تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۵:۰۶

ایبنا نوشت:

کتاب «پدیده فرزندسالاری و رسانه» اثر حسین باف‌کار که تا هفته آینده منتشر می‌شود، با اشاره به ساختار خانواده در زندگی اجتماعی کنونی، می‌کوشد به ریشه‌یابی پدیده فرزندسالاری و عواقب توسعه این نگرش بپردازد.

حسین قربان‌تقی، مسئول امور مخاطبان مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما ضمن بیان این خبر اظهار کرد: فرزند یکی از موهبت‌های الهی خداوند به بندگان است و از فرزندان با زیباترین تعبیرات در زندگی خانوادگی یاد می‌شود.در عین حال، تغییراتی در ساختار خانواده‌های جدید موجب توسعه و رواج پدیده فرزندسالاری شده است.

وی با اشاره به محتوای این اثر گفت: متاسفانه توسعه این پدیده نوظهور، روابط بین‌فردی اعضای خانواده را به تراژدی غم‌انگیز تبدیل کرده است. کتاب حاضر می‌کوشد با ریشه‌یابی بروز این پدیده، شیوه‌های جلوگیری از آن را در خانواده‌ها بیان کند.

مسوول امور مخاطبان مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما در پایان یادآور شد: نخستین چاپ کتاب «پدیده فرزندسالاری و رسانه» نیمه شهریور ماه از سوی این مرکز منتشر خواهد شد.

بر مبنای پژوهش‌های جامعه‌شناسی و روان‌شناسانه جدید، خانواده و چگونگی روابط میان اعضای خانواده و کیفیت ارتباط والدین با فرزندان، در شکل‌گیری شخصیت و رشد اجتماعی، عاطفی و عقلانی فرزندان نقش و اهمیت فراوانی دارد. روان‌شناسان معتقدند محیط خانه نخستین و بادوام‌ترین عامل در رشد شخصیت افراد خانواده به شمار می‌رود.

فرزندسالارى پدیده‌اى نوظهور و از محصولات تمدن جدید و جوامع توسعه یافته یا در حال رشد به شمار مى‌رود و مشکل بتوان براى آن پیشینه‌اى عمومى و رایج یافت، زیرا فرزندسالارى برآیند فرهنگى و اجتماعى این‌گونه جوامع است که پیش از این با این گستردگى، سابقه‌اى نداشتند.

در این شیوه تعاملات خانوادگی، والدین نسبت به برآوردن مطالبات و امیال فرزندان خود زیاده روى و افراط می‌کنند، گرچه این‌گونه خواسته‌ها غیر منطقى، بلندپروازانه و فراتر از توانایى و بنیه مالى خانواده یا حتى بیرون از مرزها و حدود قانونى و دینى باشد. بدیهى است در پیش گرفتن چنین شیوه‌اى به تدریج به فرزندسالارى و تحکم اولاد بر والدین می‌انجامد.

291/60

منبع: ایبنا