یکی از امضا کنندگان طرح سوال از رئیس​جمهور تاکید کرد که با فکر این طرح را امضا کرده و حاضر به پس گرفتن امضایش نیست.

به گزارش خبرآنلاین، پس از آنکه طرح سوال از رئیس​جمهور با امضای 100 نماینده تقدیم هیات رئیسه مجلس شد، برخی نمایندگان حامی دولت، در اظهارنظرهای خود این کار را بر خلاف مصالح نظام و حتی نصایح مقام معظم رهبری خواندند.

گفت​وگوی خبرآنلاین با سیدرضا اکرمی نماینده تهران که از امضاکنندگان این طرح است را در ادامه بخوانید.

برخی نمایندگان حامی دولت بر این باورند که پیگیری طرح سوال از رئیس​جمهور در موقعیت کنونی کشور، صحیح نیست و حتی بر خلاف توصیه​های مقام معظم رهبری است که همواره بر تعامل با دولت تاکید دارند. به عنوان یکی از امضا کنندگان این طرح، نظرتان در قبال این انتقادات چیست؟

این حرف​ها صد در صد اشتباه است و گویندگانش هم در اشتباه هستند. مجلس شورای اسلامی، مجلس قانونی و قانون گذاری است. طرح سوال از رئیس​جمهورهم موضوعی است که هم در قانون اساسی، هم در قانون عادی و هم در آیین نامه داخلی مجلس به آن تصریح شده و روش سوال از رئیس​جمهور در تمامی آنها تشریح شده است.

این را هم به شما بگویم که چیزی که طبق قانون باشد، نه رهبری مانع آن می​شوند و نه صحیح است که کس دیگری هم در مقابل قانون بایستد.

ولی مخالفان معتقدند که سوال از رئیس​جمهور در موقعیت حساس کنونی منطقه به مصلحت نظام و کشور نیست و اختلافات درونی را عیان می​کند.

یه زمانی از طرح سوال از رئیس جمهور، ما دنبال مچ گیری و تشنج​ایم و یه زمانی دنبال اجرای قانونیم. در حال حاضر ما به دنبال اجرای قانونیم. وقتی مرتب به دلیل مسائل مختلف به رئیس​جمهور تذکر می​دهیم و ایشان اعتنایی نمی​کند، ناگزیریم که سوال کنیم تا پاسخ دهند. مثلا اینکه ایشان باید به مجلس پاسخ دهد که چرا پول یک میلیارد یارانه اتوبوس و مترو تهران را که مجلس در سال 88 مصوب کرد، را نمی​دهد که مسئولانش مجبور شوند قیمت بلیط​ها را بالا ببرند و نارضایتی مردم بالا برود؟ ما این روزها را پیش بینی کرده بودیم که چنین بودجه​ای تصویب کردیم. چرا دولت به دوراندیشی​های مجلس و مصوباتش وقعی نمی​نهد؟

اصلا چطور نارضایتی مردم از بروز چنین وضعیتی ایراد ندارد ولی سوال از رئیس​جمهور ایراد دارد؟ ما مودبانه، محترامانه و حکیمانه از آقای رئیس​جمهور پاسخ می​خواهیم که چرا قوانین مصوب مجلس در چند سال اخیر اجرا نشده است؟ چرا بیخود برخی می​گویند که این سوال و جواب مصلحت نظام نیست؟ اتفاقا صدر در صد به مصلحت نظام است.

برخی گمانه​زنی​ها در خصوص کم شدن امضاهای این سوال چقدر صحت دارد؟

نمی​دانم. الان که مجلس تعطیل است و من از تلاش​های آنها برای بازپس​گیری امضاها خبر ندارم. اما من خودم فکر کرده، این طرح را امضا کردم و اصلا هم آن را پس نمی​گیرم.

به گفته آقای مطهری بر اسا آیین​نامه داخلی مجلس، سوال از رئیس​جمهور اصلا نیازی به رای گیری ندارد. با این حساب اگر نمایندگان از پاسخ​های رئیس​جمهور قانع نشوند، تکلیف چیست؟

در این صورت موارد تخلف رئیس​جمهور ارسال می​شود به قوه قضاییه. در این مورد هم مثل گزارشات کمیسیون اصل نود، عمل می​شود که شکایات را بررسی و گزارش آن را به دستگاه قضا می​فرستند.

اما گزارشات کمیسیون اصل نود هم نیاز به رای گیری در صحن علنی دارند. راستی چرا برای گزارش این کمیسیون درباره تخلف دولت در تشکیل وزارت ورزش که حتی به سوء استفاده از مسئولیت از سوی رئیس​جمهور هم اشاره شده بود، رای گیری نشد؟

نمیدانم چرا رای گیری نشد. اما روال این است که در مواردی که اشکالی محرز است، آن را ره قوه قضاییه ارجاع دهیم.

/2929

منبع: خبرآنلاین