به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ مهدی بهشتی، شهردار محمودآباد نمونه در خصوص مشکلات اسناد قولنامه شهر محمودآباد نمونه گفت: ۲۱شهر استان قزوین از مجموع بیست و هشت شهر یا تماما یا قسمتی از محدوده آن فاقد سند است و اسناد به صورت قولنامهای است و این وضعیت موجب نارضایتی مردم شده و شهرداریها نیز با چالشهای جدی مواجه شدهاند.
او افزود: اسناد قولنامه در بسیاری از شهرهای استان مانع توسعه و شکوفایی شهرها شده و مشکلات جدی برای ساکنان این مناطق ایجاد کرده است.
این مقام مسئول ادامه داد: شهر محمودآباد نمونه با 25هزار نفر جمعیت در 7کیلومتری مرکز استان قرار دارد اما به دلیل قولنامهای بودن اسناد واحدهای مسکونی و اراضی آن بیش از 20سال است که ساکنان این شهر را با مشکلات جدی مواجه کرده و مردم قادر به ساخت و ساز نیستند و شهرداری نیز در کسب درآمد پایدار برای اداره خود عاجز مانده است.
او اضافه کرد: خیلی از توافقها و نیز تصمیمات کمیسیونهای ماده5 و صدور پروانه منوط به داشتن سند رسمی است و با قولنامه نمیتوان کاری کرد و این وضعیت مانع توسعه شهری و هرگونه ساخت و ساز و تحول در این شهر شده است.
بهشتی یادآورشد: با همکاری دستگاههای نظارتی استانداری و قوهقضاییه در موارد محدودی با نسق هم، بخشی از کار انجام میشود اما چاره کار نیست و همچنان شاهد نارضایتی و انتقاد مردم این شهرها هستیم.
او اظهار کرد: متاسفانه در سالهای گذشته شاهد خرد شدن نسقها نیز هستیم و امروز دیگر نسقدار اصلی کمتر وجود دارد و بیشتر زمینها واگذار شده و چالش بیشتر شده است.
شهردار محمودآباد نمونه گفت: برای زمینهای خرد نمیتوان کاری کرد و شهرداران در این 21شهر از جمله محمودآباد نمونه کارهایشان قفل شده و خلع سلاح هستند.
او اضافه کرد: در شهری مانند محمودآباد نمونه ظرفیتهای فراوان و موقعیت جغرافیایی ویژهای وجود دارد و در کنار اتوبان واقع شده و از آب و هوای بسیار خوب و زمین هموار و خاک حاصلخیزی برخوردار است که می تواند سرریز جمعیت استان را جذب کرده و در اجرای طرحهای اقدام ملی مسکن به دولت هم کمک کند اما عملا از این ظرفیت مغفول مانده و قادر نیست حتی خود را اداره کند.
بهشتی گفت: اگر دولت قرار است 4میلیون واحد مسکونی احداث کند مثلا در استان قزوین دیگر در مرکز و داخل شهر قزوین زمین پیدا نمیشود بلکه همین شهرهای اطراف و نزدیک قزوین مانند بیدستان، شریفیه، محمودآباد و اقبالیه این ظرفیت را دارند که باید مورد توجه قرار گرفته و در اجرای طرحهای رفاهی، مسکن و ورزشی مورد استفاده قرار گیرد اما مهمترین علت و مانع این کار نداشتن سند واحدهای مسکونی و اراضی این شهر است.
شهردار محمودآباد یادآورشد: با تلاش فراوان، چند سرمایهگذار را جذب کردیم تا دراین شهر طرحهای فرهنگی و مجتمع رفاهی و مسکونی احداث کنند اما چون اراضی سند رسمی نداشت پشیمان شدند و کار مغفول ماند.
بهشتی گفت: در محمود آباد 175هکتار محدوده شهری داریم و قادریم توسعه شهری را هم انجام دهیم و از ساخت و ساز غیر مجاز و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و کوهخواری جلوگیری کنیم و زمینهای درجه دو و سه کشاورزی که نمیتوان در آن کشت کرد را برای اجرای طرحهای ویلاسازی و مسکن ملی واگذار کنیم.
او اظهارداشت: این کار تجملگرایی نیست زیرا در جامعه وقتی نیازی هست اگر پاسخ مناسب نگیرد حتما از جای دیگر سردر میآورد و امروز شاهدیم که بسیاری از مردم تهران و کرج و یا شهروندان قزوین برای خرید ویلا به استانهای شمالی میروند در حالی که آب و هوای مطلوب و چشمانداز طبیعی دشتگونه محمود آباد این ظرفیت را دارد که طرح احداث شهرکهای ویلایی را کلید بزنیم و سرمایهگذاران را برای ایجاد اشتغال در منطقه جذب کنیم و درآمد پایداری هم برای مدیریت شهری و توسعه این شهر داشته باشیم.
بهشتی گفت: در شهر محمودآباد با 25هزار نفر جمعیت بیش از 15هکتار زمین داخل بافت داریم که نمی توانیم به آن دست بزنیم و این ممنوعیت موجب شده شاهد ساخت و ساز غیر مجاز باشیم و با آسیبهای دیگری مواجه شویم و ادامه این روند منطقی نیست.
این مقام مسئول اظهار کرد: محمودآباد این ظرفیت را دارد محل اجرای طرحهای پایلوت مسکن مانند باغ ویلا و اقدام ملی مسکن باشد و اگر مشکل سنددار شدن اراضی آن حل شود گام مهمی در ایجاد درآمد پایدار و توسعه شهری برداشته میشود.
او ادامه داد: از مسئولان استان درخواست میکنیم با یک عزم جدی برای کمک به مشکلات رفع صدور سند مالکیت در شهرهای استان قدام کنند تا گرهای از مشکلات مردم گشوده شود.
بهشتی بیان کرد: با کمک استانداری، شورای حفظ حقوق بیتالمال، دادستانی، دادگستری، نمایندگان مجلس، معاون عمرانی و مسئول دفتر شهری استانداری امیدواریم بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
شهردار محمودآباد یادآور شد: میتوانیم برای کوتاه مدت نیز راهکاری پیدا کنیم تا گره گشایی شده و به تدریج شاهد حل چالش این شهر باشیم.
او اضافه کرد: پیشنهاد میکنیم در جلسهای با حضور مسئولان ذیربط و متولیان کار به صورت موقت راه حلی مانند آنچه از سوی شورای حفظ حقوق بیتالمال در صدور اسناد قولنامهای مجوز صادر شد امروز نیز برای زمینهای قولنامهای فراخوان بزنیم و مالکان بیایند و از آنها تعهد محضری بگیریم و همسایگان نیز شهادت دهند تا همکاری کنند و ما بعد از 20سال بتوانیم مشکل ساکنان این شهر را حل کنیم.
بهشتی گفت: میتوانیم با صدور اجازه موقت در کوتاه مدت مشکل سند رسمی زمینها در محمودآباد و سایر شهرهای استان را حل کنیم و در این میان از استاندار محترم، رئیس کل دادگستری، دادستان، معاون عمرانی، مدیر کل دفتر شهری، سازمان بازرسی دادگستری، نماینده شهرداران، نمایندگان مجلس و شورای حفظ حقوق بیتالمال درخواست می کنیم که در حل این مشکل مساعدت کنند.
شهردار محمودآباد خاطر نشان کرد: با حل این مشکل و ایجاد درآمد پایدار حتی بدون کمک دولت قادر هستیم خود را اداره کرده و به توسعه شهری نیز کمک کنیم.
48