نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امسال در حالی برگزار شد که مهم​ترین بحث در حاشیه و متن این رویداد فرهنگی بجث انتخاب مکانی دائمی برای برپایی نمایشگاه بود.

به گزارش خبرآنلاین، از زمانی که نمایشگاه کتاب تهران از محل دائمی نمایشگاه​های بین الملی ایران به مصلی تهران منتقل شد، هرسال یکی از بحث​های همیشگی در زمان برپایی این رویداد، بحث مناسب بودن یا نبودن مکان برگزاری این نمایشگاه است.

با این حال اما امسال این بحث از سال​های گذشته پر رنگ تر بود و مسوولان برپایی این رویداد فرهنگی بیش از دیگران از ضرورت جابجایی نمایشگاه و تعیین مکانی دائمی برای برگزاری آن سخن گفتند. این بحث​ها پیش ازآغاز نمایشگاه شروع شد و در شب افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران نیز مطرح شد.

ابتدا از پارک چیتگر به عنوان یکی از گزینه​های مناسب برای برپایی نمایشگاه کتاب نام برده شد. رییس جمهور هم در مراسم افتتاحیه، قول داد که در صورت انتقال نمایشگاه به این محل دولت همکاری لازم را خواهد داشت و بودجه این امر را متقبل می‌شود.

 مسوولان شهرداری اما با این اتفاق موافق نبودند، محمدهادی ایازی معاون فرهنگی و هنری شهرداری در اظهار نظری گفت که در سال 89 کلنگ ساخت نمایشگاه توسط وزیر مسکن در منطقه پرند زمین زده شد و ما هم در شهرداری کلنگ ساخت «شهر آفتاب» را در نزدیکی حرم مطهر امام (ره) زدیم که روند اجرایی و ساخت خود را طی می‌کند و قرار است سال 92 به بهره برداری برسد.بهمن دری هم در پاسخ مساله دیگری را مطرح کرد، او گفت که آن‌چه شهرداری در حال حاضر دارد می‌سازد، نمایشگاه تخصصی فرهنگی است، نه نمایشگاه کتاب، اما آن‌چه مورد نظر ماست، محل دایمی نمایشگاه بین‌المللی کتاب است.

برخی از مسوولان هم که به نمایشگاه امسال آمدند محلی را برای برگزاری نمایشگاه پیشنهاد دادند. غلامعلی حداد عادل رییس کمسیون فرهنگی مجلس، زندان قصر سابق را محل مناسبی برای برگزاری نمایشگاه دانست و گفت که این محل پارکینگ بزرگی دارد که می‌توان برای برگزاری نمایشگاه کتاب از آن استفاده کرد.

گزینه بعدی قلعه‌مرغی بود ، بهمن دری رییس نمایشگاه کتاب که با حجت‌الاسلام ری‌شهری در نمایشگاه کتاب دیدار داشت، گزینه قلعه مرغی را به عنوان یکی از مکان‌های پیشنهادی برگزاری نمایشگاه از سوی مسولان مطرح کرد و حجت‌الاسلام ری شهری نیز گفت برای احداث نمایشگاه کتاب باید مناطق مطرح شده با نظرات کارشناسانه بررسی شود و معایب و محاسن پیشگیری از ترافیک و دسترسی مناسب مردم به نمایشگاه در نظر گرفته شود و به نظر می‌رسد منطقه قلعه‌مرغی تهران جای مناسبی برای ساخت نمایشگاه کتاب باشد.

با این حال اما پس از پایان نمایشگاه اتفاق دیگری هم رخ​داد. علی اکبر اشعری رئیس سابق سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت که «باغ کتاب تهران» تا شهریور ماه امسال آماده بهره​برداری می شود. این پروژه که از زمان شهرداری محمود احمدی نژاد در تهران راه افتاده بود در حال حاضر آخرین مراحل آماده سازی​اش را پشت سر می گذارد و زودتر از سایر گزینه​ها به بهره برداری خواهد رسید. باغ کتاب که 32 هراز متر مربع فضای مسقف دارد، برای برپایی نمایشگاه دائمی کتاب در اراضی عباس آباد ساخته شده و از لحاظ دسترسی نیز به گفته اشعری بهتر از سایر گزینه​های موجود است.

باید منتظر ماند و دید در سال آینده کدام محل می​تواند میزبان نمایشگاه کتاب تهران شود.

کاربران محترم  خبرآنلاین می‌توانند بهترین گزینه از بین گزینه​های موجود( مصلی، چیتگر، شهر آفتاب، پرند، زندان قصر، قلعه مرغی و باغ کتاب تهران )برای برپایی نمایشگاه کتاب انتخاب و به صورت کامنت مطرح کنند.

57244

منبع: خبرآنلاین