شهرام نوربخش، کارشناس دفتر زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در کارگاه آموزشی "حفاظت، امداد و نجات پستانداران دریایی"، گفت: پس از مرگ دلفینها در سال 86، حساسیتهایی درباره حفظ این جانور دریایی ایجاد شد؛ هشت نوع دلفین در آبهای خلیج فارس وجود دارد که این موجودات با جذب توریستها، موجب رونق اقتصادی منطقه میشوند.
وی افزود: دلفینها از نظر تحقیقاتی دارای ارزش بسیاری هستند و سلامت آنها، نشاندهنده سلامت منطقه است؛ شرایط آب و هوایی، آلودگی آب، سموم طبیعی، اختلالات جهتیابی، دنبال کردن طعمه تا ساحل، وابستگی اجتماعی، دنبال شدن توسط دشمن دریایی و صید و صیادی از مهمترین دلایل مرگ و میر دلفینها است.
نوربخش تصریح کرد: با نزدیک شدن مد به ساحل، دلفینها در جزر دریا به دام میافتند و حادثه سال 86 ناشی از این موضوع بود؛ آلودگیهای شیمیایی حاد و آلودگیهای نفتی نیز بر سلامت دلفینها تاثیر منفی دارد و حیات این جانداران را تهدید میکنند.
کارشناس دفتر زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: اجتماعی بودن دلفینها یکی دیگر از دلایل مرگ و میر آنهاست، زیرا این موجودات به صورت گلهای به دنبال دلفین پیشرو حرکت میکنند و در صورتی که این دلفین در ساحل گرفتار شود، بقیه دلفینها هم در ساحل میمانند.
نوربخش با بیان اینکه در سال 86، در یک مرحله 79 دلفین و در مرحله دوم نیز 73 دلفین از بین رفتند، گفت: ایجاد شبکه امداد و نجات، به حداقل رساندن خطرات، نجات دلفینهای زنده و استفاده از منابع اطلاعاتی و افزایش اطلاعات عمومی از مهمترین اهدافی است که در دستور کار قرار دارد.
4747