زهرا تالانی: این طرح در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس رای نیاورد. نیره اخوانبیطرف، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس درباره این موضوع می گوید: "این طرح به دلایل مشکلات امنیتی در کمیسیون قضایی رد شد."
گفتگوی خبرآنلاین با اخوان را بخوانید؛
طرح تابعیت ایرانی فرزندان زنان ایرانی و مردان خارجی چرا در کمیسیون قضایی تصویب نشد؟
این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارجاع شد اما این کمیسیون آنرا تصویب نکرد و با این طرح مخالفت کرد.به دلایل مشکلات امنیتی در کمیسیون قضایی رد شد، اگر دولت دغدغههای امنیتی را نسبت به اعطای تابعیت دوگانه رفع کند با آن موافقت میکنیم.
اما طرحی یک فوریتی با عنوان اصلاح قانون تابعیت ایرانی ازسوی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن مجلس رای آورد ؟
تصویب اعطای تابعیت ایرانی و دیگر امتیازات ملیت ایرانی به فرزندان بانوانی که با اتباع خارجی ازدواج میکنند هیات دولت تنها یک نظریه است که برای تصویب باید به مجلس بیاید و پس از رای موافق نمایندگان و سپس شورای نگهبان به قانون تبدیل شود. اگر دغدغههایی که ما نسبت به طرح تابعیت ایرانی فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی و پدران خارجی داریم در طرحی که دولت قرار است به مجلس تقدیم کند، لحاظ شده باشد به آن رای موافق میدهیم.
طبق این طرح قرار است تابعیت ایرانی حتی فرزندانی که پیش از تصویب این قانون از مادر ایرانی و پدر خارجی متولد شده باشند نیز به تابعیت ایران پذیرفته میشوند؟
بله. در صورت تصویب نهایی این طرح، فرزندان متولد از مادر ایرانی و پدر خارجی که مطابق ماده 1060قانون مدنی با اخذ مجوز ازدواج کردهاند، ایرانی محسوب میشوند. مطابق این طرح، فرزندانی که پیش از تصویب این قانون از مادر ایرانی و پدر خارجی متولد شده باشند نیز به تابعیت ایران پذیرفته میشوند.
اما چرا طرح مشکلات امنیتی دارد؟
چون در صورتی که این تبصره تصویب شود، فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی و مردان خارجی که تابعیت ایرانی میگیرند، میتوانند در مشاغل دولتی و حاکمیتی حضور داشته باشند. دولت و وزارت کشور خواستار تصویب این طرح در مجلس هستند. دولت تاکید دارد تا مشکل تابعیت فرزندانی که مادر آنها ایرانی اما پدرشان خارجی است و تاکنون نتوانسته اند تابعیت ایرانی بگیرند در کشور حل و فصل شود.
امکان تصویب آن چقدر وجود دارد؟
در حال حاضر وزارت خارجه، وزارت کشور و ثبت احوال، مشکلی با محتوای این طرح ندارند و خواستار تصویب آن هستند.این طرح باید در صحن مجلس با رای گذاشته شود و ما تصمیم داریم تا با اصلاحاتی آن را به کمیسیون حقوق قضایی مجلس ارجاع دهیم تا مجددا مورد بررسی قرار گیرد.
47232