برخی از افراد در هنگام خرید بیمه تکمیلی بین بیمه تکمیلی انفرادی یا گروهی از طریق شرکتشان مردد میشوند. مهمترین نکته در انتخاب هر کدام از این بیمهها شرایط، پوششها، قیمت، دوره انتظار و فرانشیز بیمهنامه است. اگرچه پوششهای بیمه مکمل درمان در اغلب شرکتها یکسان است اما قیمت و سقف تعهدات آنها با هم فرق میکند. البته برخی نیز خرید بیمه عمر را نسبت به بیمه درمان ترجیح می دهند. یکی از مطمئنترین شیوههای سرمایهگذاری برای روزهای آینده خرید بیمه عمر است. بیمهای که برای سالهای متوالی همراه افراد است و پشتوانهای برای آینده و روزهای سخت محسوب میشود. اگر شما هم برای انتخاب نوع بیمه تکمیلی مردد هستید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
انواع بیمه تکمیلی
بیمه تکمیلی که تحت عنوان بیمه درمان تکمیلی و بیمه تکمیلی درمان از آن یاد میشود، از انواع بیمه های درمان و بیمهای برای جبران هزینههای بالای درمان بیماریهاست. بخش زیادی از هزینههای درمان را در زمان بیماری یا حتی بعد از آن میتوان به بیمه تکمیلی سپرد!
برای این که بتوانید بخش زیادی از هزینه های درمان را به بیمه تکمیلی واگذار کنید؛ میبایست اول یک بیمه پایه داشته باشید و سپس بیمه تکمیلی تهیه کنید. شما میتوانید هر سال با پرداخت مبلغ حق بیمه از پوششهای بیمه تکمیلی درمانی استفاده کنید. در واقع می توان گفت، خرید بیمه تکمیلی، یک آیندهنگری هوشمندانه در روزهای سلامتی برای روزهای بیماری ست! به عبارت دیگر، این کار، تجربه عملی این جمله معروف را تداعی میکند ” پیشگیری بهتر از درمان است”. به همین منظور ما پیشنهاد میکنیم که حتما راهنمای بیمه تکمیلی درمانی را بخوانید تا با پوششها و مراکز پذیرش این بیمه آشنا شوید.
بیمه تکمیلی در واقع یکی از انواع بیمه اشخاص است. هزینههای مختلف خدمات درمانی و پزشکی افراد اعم از بستری، جراحی، شیمی درمانی و... با داشتن این بیمهنامه جبران میشود. همچنین بیمه مکمل درمان هزینه ی خدماتی مانند دندانپزشکی و چشمپزشکی که تحت پوشش بیمه پایه نیست را تا سقف تعهداتش پرداخت میکند. این بیمهنامه در شرکتهای بیمه به سه صورت زیر صادر میشوند:
-
بیمه تکمیلی انفرادی
-
بیمه تکمیلی خانواده
-
بیمه تکمیلی گروهی
بیمه تکمیلی انفرادی
این بیمهنامه در شرکتهای بیمه بهشکل تکی صادر میشود. به عبارت دیگر نیازی نیست که محل کار فرد برایش بیمه تکمیلی رد کند. بیمه تکمیلی انفرادی بهترین گزینه برای افرادی است که کارفرما ندارند. این بیمهنامه به لحاظ پوششهای مکمل درمان تفاوتی با بیمه تکمیلی گروهی ندارد اما به لحاظ قیمتی گرانتر است. بیمهگزار در بیمه تکمیلی انفرادی میتواند با توجه به نیازهای درمانیاش سقف تعهدات بیمهنامه انتخاب کند. هر چقدر سقف تعهدات بیشتری مدنظر داشته باشید قیمت بیمهنامه به همان نسبت بیشتر میشود. افراد با شرایط سنی ۱۸ الی ۷۰ سال میتوانند برای خرید بیمه تکمیلی انفرادی اقدام کنند. حتی اگر بیمه پایه ندارید، در برخی شرکتهای بیمهگر مثل بیمه سامان میتوانید با پرداخت حقبیمه بیشتر از خدمات این بیمهنامه بهرمند شوید. دوره انتظار و فرانشیز بیمهنامه بر اساس طرح انتخابی شما متغیر است.
بیمه تکمیلی خانواده
بیمه تکمیلی خانواده در بیشتر شرکتها در قالب بیمه انفرادی به فروش میرسد. با خرید این بیمهنامه در واقع فرد خود و خانوادهاش را تحت پوشش قرار میدهد. طبق قانون بیمههای درمانی فرزندان پسر تا ۲۲ سالگی و فرزندان دختر تا ۱۸ سالگی تحت پوشش بیمهنامه قرار میگیرند. پسرها بالای ۲۲ سال در صورت ادامه تحصیل و دخترها بالای ۱۸ سال در صورت تجرد همچنان میتوانند از پوششهای بیمه استفاده کنند.از جمله معایب بیمه تکمیلی خانواده کمتر بودن سقف تعهدات و پوششهای بیمهنامه به نسبت بیمه گروهی است.
