تب تحصیل در دانشگاههای مالزی چند سالی است که در ایران بالا رفته و بسیاری از دانشجویان برای ادامه تحصیل به این کشور سفر می کنند.

زهرا تالانی:  در حالیکه معتبر بودن مدرک دانشگاههای مالزی مورد سوال است ، وزارت علوم این کشور تنها مدرک کارشناسی دانشگاه تهران را قبول دارد. در همین رابطه گفت وگویی را با محمد حسین مجلس آرا مدیر کل امور دانش آموختگان وزارت علوم تحقیقات و فناوری انجام داده ایم. وی می گوید: اکنون بیش از 10 دانشگاه مالزی از فهرست دانشگاه‌های معتبر خارج شده اند و تعداد دانشگاه‌هایی که از نظر وزارت علوم، معتبر شناخته می‌شوند را به کمتر از 15 دانشگاه رسیده است.وی ادامه می دهد: از نظر رتبه بندی جهانی دانشگاه های غیر انتفاعی و غیر دولتی کشورمان نیز از دانشگاه های مالزی بالاتر هستند.

با توجه به اینکه در چند سال اخیر تعداد دانشجویان به کشورهای هند و مالزی افزایش یافته تصور می کنید که چرا دانشجویان ایرانی تمایل به تحصیل در این دو کشور را دارند؟

متاسفانه دانشگاه های مالزی به دلیل تبلیغات برخی سایت ها و رسانه ها همچون سرابی برای دانشجویان ایرانی شده چرا که این دانشگاه ها از نظر رتبه بندی جهانی در زمینه های علمی حتی پایین تر از دانشگاه های غیر انتفاعی و غیر دولتی ایرانی هستند و این دانشجویان هنگام ارزشیابی مدارک وزارت علوم با مشکل روبرو می کنند.البته مثل گذشته نیست حداقل درباره دانشگاه مالزی اینگونه است، چون خیلی از دانشگاه‌های مالزی را وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی از رده اعتبار خارج کرده و اکنون بیش از 10 دانشگاه مالزی از فهرست دانشگاه‌های معتبر خارج شده اند و تعداد دانشگاه‌هایی که از نظر وزارت علوم، معتبر شناخته می‌شوند را به کمتر از 15 دانشگاه رسیده است.

آیا صحت دارد که مالزی تنها دانشگاه تهران را قبول دارد؟

آنها اعلام کی کنند که مدرک دانشگاههایی که در رنکینگ جهانی زیر 500 هستند را قبول دارند و بنابراین تنها دانشگاه تهران این شرط را دارد درحالیکه دانشگاه صنعتی شریف را دنیا قبول دارد اما مالزی این دانشگاه را قبول ندارد. چه دلیل دارد ما دانشگاه‌های مالزی را قبول داشته باشیم. ما هم در اینجا در مورد تحصیل دانشجویان ایرانی در دانشگاه های مالزی که معیارهای علمی دانشگاه های ایرانی را لحاظ نکرده و با پایان نامه های ضعیف با موضوعات تکراری به کشور بر می گردند با مشکلات عدیده ای روبرو هستیم.

بنابراین با وجود تبلیغاتی که می شود دانشگاه های ایرانی از نظر علمی بالاتر از دانشگاه های مالزی هستند؟

از نظر رتبه بندی جهانی دانشگاه های غیر انتفاعی و غیر دولتی کشورمان نیز از دانشگاه های مالزی بالاتر هستند و در صورتی که دانشجویان ایرانی با مدرک دانشگاه های مالزی به ایران بر گردند ناچار هستیم که برای بهره وری مناسب از این مدارک آنها را برای تجدید نظر بر روی پایان نامه ها و گذراندن برخی واحدها به دانشگاه های کشورمان هدایت کنیم.

با این حال آخرین رتبه بندی که از دانشگاههای جهان شده نشان می هد که دانشگاه‌های مالزی که امروز از نظر جهانی در یک سطح خوبی ارزیابی می‌شوند؟

به نظرم یکی از دلایل اصلی برای اینکه دانشگاه‌هایی از مالزی حائز رتبه خوبی در رنکینگ جهانی شده‌اند این بود که دانشجویان ایرانی شاخص دانشگاه‌های مالزی را بالا بردند. 14 هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاههای  تحصیل می کنند وچون داشتن دانشجوی خارجی یکی از شاخص‌های اصلی در رنکینگ جهانی است. بنابراین وقتی تعداد زیادی دانشجوی ایرانی وارد مالزی شدند به عنوان دانشجوی خارجی تلقی شده و رتبه دانشگاه‌های این کشور را بالا بردند. 

بنابراین توصیه شما این است که دانشجویان برای تحصیل به این کشور مهاجرت نکنند؟

بله. من تاکید می کنم که دانشجویان ایرانی برای تحصیل در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد از تحصیل در دانشگاه های مالزی بچون دانشگاههای این کشور پتانسیل و قابلیت کافی ندارد.

45232

منبع: خبرآنلاین