عماد افروغ مهمان کافه خبر بود که گفت: خروار خروار اخلاق و معنویت را پایمال و حیثیت افراد را لکه دار می کنند، اما نمی گویند که داریم هزینه میدهیم. اما تا یک مسالهای در سایتی مطرح میشود که خوشایندشان نیست، میگویند هزینه است!
وی در ادامه به طرح این سوالات پرداخت: واقعا تصور ما از حکومت اسلامی و مدیریت مطلوب اسلامی و سیره عملی و نظری نبوی و حضرت امیر این است؟ که به راحتی اجازه دهیم به کسی هتک حرمت شود و نه تنها از او دفاعی نشود، بلکه توجیه هم شود و این را هزینه ندانیم؟
به اعتقاد وی، هزینه را بیش از حد سخت افزارانه تعریف کردهایم و از وجه نرم افزارانه آن غافل شدیم. یعنی چیزهایی را که دیده نمی شود، لطیف و نرم است را نمی بینیم. در حالیکه انقلاب ما یک انقلاب نرم است و بیش از آنکه قدرت سخت افزاری داشته باشد، قدرت نرم یعنی قدرت اخلاقی و معنوی داشته است. ما تا چه اندازه در بسط و نشر این قدرت، حساب باز کردیم و حساس بودیم که این قدرت، آسیب نبیند و مشمول هزینه نشود؟ من احساس میکنم که انحرافی در کشور ما رخ داده و انقلابی نرم را با شاخصهای سخت افزارانه، ارزیابی می کنیم و ارزیابی و برآورد هزینهمان هم عطف به همین شاخصهاست.مثلا هزینه را بیشتر امنیتی یا اقتصادی تعریف می کنیم.چرا هزینه اخلاقی یا معنوی تعریف نمی شود؟
افروغ در ادامه خاطرنشان کرد: البته گاهی کسانی که تخریب میکنند یا تهمتی به کسی میزنند، به نام دفاع از ارزشهای دیگری به این کار مبادرت میکنند. این بدترین شکل دفاع از ارزشهاست. یکی از چالشهای ما، چالش سر بریدن انقلاب با خود انقلاب است. یعنی با شعارهای انقلاب، سر انقلاب را می خواهند ببرند که خلط بین فرم و محتواست. که در ظاهر حرفی میزنند ولی در عمل به گونه دیگری رفتار میکنند. ما درون را بنگریم و حال را، نی برون را بنگریم و قال را. یک قال گرایی بی ارتباط با درونگرایی را شاهدیم.
متن کامل این مصاحبه را اینجا بخوانید.
/2929