تقاضای چراغ LED رو به رشد بوده و بهزودی تمام بازار را در دست میگیرد. آیا میدانید چراغ ال ای دی به واسطه کدام ویژگیهای خود به این حد از محبوبیت رسیده است؟
مجموعهای از چند LED که بهمنظور بهدست آوردن شدت نور مورد نیاز در مجموعه واحدی قرار میگیرند و برای تزیینات و همچنین تامین روشنایی به کار میروند، چراغ LED را تشکیل میدهند. واژه LED شکل مخفف عبارت (light emitting diode) است. این عبارت به معنای دیود ساطعکننده نور است که از عمری طولانی برخوردار هستند و هیچ خطری برای محیط زیست ندارند.
احتمالا کاربرد انواع چراغهای ال ای دی را در مکانهای مختلف مشاهده کردهاید. برای مثال در موزهها و گالریها، سالنها و اماکن ورزشی، اماکن تفریحی، کارخانهها، پارکها، اتوبان و خیابانها، منازل، چراغها و علائم راهنمایی LED و ... از مصادیق بارز و مهم چراغهای ال ای دی هستند که استفاده گستردهای در کشورمان دارند.
انواع چراغ ال ای دی
لامپهای LED موجود در بازار انواع مختلفی دارند که مهمترین آنها به شرح زیر است:
● پروژکتور ال ای دی رشد گیاه: به دلیل تکمیل سطح نور گیاهان خانگی در زمستان و یا مناطق کم نور منزل و محل کار، فروش پروژکتور رشد گیاه افزایش یافته و دوستداران گل و گیاه میتوانند اطمینان حاصل کنند که گیاهانشان رشد معمول خود را خواهند داشت.
● لامپهای ال ای دی هالوژنی COB و SMD: این لامپها از محبوبترین لامپهای ال ای دی محسوب میشوند. دلیل جلب رضایت عمومی به این لامپ، کاربردهای خانگی و تجاری لامپ هالوژن در بخشهای مختلف مانند دکوراسیون است.
● پنل ال ای دی: این پنلها برای مصارف خانگی، تجاری، اداری، هتلها، بیمارستانها و همچنین جهت زیباسازی و دکوراسیون گزینه مناسبی هستند. تولید این پنلها در سه رنگ آفتابی، مهتابی و نور طبیعی صورت میگیرد و در دو نوع رو کار و توکار تولید میشود.
● چراغ LED سقفی: در واقع، این نوع چراغها امروزه در طیف وسیعی از سبکها، از چراغهای پنلی گرد و مربع براق و لوسترهای پیچیده گرفته تا چراغهای آویز که در اشکال مختلف مانند مخروط و استوانه وجود دارند، تولید میشوند. همچنین این نوع چراغ قابلیت اتصال به درایورها و دیمرهای با کارایی بالا را دارند.
● چراغ LED فلورسنت: نور فلورسنت یک نوع نورپردازی بسیار متنوع است که در دفتر، مدرسه یا فروشگاه مواد غذایی با آن مواجه میشوید. انواع مختلفی از نورهای فلورسنت وجود دارد از جمله فلورسنت خطی، فلورسنت خمیده، فلورسنت دایرهای، و CFL (لامپهای فلورسنت فشرده).
● چراغ LED خطی: این لامپها نوری طولانی دارند تا نور را در یک منطقه باریکتر نسبت به نورهای سنتی توزیع کنند. معمولا طول این چراغها زیاد است و به صورت آویز از سقف، نصب روی دیوار یا سقف یا فرورفتگی در دیوار نصب میشوند.
● چراغ LED سنسوردار: در ساختار این نوع چراغها از سنسور استفاده شده است، بدین معنی که این نوع از چراغها به صورت خودکار روشن و یا خاموش میشوند و نسبت به هر نوع حرکتی حساس هستند.
● چراغ LED سالنی: این نوع چراغها به شما کمک میکند تا در هزینههای انرژی صرفهجویی کنید و از نور بهتری در سالنها و اماکن سرپوشیده خود بهره ببرید همچنین در اندازهها، رنگها و لومنهای مختلف موجود هستند.
● چراغ LED پارکی: این نوع چراغها معمولا در دو طرف پیادهروها و مسیرهای تردد عابرین پیاده مورد استفاده قرار میگیرد تا این مسیرها را برای عابرین روشن و امن سازند، همچنین به دلیل استفاده فراوانی که در پارکها دارند به پایه چراغ پارکی معروف هستند.
