دبیر چهارمین جشنواره فیلم پلیس درباره حضور نداشتن دو فیلم «هیچ» و «اسب حیوان نجیبی است» به کارگردانی عبدالرضا کاهانی در این دوره جشنواره توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرآنلاین، دومین نشست مطبوعاتی چهارمین جشنواره فیلم پلیس روز دوشنبه با حضور علی سلطانی دبیر جشنواره در خانه هنرمندان برگزار شد.   

سلطانی در این نشست درباره کناره‌گیری عبدالرضا کاهانی از جشنواره، با تاکید بر این‌که کاهانی از فیلمسازان خوب و جوان است و جایگاه خاص خود را دارد، گفت: «او با من تماس گرفت و گفت مایل نیست فیلم «هیچ» در بخش مسابقه جشنواره باشد و خواستار خارج شدن فیلم از جشنواره شد.»

دبیر جشنواره فیلم پلیس متذکر شد: «این حق فیلمساز است. ما به زور اسلحه کسی را وادار نکردیم فیلمی به جشنواره بیاورد. به لحاظ احترام عمیقی که برایشان قایل هستم، این موضوع را قبول کردم، اگر ایشان لازم دانستند درباره دلایل این موضوع توضیح می‌دهند.»

سلطانی همچنین درباره فیلم دیگر این فیلمساز که از جشنواره خارج شده، گفت: «گاه ملاحظاتی به میان می‌آید که شاید متولیان جشنواره خیلی موافق آن نیستند و بعضا هم می‌پذیرند که اتفاقی بیفتد. این مختص جشنواره ما نیست. گاه تصمیم‌گیری‌ها خیلی به متولیان این امر برنمی‌گردد. مجموعه ملاحظاتی که درباره فیلم «اسب حیوان نجیبی است» بود که در نهایت جشنواره را به این نتیجه رساند که این فیلم در جشنواره نباشد.»

دبیر جشنواره فیلم پلیس افزود: «چه فیلم کاهانی و چه فیلم‌های دیگر فرقی نمی‌کند، این اتفاقی است که گاهی در جشنواره‌ها می‌افتد که گاه دست متولیان جشنواره را می‌بندد و مجموع ملاحظات ما را به جایی می‌رساند که شاید خود اثر ضربه ببیند.»

سلطانی همچنین درباره استقلال جشنواره پلیس و اعمال نظر از نهادهایی مبنی بر به نمایش درنیامدن فیلمی در جشنواره، گفت: «روی کره زمین جشنواره‌ای نمی توان یافت که این استقلال را داشته باشد. ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که محصول ارتباطات است که این موضوع قطعا تاثیرگذار است. استقلال بیشتر در عالم ذهن اتفاق می‌افتد. در چند سال اخیر یاد گرفته‌ایم درمورد فیلم‌ها اظهار نظر منفی نکنیم. وقتی فیلمی به نمایش در می‌آید شما عنوان مخاطب یا آن را رد می‌کنی یا قبول. سازمان پلیس هم این حق را دارد. روی خیلی از فیلم‌ها شاید نظر مساعدی نداشتیم، ولی چون تشکیلات نظامی است و خیلی ابعاد بزرگی می‌یابد، ما مجاب شده و کنار می‌رویم.»

او متذکر شد: «این که از جایی بر نمایش فیلمی اعمال نظر شده، اصلا این طور نبوده و ما با این فیلم مشکلی نداشتیم، ولی ملاحظاتی بود که وادار کرد که ما موافق نمایش این فیلم نباشیم.»

سلطانی همچنین در این نشست توضیحاتی درباره جشنواره ارایه داد و گفت: «جشنواره پلیس به صورت دو سالانه برگزار می‌شود و در میان جشنواره‌های تخصصی جایگاه خوبی دارد. ما از جشنواره سوم به این نتیجه رسیدیم که حوزه رسانه و فیلم به طور کلی با توجه به اهمیتش بهتر است از میان گونه‌های مختلف سراغ حوزه‌ای برود و با توجه به وظایفی که سازمان پلیس داشت، با این رویکرد سینمای اجتماعی در دستور کار قرار گرفت و در یک یا دوسال اخیر سینمای نیروی انتظامی به نوعی عمیلیاتی شد.»

او یادآور شد: «حوزه سینمای اجتماعی حوزه‌ای است که به تعداد مخاطبان مورد توجه قرار می‌گیرد. اگر سینمای کودک و جنگ مخاطب ویژه خود را دارد، سینمای اجتماعی مخاطب خاص‌تر خود را دارد، اما با توجه به شرایط ویژه کشور ما با تمام محدودیت‌ها به موضوعات خاصی توجه می‌شود. سینمای اجتماعی در کشور ما به نوعی مورد غفلت واقع شده و اتفاقی که در این حوزه می‌افتد به قد و اندازه آن نیست.»

