محمدحسین فرهنگی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس صبح امروز (شنبه 23 اسفندماه سال جاری) طی نشست خبری، از بررسی رفع ایرادات شورای نگهبان نسبت به لایحه بودجه 1400 از فردا در مجلس خبر داد.
وی گفت: کمیسیون تلفیق امروز گزارش خود را آماده و در سامانه ای که در معرض دید نمایندگان است قرار می دهد و بعد از آن در اولین فرصت در صحن علنی مجلس مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
فرهنگی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه طبق آئین نامه داخلی مجلس نخست گزارش کمیسیون تلفیق به رای گذاشته می شود بنابراین رسیدگی ها با سرعت قابل قبولی نهایی می شود و با تائید شورای نگهبان بودجه مصوب برای سال بعد ابلاغ خواهد شد.
اهم اظهارات او به نقل از فارس، مهر و ایسنا را در ادامه بخوانید:
*{ در پاسخ به این سوال که مصوبات مجلس سبب گرانیها در بازار شده است} چنین چیزی واقعیت ندارد؛ ما هیچ چیزی را تصویب نکردهایم که اثر نگرانکنندهای را بر بازار گذاشته باشد؛ نمایندگان مجلس بودجه سال 1400 را تصویب کردهاند و اکنون در سال 1399 هستیم و قطعاً نباید هیچ اثری از بودجه 1400 در سال 99 گذاشته شود.
* از چند ماه قبل از بودجه 1400 پیشبینی این اتفاقات میشد و ما به مسئولان ذیربط اعلام کرده بودیم که اگر از اکنون به فکر نهادههای کشاورزی و دامی نیفتند، شاهد چنین اتفاقاتی در بازار میوه و پروتئین خواهیم بود، بنابراین تعلل زیادی صورت گرفت و وضعیت موجود نیز به دلیل تعلل زیاد در رسیدگی به وضعیت نهادههای کشاورزی دامی است.
* وزارت ارتباطات افزایش تعرفه ها را کلید زده است
* { درباره افزایش تعرفههای اینترنت } صراحتا در مصوبه مجلس آمده است که در سال 1400 نباید اینترنت گران شود، اما مطلع هستیم که وزارت ارتباطات از هماکنون این افزایش را در تعرفههای اینترنتی صورت دادهاند که این مسئله به نظارتها و مدیریتهای بخشهای مختلف در دولت مربوط میشود.
* ما هیچ تصمیمی نگرفتهایم که اثری بر سیاست ارزی کشور گذاشته باشد. در مورد ارز ترجیحی که برای تجهیزات پزشکی، نهادهای کشاورزی و دارو هیچ تغییری داده نشده است و این گونه اظهارنظرها است که این مسائل را به وجود میآورد و درست هم نیست.
*{ در مورد عدم تشکیل وزارت بازرگانی که چندی پیش حسن روحانی رئیسجمهور در جمع اعضای کابینه مطرح کرده بود } که ما میتوانیم خلاف این قضیه را ادعا کنیم چرا که اختیارات قانونی را از وزارت جهاد کشاورزی گرفته و این اختیارات را به وزارت صمت داده و این وزارتخانه نیز یک تشکیلات مجزا و موازی در ماههای اخیر ایجاد کرده است.
* تفکیک بازرگانی از وزارت صمت ناهماهنگیهایی را در سال 84 و 85 به وجود آورد، بخش بازرگانی وزارت مستقلی بود که تأکید داشت که کاری به بازار به تولید کننده و تولید ندارم و خودمان تشخیص میدهیم که صادرات و واردات صورت بگیرد.
سفرهای استانی قالیباف به خواست مسوولان محلی است نه رئیس مجلس
*{ در مورد سفرهای محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به استانهای مختلف کشور} سفرهای آقای قالیباف به تقاضای مسئولان محلی و نمایندگان و استانها شکل میگیرد و رأسا از طرف مجلس آغاز نمیشود.
* این سفرها در گذشته هم معمول بوده و بسیار مفید است؛ این سفرها باعث میشود که افکار ادارهکنندگان قوا با واقعیتهای مناطق مختلف کشور بیشتر آشنا شده و بازخوردهایی هم داشته که درباره بودجه 1400 نیز این اتفاق افتاد؛ بنابراین این ایراد به سفرهای رؤسای قوا وارد نیست.
*در پاسخ به سوالی درمورد انتقادات نسبت به مصوبه مجلس درمورد افزایش حق السهم دولت از اپراتورها ؛«ما در طول بررسی بودجه بحثهای کارشناسی بسیاری انجام دادیم و همچنین به اطلاعاتی دست پیدا کردیم مبنی براینکه منابع قابل توجهی در دولت وجود دارد که بلاتکلیف است و سیاستگذاری نشده است و ربطی به افزایش قیمت اینترنت و هزینههای فضای مجازی نداشت. مجلس برای این منابع سیاستگذاری کرد؛ چون وظیفه مجلس است که در این زمینه تعیین تکلیف و سیاست گذاری کند. ما بخش عمدهای از این منابع را به نظارت بر فضای مجازی اختصاص دادیم. چون بحث فضای مجازی مورد شکایت جمع کثیری از مردم است. پیشتر هم دولت لوایحی در مجلس داشته است و چنین بخشهایی از منابع دراختیار وزارت ارتباطات قرار گرفته است. به همین دلیل این مصوبه موضوع عجیب و جدیدی نیست و از اختیارات قانونگذار است که برای چنین منابعی قانونگذاری و تعیین تکلیف کند.»
وی در پاسخ به سوال دیگری درمورد چرایی ایراد شورای نگهبان به بند (ی) تبصره ۶ و عدم وجود ردیف و نحوه دقیق هزینه کرد، هم بیان کرد که جلسات کمیسیون تلفیق و مجلس برای رفع چنین ایراداتی تشکیل میشود و وقتی به صورت شفاف این منابع و نحوه هزینه کرد این منابع مشخص شوند، ابهامی دیگر وجود ندارد.
216216