«علی باقریکنی» مذاکره کننده ارشد کشورمان دقایقی پیش برای ادامه گفتوگو با نمایندگان کشورهای مشارکت کننده در مذاکرات وارد هتل کوبورگ شد. ساعاتی پیش هم جلسات کارشناسی میان نمایندگان ایران و گروه ۱+۴ و اتحادیه اروپا در خصوص مسائل هستهای و تحریم ها آغاز شده و به موازات جریان دارد.
دیروز (چهارشنبه) هم کار کارشناسی هیأت مذاکرهکننده روی پیشنویس متن توافق از ساعات ابتدایی صبح آغاز شد و در قالب نشستهای هماهنگی داخلی تا پس از نیمه شب (حوالی دو بامداد پنجشنبه) ادامه پیدا کرد.
همچنین دو جلسه میان آقای باقری و انریکه مورا هماهنگکننده گفتوگوها برگزار شد که جلسه آخر تا ساعت ۲۳ به وقت وین ادامه داشت.
دور هشتم گفتوگوها از ۶ دی ماه در وین آغاز شده و یکی از طولانیترین دورهای مذاکرات است. شرکتکنندگان این روزها سرگرم تکمیل پیشنویس متن توافق و تصمیمگیری در مورد برخی موضوعات اختلافی هستند. قریب به اتفاق هیاتها اذعان دارند که گفتوگوها به رغم پیچیدگی برخی مسائل رو به جلو و در مسیر پیشرفت است.
البته دیروز انتشار اظهاراتی مبنی بر طرح پیشنهادات تازه از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی به گمانهزنیهایی در مورد محتوای «بسته پیشنهادی» از سوی غرب دامن زد. بر اساس خبر ادعایی، طرفهای غربی بسته پیشنهادی جدیدی را به ایران ارائه داده و اینگونه القا شد که توپ در زمین جمهوری اسلامی ایران است.
این درحالیست که اولا مذاکرات به لطف ابتکارات تیم مذاکره کننده ایرانی و به اذعان تمام هیاتهای مذاکره کننده پیشرفت کرده و اینک وارد مرحلهای شده است که دست یابی به توافق نهایی به تصمیمات سیاسی آمریکا گره خورده است.
در ثانی تبادل پیشنهاد بین هیاتها یکی از مولفههای مذاکرات چندجانبه و طبیعت چنین گفتوگوهایی است. بنابراین اینکه گفته میشود طرف ها به هم پیشنهادهایی را ارائه میکنند امر نا متعارفی نیست و در مواردی طی یک روز چندین بار پیشنهادهای مختلف بین طرفهای مذاکراتی رد و بدل شده و این امر نشانه پویایی مذاکرات و جدیت طرفها برای رسیدن به تفاهم نهایی است.
طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران هر پیشنهاد مطرحشده از سوی طرفهای مقابل را به دقت مورد بررسی قرار داده و آنها را بر اساس خواستهها، دستورالعملها و اصول مذاکراتی خود مورد سنجش قرار خواهد داد.
310 310