشور داشته باشیم. بارقههایی از اینکه نگاه مستندسازی در کشور ارتقا پیدا کرده را دیدهام و امیدوارم این روند ادامه پیدا کند. کرونا اگر آثار منفی در حوزههای مختلف داشت، حداقل این اثر مثبت در حوزه فرهنگ، رسانه و سینما داشته است.»
طراحی پوستر مستند «ایبیسیدی» توسط بنفشه جهانگیری، هنرمند گرافیست انجام شده است.
۵۷۵۷