به گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، در این دیدار محمد خزاعی دبیر جشنواره گزارشی از روند ابعاد برگزاری، اهداف، برنامه ها و رویکردهای این دوره از جشنواره ارائه داد.
آیتالله مقتدایی در این دیدار با تشکراز پیشبینی این نشست مشترک گفت: «بسیار تشکر میکنم از حضورتان در این جلسه. دیدگاههایی که فرمودید بسیار با ارزش است و تقدیر میکنم از این دیدگاه و نظرات. امیدوارم با نگاه خوبی که شما در این دوره جشنواره دارید شاهد دستاوردها و برکاتی ماندگاری برای عرصه فرهنگ و هنر و سینما باشیم.»
او ادامه داد: «همچنان که، ازعنوان جشنواره مشخص و روشن است جشنواره بینالمللی فیلم فجر باید این حرکت و جشنواره در شان فجر باشد. انقلاب ما، فجر نور بود. از آغاز انقلاب اسلامی آن چه در اذهان عمومی و جهانی نقش بسته این است که انقلاب ما فجر نور بوده است. تفکر فجر نور. نوری تابیده شد، تحول ایجاد شد و در کشوری که میرفت طرف سکولار و بیارزش کردن ارزشهای اسلامی، تحول ایجاد شد و کشور اسلامی شد. قرآن محور قرار گرفت. ارزشهای اسلامی رونق پیدا کرد. ارزشهای ضددینی رخت بربست و فجر نور صورت گرفت.»
رئیس حوزه علمیه قم با بیان اینکه انتظار از جشنواره فیلم فجر این است که برازنده عنوانش عمل کند و فجر نور را پیاده کند اضافه کرد: «از این که شما هم، با مشکلاتی مواجه هستید خبر داریم و تایید میکنیم با مشکلات فراوانی مواجه هستید یا بعضاَ، نیروها و فعالانی که در این حوزه هستند ناب نیستند. ما هم انتظار نداریم که اگر بنا است تحولی صورت بگیرد آنی و سریع باشد.»
او خاطرنشان ساخت: «البته، این انتظار وجود داشت که با گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی تحولات مناسب و موثرتری انجام میگرفت، ولی این اتفاق نیفتاد.»
آیتالله مقتدایی اظهار داشت: «این نگاه شما، قدمی امیدوارکننده است. این امیدی که در رویکرد شما وجود دارد و شعار جشنواره با محوریت «اخلاق، آگاهی و امید» تفکر و نگاه خوبی است. این امید در من ایجاد شد که اگر تاکنون، اتفاقی صورت نگرفت از این پس شاهد تحول شویم. این قدم خجسته و مبارکی است.»
او یادآور شد: «در آستانه انقلاب اسلامی و پیش از پیروزی، دشمنان سعی میکردند زمینهسازی کنند و بدبینی ایجاد کنند و تبلیغ میکردند با پیروزی انقلاب تمامی سینما را جمع میکنند و اصلا، قبولش ندارند و در سینماها را میبندند. تبلیغ سوء میکردند در حالی که اینطور نبوده است. امام (ره) همان زمان اعلام کرد ما با سینما، تلویزیون و رادیو مخالف نیستیم بلکه با فحشا، با مظاهر ضددینی و با بیبند و باری و هنجارهای ضد اسلامی مخالفیم.»
رئیس حوزه علمیه قم با بیان اینکه حرکت و نگاه شما در این دوره جشنواره ارزشمند است خاطر نشان ساخت: «اینکه برنامهریزی کردید تا آن جماعتی که منطبق با رویکردهای جشنواره نیستند ورود نکنند قابل تقدیر است. سعی کنید کسانی را دعوت کنید که تفکر و دغدغههای دینی و اسلامی و انسانی دارند. حتی ممکن است در سال اول چندان نتیجه مناسب هم نگیرید، ولی همین که مبنا قرار گیرد و مبنایی برای تولید و جشنواره در سالهای آینده و دورههای بعد باشد میتواند اثرگذار شود.»
او اضافه کرد: «با این بینش و نگاه، هم فضای تشویقی برای همفکران فراهم میشود و هم خودتان با آنها ستاد گستردهای تشکیل میدهید و آن را تا سطح جهان اسلام توسعه میبخشید و ما این قدمی را که دارید بر میدارید به فال نیک میگیریم و تبریک میگوییم.»
آیتالله مقتدایی درخصوص همکاری حوزه علمیه و تعامل روحانیون و سینماییها اظهار داشت: «تعامل حوزه و سینما، حرکت ارزشمند و پسندیدهای است و ما اعلام آمادگی میکنیم.»
او ادامه داد: «در حوزه هم، افراد زیادی داریم که ممکن است کارشناس نباشند، ولی میفهمند و میتوانند در کمیسیونها و کمیتههای جشنواره و در گروههای کاری شما حضور داشته باشند و کمک کنند، میتوانند راهنما باشند و اشکالات و پیشنهاداتی را مطرح کنند. این تعامل و همکاری میتواند قدم مثبتی باشد و میتواند هم در روند تولید و طرح موضوعات موثر باشد و هم در حین برگزاری جشنواره.»
رئیس حوزه علمیه قم با استقبال از دیدگاهها و رویکردهای این دوره جشنواره با تحسین از ایده تعامل روحانیون و حوزه با سینماگران و جشنواره فجر که از سوی دبیر جشنواره پیگیری شده عنوان کرد: «ما این را به فال نیک میگیریم و این کار، کار بسیار خوبی است. ما برای این همکاری اعلام آمادگی میکنیم و پیشنهاد میدهیم برنامههای مشترکی بگذارید و گزارش این همکاری را به استحضار مقام معظم رهبری برسانید.»
او در پایان گفت: «امیدوارم با نگاه خوبی که شما در این دوره جشنواره دارید شاهد دستاوردها و برکاتی ماندگاری برای عرصه فرهنگ و هنر و سینما باشیم.»
58243