فارس نوشت:

حجت‌الاسلام جلالی ضمن نقد علمی سخنان امروز احمدی‌نژاد گفت که متأسفانه اظهارات رئیس‌جمهور بوی اومانیسم و اصالت انسان می‌دهد.

مسئول دفتر و از شاگردان آیت‌الله مصباح یزدی در واکنش به اظهارنظر امروز احمدی‌نژاد مبنی بر اینکه "هر آنچه خدا خلق کرده انسان می‌تواند خلق کند "، اظهار داشت: دیدگاه جناب آقای رئیس جمهور راجع به انسان،بیشتر بر این مبنا است که گاهی انسان شاعرانه بحث می‌کند، یا یک جوان و نوجوان انشاء می‌نویسد و ممکن است در انشایی خود از تعابیر شاعرانه استفاده کند که اینگونه مباحث، انسان خداگونه، آنچه خدا خلق می‌کند می‌تواند خلق کند، مطرح می‌شود.

گزیده سخنان وی از این قرار است:

  • در تعبیر‌های شاعرانه شاید اینگونه مطالب درباره خالق بودن انسان جایی برای گذشت داشته باشند اما اینکه افرادی که تریبون دارند و اظهاراتشان انعکاس وسیع و گسترده‌ای در جامعه دارد، این مطالب را مطرح کنند برای جامعه مشکل‌ساز خواهد شد.
  • دولت از این حاشیه‌سازی‌ها پرهیز کند. این‌گونه رفتارها و اظهارنظرها همان سرگرم کردن جامعه است که هیچ ضرورتی ندارد.
  • اومانیست‌ها و انسان‌گراها، انسان را در عرض خدا می‌دانند اما ما در اسلام انسان را در طول خدا می‌دانیم. خلیفه‌الله بودن انسان را بر این اساس قبول داریم که انسان در طول خداوند تعریف شود نه در عرض خدا. اگر انسان عین خدا خالق باشد و خلق کند پس "و الله یحیی و یمیت‏، والله بما تعملون بصیر" چه می‌شود؟، این آیه یعنی خداست که می‌میراند و زنده می‌کند و سؤال اینجاست که آیا انسان هم می‌تواند چنین کاری بکند؟
  • باید از کسانی که درباره اینکه انسان می‌تواند هرچیزی را که خدا خلق کرده، خلق کند، پرسید که آیا انسان می‌تواند انسانی را خلق کند؟موجودی که مخلوق خداست چگونه می‌تواند خالق باشد؟ این تفکر برگرفته از همان اشتباهاتی است که جریان انحرافی در آن گرفتار شده است؛ چراکه این جریان قائل به وجود خدا به تعداد انسان‌هاست. این جریان انسان‌های خداگونه مطرح می‌کند و به جای خدا به انسان اصالت می‌دهد.
  • برخی معتقدند منظور آقای احمدی‌نژاد و جریان انحرافی از انسان، انسان کامل است. اما انسان کامل در روایات ما وجود ندارد؛ به‌نظر من انسان کامل تعبیر صوفیانه‌ای است که برخی‌ها آن را عاریه گرفته‌اند.
  • امام زمان (عج) هم به‌عنوان امام معصوم چنین قدرتی ندارد که خالق باشد مگر به اذن‌الله. اگر امام معصوم بدون اذن خدا نمی‌تواند چیزی را خلق کند پس انسان به تنهایی نمی‌تواند چیزی را خلق کند که خدا خلق کرده است.

/2929

منبع: فارس