به گزارش خبرآنلاین، در مادهای از طرح اصلاح آییننامه داخلی مجلس امکان سخنرانی روسای دیگر قوا در مجلس فراهم شده بود که با مخالفت برخی نمایندگان از زوایای مختلف مواجه شد.
نورالله حیدری نماینده اردل معتقد بود که این ماده قیودی را برای حضور روسای دیگر قوا در مجلس میآریافریند که ممانعتهایی را خواهد آفرید. اما دیگر نمایندگان بویژه باهنر که ریاست جلسه را بر عهده داشت، معتقد بودند که اینگونه نیست و روسای قوا هر زمان که بخواهند میتوانند با اطلاع هیات رئیسه در جلسات مجلس حضور یابند و سخنرانی کنند.
اما برخی دیگر نمایندگان معتقد بودند که نقش مجلس را به عنوان یک تریبون حزبی و شخصی برای دیگر روسای قوا کاهش داد. جهانبخش محبینیا عضو هیات رئیسه از این دست نمایندگان بود. او با بیان اینکه رئیس مجلس بر اساس آییننامه داخلی مجلس میتواند در تمامی جلسات در خصوص مسائل مهم روز سخنرانی کند، اظهار داشت: این اختیار به رئیس قوه مقننه داده شده تا موضع مجلس را در قبال مسائل روز اعلام کند. ضمنا طبیعی است که چنین تریبونی به رئیس این قوه داده شود.
وی با بیان اینکه مخالفتش با نطقهای پیاپی دیگر روسای قوا ربطی به روسای کنونی قوه مجریه و قضاییه ندارد، ادامه داد: با وجود این همه اختیاری که تا کنون به رئیسجمهور دادهایم که در مجلس سخن بگوید، چقدر از آن استفاده کرده است؟ نطق رئیسجمهور به جز زمان ارائه طرحهای بودجه و برنامه و استیضاح یا معرفی وزرا، در چه مواقع دیگری ضروری است؟ مجلس محل کار کارشناسی است نه رسانهای برای انتقال سخنان روسای دیگر قوا در مجلس! نباید شان و جایگاه مجلس را تا این حد پایین آورد.
گفتنی است در ماده 7 طرح اصلاح آییننامه داخلی مجلس آمده بود: روسای قوه مجریه و قضاییه میتوانند در صحن علنی مجلس نطق نمایند. این نطق پس از وصول درخواست کتبی آنان و اعلام موضوع نطق به رئیس مجلس پی از موافقت هیات رئیسه در اولین فرصت انجام میشود. ساعت و مدت نطق قبل از شروع جلسه باید به اطلاع نمایندگان برسد.
کمیسیون آییننامه داخلی مجلس معتقد بود که این ماده به تعامل و همکاری سه قوه میانجامد و این فرصت را برای روسای دیگر قوا ایجاد می کند تا از تریبون خانه ملت با نمایندگان ملت سخن بگویند.
اما غلامرضا مصباحیمقدم نماینده تهران معتقد بود که روسای قوا باید هر زمان که بخواهند بتوانند با ارائه موضوع آن، در مجلس حضور یافته و سخنرانی کنند و این نیازی به موافقت هیات رئیسه ندارد. چرا که به نظر میرسد با قانون اساسی مغایرت دارد. باهنر این اخطار قانون اساسی را پذیرفت و آن را به رای گذاشت که رای لازم را کسب نکرد.
ستار هدایتخواه نماینده حامی دولت هم گفت که نیازی به درخواست کتبی از سوی روسای دیگر قوا برای حضور در مجلس نیست. اما باهنر این را لازم میخواند و گفت: بالاخره هیات رئیسه باید متوجه شود که چنین تقاضایی وجود دارد و باید درخواست کتبی ارائه شود.
اما هدایتخواه معتقد بود که به روشهای دیگر هم میتوان هیات رئیسه را در جریان گذاشت. باهنر هم به شوخی گفت: مثلا سوت بزنند تا ما متوجه شویم؟ علیاصغر یوسفیان ملا سخنگوی کمیسیون آییننامه مجلس هم با تاکید بر لزوم رعایت آداب استفاده از تریبون مجلس گفت: نمیشود که رئیسجمهور یکباره وارد مجلس شود و هر کس پشت تریبون است را هل بدهد برود کنار و خودش صحبت کند! ما که نمیخواهیم رئیسجمهور را پشت در مجلس معطل کنیم. می خواهیم بگوییم که اینجا خانه ملت و متعلق به نمایندگان است و رئیسجمهور اگر میخواهد از تریبون مجلس استفاده کند باید از مجلس زمان مشخصی را درخواست کند و موضوع سخنانش را هم اعلام کند.
نهایتا هم این ماده بیهیچ تغییری تصویب شد.
/2929