یکی از سوالات کاربران خبرآنلاین از مسوولان نظام وظیفه، دلیل حرفه ای نشدن سربازی در ایران بود.

سردار موسی کمالی جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح که امروز در کافه خبر حضور داشت، درباره عمومی بودن سربازی برای تمام پسران در ایران و حرفه ای نشدن آن گفت: "سربازی مانند بسیاری از علوم، که بوارد ایران شود، به ایران هم وارد شد. پس از انقلاب فرانسه که دموکراسی مطرح شد، گفته شد ارتش که جزیی از طبقه اشراف بود، باید مردمی شود، به همین دلیل سربازی را عمومی کردند. دلیل هم این بود که در زمان جنگ، عده خاصی مردم را بسیج می کردند تا به جنگ بروند و کشته شوند، در زمان صلح هم آن طبقه اشراف نظامی، مردم را غارت می کردند. به همین دلیل نظام را عمومی کردند. پس از آن هم سربازی به ایران وارد شد."

به گفته او کشورهای اروپایی تا زمانی که احتمال حمله نظامی زمینی می دادند، سربازی عمومی داشتند: "حتی اروپایی ها از کشورهای عربی و آفریقایی می خواستند که ارتش مردمی داشته باشند و به آنها انتقاد می کردند. پس از جنگ سرد و اطمینان از وجود نداشتن جنگ زمینی، 40 کشور تصمیم گرفتند سرباز حرفه ای داشته باشند. در برخی از رسانه ها و سایت ها گفته اند که بیش از 100 کشور سرباز حرفه ای دارند. اما تعداد زیادی از این کشورها، هیچ گاه زیر بار سربازی و نظام وظیفه عمومی نرفتند و همیشه سرباز حرفه ای داشته اند."

او همچنین درباره حرفه ای نشدن سربازی در ایران گفت: "متاسفانه برخی می گویند باید سربازی را حرفه ای کرد. اما  کشور ما از نظر سوق الجیشی و تهدیدات و راهبرد دفاعی از اساس با دیگر کشورها تفاوت دارد و دفاع ما مردمی هست و می دانیم که اگر دشمن بخواهد تعرض کند و جنگی تعیین کننده باشد، باید از زمین ورود پیدا کند. به همین دلیل است که می بینیم دشمن به بسیج به عنوان پشتیبان اصلی نیروهای مسلح، هجمه می کند و به سربازی انتقاد می کند."

سردار کمالی گفت: "در ایران مثل برخی از کشورها که نیروهای نظامی را جدا کردند و طبقه اشرافی نظامی بوجود آوردند، نخواهیم داشت و نیروهای مسلح ما مردمی هستند."

مشروح این گفتگو و پاسخ جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح به سوالات بی شمار کاربران خبرآنلاین به زودی منتشر می شود.

4747

منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها