شرکت پالم که به تازگی با ارایه گوشی همراه هوشمند پالم پری، رقابت تازهای را در بازار آغاز کرده، با آبروریزی بزرگی روبرو شده است.
به عبارت سادهتر، گوشی پالم بدون اطلاع دارنده آن، اطلاعات فراوانی را به شرکت مخابره میکرد. این اطلاعات برای تولیدکنندگان گوشیهای همراه، اطلاعات مهمی است، چراکه میتواند شیوع آنها به اصلاح و بهبود عملکرد گوشی اقدام کند و همچنین به ارایه خدمات دلخواه کاربران بپردازد.
شرکت پالم در واکنش به افشای این گزارشهای روزانه، بیانهای صادر و در آن اعلام کرد که این شرکت،روشهای متنوعی را در اختیار کاربران قرار داده تا ارسال این گزارشهای روزانه را کنترل کنند. گردآوری اطلاعات جغرافیایی نیز برای ارایه خدمات جغرافیایی بهتر است. البته هنوز مشخص نیست که پالم چرا این حجم عظیم اطلاعات را بدون اطلاع دارنده گوشی گردآوری کرده است؛ اما آقای نرمافزارنویسی که نخستین بار این گزارشهای جاسوسی را کشف کرد، مجبور شد تغییراتی در برنامه گوشی انجام دهد تا ارسال این گزارشها متوقف شود.
مایکروسافت، در جاده اتحاد
اما این اتفاق افتاده است و اکنون، شرکتهای نوکیا و مایکروسافت دستبه کار شدهاند تا از پیشتازی آر.آی.ام (ریسرچ اینموشن) در بازار جهانی گوشیهای همراه جلوگیری کنند. نوکیا که حدود 40 درصد فروش جهانی گوشیهای همراه را در دست دارد، قرارداد همکاری فوری را با مایکروسافت، بزرگترین شرکت نرمافزاری جهان امضا کرده است تا از نرمافزارهای این شرکت در گوشیهای همراه خود استفاده کند. این نرمافزارها در آغاز شامل نرمافزارهای آفیس مانند وورد و اکسل خواهد بود و پس از آن، قرار است خدمات جدید و نوآورانهای ارایه گردد. قرار است اولین سری این نرمافزارها از زمستان امسال در گوشیهای نوکیا ارایه شود.
تحلیلهای شبانگاهی اقتصاد جهانی
دیوید ویل، یکی از این کارشناسان است که همراه با گروهش در دانشگاه براون، روشی برای تحلیل رشد درآمد ناخالص داخلی با استفاده از عکسبرداری شبانه از زمین بدست آورده است. درآمد ناخالص داخلی که به اختصار جی.دی.پی خوانده میشود، یکی از مهمترین شاخصههای اقتصادی یک کشور است و تعیین مقدار دقیق آن در برنامهریزی اقتصادی بسیار تاثیرگذار است؛ اما برخی از کشورها در تعیین مقدار دقیق جی.دی.پی، عمدا یا سهوا اشتباه میکند.
دیوید ویل برای بررسی درستی یا ناردستی این مقادیر، چنین استدلال کرده که با افزایش داراییهای یک کشور، تمایل دولتمردان به احداث جادههای جدید و توسعه مناطق مسکونی افزایش مییابد. این دو عامل هم به نوبه خود به افزایش روشناییهای شهری و تشدید آلودگی نوری منجر میشود. این روشنایی را میتوان در عکسبرداریهای ماهوارهای به هنگام شب اندازهگیری کرد و با مقایسه آن در دورههای مختلف، رشد اقتصادی را تخمین زد.
ویل با مقایسه اندازهگیری روشنایی مناطق زمین در 11 سال گذشته توانست برخی از آمار اشتباه را بخصوص در کشورهای آفریقایی مشخص کند. مثلا در جمهوری دموکراتیک کنگو، آمار بانک جهانی حکایت از افت 2.6 درصدی جی.دی.پی در سالهای 1992 / 1371 تا 2003 / 1382 دارد؛ درحالیکه اندازهگیری روشنایی شبانه این کشور در همین سالها، افزایش 2.4 درصدی را نشان میدهد. نتایج این تحقیق در نشریه آمریکن اکونومیک ریویو منتشر شده است.