رییس سابق سازمان اسناد و کتابخانه ملی که مهمان خبرآنلاین بود، در ارزیابی نمایشگاه کتاب تهران گفت: «همانطور که قانون اساسی کشورمان در طی سالها بازنگری شده، چه اشکالی دارد در مورد نمایشگاه کتاب هم این کار را انجام دهیم و بعد از 24 دوره آنرا بازنگری کنیم و ببینیم که برگزاری آن ضرورت دارد یا نه ؟»
او با اشاره به راهاندازی نمایشگاه کتاب در 24 سال پیش متذکر شد: «آن موقعها به دلیل ضعف و فقر مفرط کتابخوانی در کشور این نمایشگاه راهاندازی شد و خیلی هم ایده خوبی بود، اما الان چه؟ الان که سرعت حرکت علمی جامعه ما قابل مقایسه با آن زمان نیست، آیا بازهم ضرورت دارد؟ اگر آن موقع عیبی نداشت که محققی برای به دست آوردن کتابی یکسال صبر کند، الان یک ساعتش هم خسارت است.»
اشعری همچنین افزود: «در نمایشگاه کتاب منهای کتابهای داخل کشور، منابع خارجی سالی یکبارعرضه میشود، دوم اینکه خیلی از کتابخانههای ما صبر میکنند تا زمان نمایشگاه و بعد میروند کتاب میخرند. و خود به خود مخاطبان آنها یک سال تا یک سال ونیم برای استفاده از کتابها محروم هستند. این نشان میدهد که ما در زمینه برپایی نمایشگاه کتاب ایرادهایی داریم.»
او با اشاره به بخش بینالملل نمایشگاه کتاب گفت: «خیلی از ناشران بزرگ خارجی یا نمیآیند یا اگر میآیند اغلب کتابهایشان را نمیآورند. این ضعفهای نمایشگاه است. ما زمانی که دکتر احمدینژاد شهردار تهران بود پیشنهاد دادیم که محلی برای نمایشگاه دایمی کتاب ایجاد شود و سالی 10 روز این مکان در اختیار نمایشگاه کتاب تهران قرار بگیرد. با این اقدام عملا در طول سال با استفاده از امکانات متنوع و مختلف اطلاعرسانی، کتابها در دسترس مخاطبان قرار میگیرند.»
اشعری ادامه داد: «این طرح با عنوان باغ کتاب در حال پیگیری است و مکان آن تپههای عباسآباد است.»
باغ کتاب تهران به گفته اشعری شهریور سال جاری راهاندازی میشود.
مشروح گفتوگو با علیاکبر اشعری بهزودی در خبرآنلاین منتشر خواهد شد.
57244