دکتر دادوود آقایی در یادداشتی برای خبرآنلاین نوشت:در مورد تأثیر جنبش های اخیر بر آینده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و شانس دو حزب جمهوری خواه و دمکرات در پیروزی نیز باید گفت که از ماهیت جنبش وال استریت اینگونه پیداست که مردم شکاف و فاصلۀ طبقاتی بین دارا و ندار و همۀ مشکلات موجود را صرفا از چشم دولت اوباما نمی بینند.
وی اظهار داشت بیش از اینکه اوباما و حزب دمکرات مسئول قلمداد شود، این جمهوری خواهان هستند که همواره با توجه به سیاست های خود حامی و پشتیبان ثروتمندان و سرمایه داران بوده اند و همیشه سعی کرده اند به گونه ای سیاست های اقتصادی و اجتماعی را تنطیم کنند که بیشترین نفع، بهره و ثروت نصیب ثروتمندان شود در حالی که به مسائل اجتماعی و وضعیت معیشتی مردم توجه کمتری داشتند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران بر این باور است که در واقع رویکردهای امپریالیستی که از شاخصه های نظام سرمایه داری است، بیش از آنکه از سوی دمکراتها دنبال شود، از سوی جمهوری خواهان دنبال شده است. کارتل های نفتی و کارخانه های بزرگ تسلیحاتی عمدتا در اختیار و انحصار جمهوری خواهان است و طبیعتا مردم همه مسائل و مشکلات را از دید اوباما نمی بینند.
آقایی در ادامه افزود: اما شاید از بدشانسی دمکراتها باشد که تولد این جنبش مصادف با حکومت داری دمکراتها بود. به رغم واقف بودن به قدرت و نفوذ جمهوری خواهان، بی تردید مردم عملکرد ضعیف دولت اوباما را نیز مد نظر داشته و چه بسا این مسئله در دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز بروز کند و چه بسا دمکراتها در آن زمان قربانی خشم مردم شوند. بی تردید باید این واقعیت را پذیرفت که تحولات اخیر در نگرش مردم به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بی تأثیر نخواهد بود.
26149
متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.