دبیر جشنواره فیلم پلیس تصریح کرد: «مسایلی که در این حوزه مطرح می‌شود، شاید به زعم بعضی‌ها محل طرح ندارد یا به نوعی با ممیزی‌های آشکار و پنهانی همراه است، اما اگر این حضور، حضور حساب‌شده‌ای باشد و به نوعی ما آستانه تحمل‌مان را در قبال چیزی که در این حوزه شکل می‌گیرد بالا ببریم قطعا شاهد آثار قابل توجهی خواهیم بود. با رویکرد جدید نیروی انتظامی به سینمای خاص می‌شود این نوید را داد که در آینده نزدیک نیروی انتظامی یکی از قطب‌های پشتیبان این حوزه خواهد شد.»

تغییرات در هیئت انتخاب جشنواره
سلطانی یکی از اتفاقات مهم این جشنواره را تغییر در هیئت انتخاب دانست و افزود: «اتفاق مبارکی که در جشنواره پلیس افتاد این بود که هیئت انتخاب را به نوعی حذف کردیم، البته این محصول تصمیم شخصی نبود. وقتی سازمانی جشنواره‌ای را به صورت تخصصی برگزار می‌کند، علی‌القاعده افرادی که در آن حوزه نقش‌آفرینی می‌کنند، می‌توانند بخش انتخاب اولیه را انجام دهند. در این جشنواره نیز انتخاب اولیه با توجه اهداف جشنواره انجام شد و در پنج گروه انتخاب اولیه را شورای اجرایی انجام داد. در ادامه هیئت داوری را داشتیم که اینک کارها در حال داوری بوده و هنوز به پایان خود نرسیده است. تلاش می‌کنیم از هفته آینده که جشنواره آغاز می‌شود، این بخش کار با تدبیر دوستان به نتیجه روشنی برسد.»

سلطانی در ادامه صحبت‌هایش به رشد 50 درصد استقبال از جشنواره پلیس اشاره کرد و تاکید کرد این جشنواره توانسته جایگاه حرفه‌ای خود را در حوزه سینما باز کند و مورد توجه اهل نظر قرار گیرد.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره عبارت پیشگیری اجتماعی صحبت کرد و یادآور شد: «ما هنوز تعریف درستی از این عبارت نداریم و باید این موضوع کالبدشکافی شده تا به تعریف جامع از آن برسیم.»

سلطانی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره این موضوع که چرا جشنواره آثاری را در حوزه فیلم پلیس تولید نکرده است توضیح داد: « ما این را تجربه کرده‌ایم و چیز خاصی نیست که به بهانه جشنواره و برای گرم کردن جشنواره این کار را بکنیم. اگر کسی این کار را کرده کار بدی نیست، اما تجربه نشان داده چیزی عاید ما نمی‌شود. هر مجموعه‌ای که وارد عرصه‌ای می‌شود اهدافی را دنبال می‌کند و قرار نیست که برای خوش‌آمدها حرکتی را بکند. این تصمیم اگر خوب است یا بد ما اتخاذ کرد‌ه‌ایم.»

کامران ملکی نیز در این نشست درباره هیئت انتخاب توضیح داد: «هیئت انتخاب در جشنواره فیلم پلیس حذف نشد بلکه شکل آن عوض شد. حضور یا عدم حضور یک فیلم به علت سیاست‌های جشنواره است. معمولا این کار را بر دوش هیئت انتخاب می‌گذارند، اما جشنواره فیلم پلیس مسئولیت این اتفاق را می‌پذیرد و آن را بر گردن هیئت انتخاب نمی‌اندازد.»

در این نشست همچینن داوران بخش‌های مختلف اعلام شدند.

در بخش فیلمنامه جابر قاسمعلی، حسین خورشیدی، مهدی سجاده‌چی، محمدهادی کریمی و عبدالرضا امیری آثار را داوری می‌کنند. داور بخش فیلم‌های سینمایی علیرضا سجادپور، حبیب‌الله کاسه‌ساز، محمود گبرلو و توحید عبدی هستند که محمدعلی نجفی نیز به این جمع اضافه شده است.

در بخش کوتاه داستانی داوری آثار را پژمان لشگری‌پور، هادی منبتی، عباس رافعی، مجتبی اقدامی و مسعود اطیابی بر عهده دارند.

همچنین در بخش مستند جشنواره جواد طوسی، مهدی فرجی، منوچهر مشیری، محمد آفریده و بهرام بیات و در بخش ویدئویی سیروس الوند، بیژن امکانیان، سعید منتظرالمهدی، شفیع آقامحمدیان و حسین طاهری آثار را داوری می‌کنند.

چهارمین جشنواره فیلم پلیس با رویکرد «پلیس، سینما، پیشگیری اجتماعی» 11 تا 14 تیر ماه به همت معاونت اجتماعی  ناجا در سینما فلسطین برگزار می‌شود.

58244

منبع: خبرآنلاین