نائب رئیس سابق مجلس گفت: هیات عالی حل اختلاف قوا، یک نهاد مستقل برای یک وظیفه معین و مشخص بسیار مهم و کلیدی تأسیس شده است و هیچ تصادمی بین وظیفه روشن این نهاد با وظایفی که سایر نهادها مانند مجمع تشخیص بر عهده دارند، وجود ندارد.
گزیده سخنان حجتالاسلام سید محمدحسن ابوترابیفرد نماینده مردم قزوین و معاون قانونگذاری مجلس از این قرار است:
- برای مجلس نهم نیز با الهام از همان تجربه مجلس هشتم، کمیتهای با ترکیب 7 + 8 با حضور، حمایت و هدایت علمای بزرگ و تراز اول مانند آیتالله مهدویکنی که یک چهره شاخص و برجسته علمی و سیاسی جامعه هستند و از یک پایگاه رفیع و قدرتمند اجتماعی برخوردار است و حمایت تمامی نیروهای مدافع انقلاب و حضرت آیتالله یزدی که از یک جایگاه فاخر علمی، سیاسی و اجتماعی برخوردار است و حمایت جامعه روحانیت مبارز برای افزایش سطح همگرایی و مشارکت مردم و اصولگرایان و حمایت جامعه مدرسین از حضرات آیات یزدی و مهدویکنی، تشکیل شد تا راه را برای رسیدن به یک وفاق مؤثر و کارآمد هموار کند.
- بحث طرح نظارت بر مجلس از یک اهمیت و ظرافت و در عین حال جایگاه ویژهای برخوردار است که میطلبد با دقت و بررسی کامل و دقیق و اتقان و استحکام در مورد آن سخن گفت و قدم برداشت و او را مبدل به قانون کرد.
- در ارائه رای اعتماد به چهار وزیر پیشنهادی اخیر بگویم که هیچ عامل خارج از مجلس این جهتگیری را رقم نزد و در این مورد هیچ اشارهای از سوی رهبر معظم انقلاب نبود و حتی در آن نقدشان به عملکرد مجلس، رهبر انقلاب به صورت شفاف بیان فرمودند که مجلس در مورد رأی اعتماد به وزرا و یا عدم رأی اعتماد، باید بر اساس تشخیص خودش عمل کند و این وظیفه نمایندگان از نظر قانونی است و وکلای ملت در قبال آن رأی نیز مسئولند.
- بنده در طول سه دوره مجلس شورای اسلامی تنها یک مورد خاطرم هست که نظر رهبر معظم انقلاب به عنوان نظر حکومتی به مجلس ارائه شد و مجلس نیز از آن تبعیت کرد که در مورد قانون مطبوعات بود و فراتر از آن هیچ موردی تاکنون نبوده است که مجلس خودش را با یک نظر حکومتی مشاهده کند و در این فضا همیشه تأکید بر این بوده که خانه ملت در یک شرایط عقلانی، علمی و اخلاقی با تأکید بر اینکه از تصمیمات سیاسی و قبلیگی فاصله بگیرد.
- رهبر فرزانه انقلاب بر تقوای فردی و جمعی و گروهی، جناحی و سیاسی تأکید جدی داشتند تا تصمیماتی که یک جریان سیاسی اتخاذ میکند، این تصمیمات مبتنی بر تقوا، علم، عقل و اصول اخلاقی باشد و از تصمیمات جناحی که تکیهگاه علمی و اخلاقی ندارد کاملاً پرهیز شود چرا که این گونه تصمیمات آسیب جدی به کشور است و اگر توصیهای بوده همیشه بر رعایت این اصول بوده است.
/2929