پروژکتور ال ای دی
نورافکنهای ال ای دی ابزارهای روشنایی با کاربردهای متنوع در دنیای مدرن هستند. ویژگیهای منحصر به فرد انتشار نور آنها میتواند مکانهای صنعتی و محوطههای بزرگ را به طور یکنواخت روشن کند و حتی عنصر خاصی از یک نما، بنای تاریخی یا بنای فرهنگی را برجسته کند. عمر مفید لامپ، بزرگترین مزیت پروژکتورهای LED محسوب میشود.
پروژکتورهای LED معمولا تا ۱۰،۰۰۰ ساعت و یا بیشتر کار میکنند. به دلیل برابری عمر لامپهای LED با خود پروژکتور، هیچ نگرانی درمورد خرید لامپهای جدید وجود ندارد. کوچک بودن، سبکی و قابل حمل بودن از مهمترین مزایای پروژکتورهای LED هستند.
پروژکتور LED اغلب در مکانهای بسیار بزرگ و با مساحت خیلی بزرگ به کار میرود و بر اساس نیاز کاربران از آنها بهرهگیری میشود. نمونهای از استفاده این پروژکتورها بهعنوان چراغ ال ای دی سالنی در سالنهای ورزشی و ورزشگاههاست.
نکته حائز اهمیت این است که هنگام خرید پروژکتور ال ای دی باید به میزان روشنایی و توان مصرفی نسبت به قیمت پروژکتور ال ای دی توجه کرد.
کاربرد چراغ ال ای دی
از دهههای گذشته چراغهای ال ای دی در الکترونیک در حوزههای مختلف به کار میرفتند. این چراغها معمولا جهت نمایش خاموش یا روشن بودن نمایشگرها در لوازم مولتی مدیا و همچنین لوازم الکتریکی و ماشینآلات کاربرد داشتند.
در حال حاضر ساخت چراغهای LED به صورت نور جهتدار و متمرکز صورت میگیرد. این چراغها به شکل چیپهای کوچکی هستند که اغلب داخل یک شیشه گنبدی شکل قرار گرفته و سایز آنها مانند یک چوب کبریت است. چراغ ال ای دی خیابانی، خطی، پارکی، سالنی و… گوشهای از انواع چراغهای ال ای دی است.
در گذشته رنگ لامپهای LED بزرگترین مشکل آنها بود. اما امروزه با تغییر در ساختار فیزیکی و مواد تشکیلدهنده LED، به سادگی تولید نور در رنگها و شدتهای مختلف و با طول موج مشخص با رنگ کاملا خالص انجام میگیرد و کاربرد آنها را گستردهتر میسازد.
نکاتی که قبل از خرید چراغ LED باید به آنها توجه کنید
یکی از موارد مهمی که هنگام خرید چراغ ال ای دی باید به آن توجه شود، مقدار روشنایی لامپ است. شار نوری یا لومن با نشانه Lm، واحد اندازهگیری نوردهی لامپ ال ای دی است. معمولا میزان لومن روی بستهبندی لامپها درج میشود و شما باید براساس استفاده موردنظر از لامپ، میزان لومن مناسب را خریداری کنید.
شاخص سی آر آی یا نمود رنگ نکته مهم دیگر هنگام خرید لامپ ال ای دی است. برای بررسی کیفیت نور لامپ باید به نمود رنگ توجه کنید. اگر این شاخص بالا باشد، یعنی کیفیت نور بهتر است.
مدت ضمانت هر لامپ را شرکت تولیدکننده آن لامپ، تعیین میکند. مدت ضمانت لامپها اغلب حدود یک تا دو سال است.
خرید چراغ ال ای دی
تولید چراغهای ال ای دی امروزه در انواع و جهت کاربریهای مختلف صورت میگیرد. کاربران میتوانند چراغهای ال ای دی باکیفیت را متناسب با شرایط و نیاز خود از فروشگاههای معتبر به صورت حضوری یا غیرحضوری از فروشگاههای اینترنتی خریداری کنند.
ممکن است بخواهید چراغ ال ای دی قدیمی خود را تعویض کرده و یا جهت استفاده بهعنوان چراغ ال ای دی خطی، سقفی و آویز و یا برای مطالعه خریداری کنید.
پروژکتور LED انتخابی مطمئن
چراغ ال ای دی نوعی پرکاربرد از چراغهای موجود در بازار است. آنها به دلیل ویژگیهایی منحصربهفرد خود در اکثر مکانهای عمومی و خصوصی به کار میروند.
به همین دلیل لازم است هنگام خرید این نوع چراغها از اطلاعات کافی برخوردار باشید و به نوع کاربرد آنها نیز توجه کنید.
نورجم مجموعهای فعال در زمینه فروش چراغ ال ای دی بوده و این چراغها را با قیمتی مناسب و کیفیت بالا در دسترس مشتریان خود قرار میدهد.