بیمه تکمیلی گروهی
افراد شاغل در سازمانها، ادارات و شرکتها از طرف محل کارشان تحت پوشش بیمه تکمیلی گروهی قرار میگیرند. قیمت این بیمهنامه به نسبت نوع انفرادی و خانواده صرفه اقتصادی بیشتری دارد. یکی دیگر از مزیتهای بیمه تکمیلی گروهی در گروههای بالای ۱۰۰۰ نفر این است که دوره انتظار ندارند. همچنین قدرت چانهزنی برای تعیین فرانشیز کمتر در بیمه سازمانی بیشتر است. کارفرما در قرارداد بیمه مکمل درمان گروهی نقش بیمهگزار را دارد. به همین دلیل میتواند نوع طرح، تعداد پوششها و سقف تعهدات بیمهنامه را برای کارکنان خود انتخاب کند. در این قرارداد پرسنل و خانواده درجه یک او حکم بیمهشده را دارند. پس نمیتوانند تصرفی در قرارداد شرکتی داشته باشند. در هنگام خرید بیمه مکمل درمان سازمانی محدودیتهای زیر اعمال میشود:
-
تعداد افراد بیمهشده در اغلب شرکتهای بیمه نباید کمتر از ۵۰ نفر باشد. البته برخی شرکتها برای این قید استثنائاتی هم دارند.
-
داشتن بیمه درمان پایه الزامی است.
-
شرایط سنی فرزندان پسر و دختر مانند بیمه تکمیلی خانواده لحاظ میشود.
پوششهای بیمه تکمیلی
پوششهای بیمه درمان تکمیلی ارائه شده، می تواند برای شرکت های مختلف بیمهگر متفاوت باشد. برخی از شرکت های بیمه علاوه بر پوشش های اصلی بیمه درمان تکمیلی، پوششهای بیمه تکمیلی فرعی یا الحاقی نیز ارائه می دهند که البته حق بیمه بیشتر را میطلبند.
پوششهای اصلی خرید بیمه تکمیلی ارائه شده توسط شرکتهای بیمهگر مختلف به شرح زیر هستند:
-
هزینههای بستری ، جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی، آنژیوگرافی قلب، انواع سنگشکن در بیمارستان و مراکز محدود جراحی و Day Care( جراحی های Day Care، جراحیهایی هستند که مدت زمان مراقبت های بعد از عمل آن ها در مراکز درمانی بیش از یک روز نباشد.)
-
هزینه های آمبولانس شهری و بین شهری و سایر فوریتهای پزشکی مشروط به بستری شدن بیمه شده در مراکز درمانی یا انتقال بیمار به سایر مراکز تشخیصی و درمانی طبق دستور پزشک معالج
-
هزینه همراه بیماران زیر ۷ سال و بالای ۷۰ سال در بیمارستان
-
جبران هزینههای شیمی درمانی، رادیو تراپی و اعمال جراحی مرتبط با سرطان، قلب، مغز و اعصاب مرکزی و نختع، دیسک ستون فقرات، کامانایف، پیوند کبد، کلیه، ریه، مغز استخوان، آنژیوپلاستی، کلیه اعمال اینترونشنال عروق کرونر و عروق داخلی مغز
-
جبران هزینه زایمان اعم از طبیعی و سزارین
-
جبران هزینههای درمان نازایی و ناباروری شامل اعمال جراحی مرتبط: IUI، Zift، Gift، IVF، میکرواینجکشن
-
جبران هزینه جراحی مربوط به رفع عیوب انکساری چشم در مواردی که به تشخیص پزشک معتمد بیمهگر درجه نزدیکبینی، دوربینی، آستیگماتیک یا مجموع قدرمطلق نقص بینایی هر چشم ۳ دیوپتر یا بیشتر باشد(سقف تعهدات برای هر دو چشم).
-
جبران هزینههای پاراگلینیکی گروه اول شامل: انواع رادیوگرافی، سونوگرافی، ماموگرافی، انواع اسکن، انواع سیتی اسکن، انواع آندوسکوپی، امآرآی، اکو کاردیوگرافی، انواع هولتر مانتیورینگ، آنالیز پیس میکر، EECPT، تیلت تست، استری اکو، دانسیتومتری، سنجش تراکم استخوان، آنژیو اسکن قلب و اکوی چشم، پزشکی هستهای (اسکنهای هستهای و درمان رادیو ایزوتوپ)
-
جبران هزینههای اعمال جراحی سرپایی مانند شکستگی، در رفتگی، ختنه، بخیه، کرایوتراپی، اکسیزیون، لیپوم، بیوپسی، گچگیری، تخلیه کیست و لیزر درمانی
جبران هزینه شکستگی از پوشش های بیمه تکمیلی است
-
هزینه تهیه اروتز (تعرفه وزارت بهداشت)، تامین اعضای طبیعی و مصنوعی، ویلچر، واکر و عصا بلافاصله بعد از عمل جراحی به تشخیص پزشک معالج و تایید پزشک معتمد بیمهگر
-
جبران هزینه خرید عینک طبی یا لنز تماس طبی با تجویز پزشک متخصص
-
جبران هزینه خدمات دندانپزشکی شامل کشیدن، ترمیم، درمان ریشه، جرمگیری و بروساژ، روکش و جراحی لثه
-
جبران هزینه آمبولانس و سایر فوریتهای پزشکی
کدام بیمهنامه مناسب ما است؟
در این مقاله با انواع بیمه تکمیلی اعم از انفرادی، خانواده و گروهی آشنا شدیم. در خصوص مزایا، معایب و پوششهای هر بیمهنامه صحبت کردیم. اگر همچنان برای انتخاب یک گزینه تردید دارید بهترین راه مراجعه به سامانههای آنلاین خرید انواع بیمهنامه مانند بیمه دات کامhttps://bimeh.com/ است. در این پلتفرم شما میتوانید قیمت بیمهنامه را با شرایط مدنظرتان از شرکتهای مختلف بیمه استعلام و مقایسه کنید. همچنین در هنگام خرید انواع بیمه میتوانید ازکارشناسان مجرب بیمه مشاوره تخصصی رایگان بگیرید.