«باید به بچه هایمان آموزش دهیم که از ما میوه نخواهند». این بخشی از نامه یک زن خانه‌دار به رئیس​جمهور بود.

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه خرسان این نامه را در سرمقاله یک هفته پیش خود، منتشر کرد. او در این نامه نوشته بود: «روزی که حرف از هدفمندی یارانه ها شد و بر این تصمیم خود اصرار می کردید زیرا معتقد بودید که با نقدی شدن یارانه ها این پول به طور مساوی و بین همه تقسیم خواهد شد. با خود گفتیم حتما از پول یارانه ها چیزی برایمان می ماند تا اندکی از چاله های زندگی مان را با آن پرکنیم و چه نقشه هایی که برای این یارانه ها نکشیدیم. اما با برداشتن یارانه ها و آزاد شدن قیمت ها آن قدر همه چیز گران شد که وجود این پول اصلا در زندگی ما احساس نمی شود حتی اگر آن مبلغی را که بر کالاها و اجناس افزوده شده حساب کنیم می بینیم که از پول یارانه ها نیز بیشتر است.»

آن زمان که لایحه هدفمند کردن یارانه​ها به مجلس آمده وبد هم برخی نمایندگان چنین نگرانی هایی را پیش بینی می کردند. به همین دلیل علی​رغم آنکه دولت در نظر داشت این جراحی اقتصادی را ظرف سه سال به اجرا درآورد، نمایندگان مجلس شیب اجرای آن را تا پنج سال افزایش دادند که فشار تورمی آن بر اقشار آسیب پذیر جامعه کمتر شود.

دولت و مجلس هرگز بر سر تورم ناشی از اجرای این قانون که همگان به دلیل فواید بلند مدتش از مدافعان آن بودند، به توافق نرسیدند و مجلسیان بارها آمارهای ارائه شده از سوی دولت را خوش بینانه و کمتر از میزان واقعی ​خواندند. احمد توکلی از نمایندگان منتقد اجرای ناقص قانون هدفمند کردن یارانه​ها بود که از ابتدا تورم ناشی از اجرای آن در کوتاه مدت را تا 60 درصد ارزیابی کرده و بعدها نیز ایرادات اجرایی این قانون را برشمرد.

او از منتقدان میزان یارانه نقدی پرداختی به مردم بوده و آن را نیز غیرواقعی می خواند. به زعم وی بهتر است دولت یارانه نقدی کمتری به خانوارها پرداخت کند و در عوض نرخ کالاها نیز کمتر افزایش یابد و به این ترتیب از میزان فشار ناشی بر مردم کاسته شود.

توکلی و دیگر نمایندگان همفکر وی این توصیه​ها را اردیبهشت ماه و در جریان بررسی لایحه بودجه 90 در صحن علنی مجلس مطرح می​کردند. موضوعی که در نامه این زن خانه​دار به آن اشاره شده و کامنت​های این مطلب نیز موید آن است. ذیل خبر نامه مذکور از میان بیش از 60 کامنتی که برای آن نوشته شده بود، 41 کامنت منتشر شده است.

ترجیع بند اکثر کامنت​های خبرآنلاین، تایید سخنان این زن گمنام و تایید گرانی موجود در جامعه است. برخی با این مادر که شرمنده نگاه حسرت زده فرزندانش است، اینچنین هم​دردی کرده​اند که آنها هم شرمنده خواسته​های حداقلی خانواده​شان هستند که از پس آن برنمی​آینده و حتی از پس خرج زندگی و کرایه حمل​ونقل و کرایه خانه​اشان هم برنمی آیند.

برخی کاربران هم نگاه بدبینانه​ای به این نامه داشته و نویسنده ان را یک فرد عادی ندانسته​اند. به زعم این دست کاربران این نامه جهت دار بوده و چه بسا با اغراض سیاسی نوشته شده است. این درحالی است که زن خانه​دار در نامه اش قید کرده بود که نمی داند راست و چپ چیست و اتفاقا در انتخابات ریاست جمهوری هم به محمود احمدی​نژاد رای داده است.

برخی به طنز ارائه یک میلیون تومان به هر فرزند و خرید از محله رئیس جمهور با قیمت​های ارزان​تر را راه حلی این مشکل دانشته​اند و برخی به جد خواستار توجه دولت بویژه شخص رئیس جمهور به درد دل مردم شده​اند. این دست کاربران، رئیس​جمهور را همچون دوره انتخابات، «مردمی​نژاد» خطاب کرده و با یادآوری شعارهای وی برای کمک به اقشار محروم و بی بضاعت و مستضعف، خواسته​اند که او همچون گذشته برای این قشر از جامعه چاره اندیشی کند.

/1729

 

 

 

منبع: خبرآنلاین