به نوشته میراث آریا، آنچه به آنها اشاره میشود مجموعهای از 10 منطقه متروک و وهم انگیز جهان است که شاید در آینده تبدیل به مناطق گردشگرپذیر شوند.
این شهرها که به آنها شهر ارواح لقب دادهاند در کجا قرار دارند؟ برای یافتن آنها نیازی به جستجوی تمام دنیا نیست، زیرا سایت Tourism-Review.com با معرفی مناطق برتر متروکه جهان، نیاز شما را برآورده است.
1- بودی (Bodie) کالیفرنیا:این شهر که در سال 1876 به واسطه معادن منطقه ایجاد شد جمعیتی بالغ بر 10 هزار نفری را تا سال 1880 در خود جای داده بود اما امروزه به یکی از مشهورترین شهرهای متروکه یا شهر ارواح آمریکا تبدیل شده است. این شهر که تا سال 1962 از ساکنان چینی تبار خود که برای رسیدن به رویای آمریکایی وارد این شهر شده بودند، بهره میبرد، اندک اندک با خروج آنان، به شهری مرده تبدیل شد. هم اکنون این شهر قدیمی، به پارکی تاریخی تبدیل شده و در طول سال میزبان گردشگران فراوان از سراسر جهان است.
2- سان ژی، تایوان: پروژهای رها شده در حومه شهر تایپه تایوان. منطقهای که بیشتر به سکونتگاه موجودات ناشناخته شباهت دارد تا شهری زمینی. این شهرک کوچک، که هنوز هم میتوان آثاری از یک مجموعه مسکونی زنده همچون کارخانهها، سیستم حمل و نقل داخلی و دیگر اماکن مسکونی را در آن مشاهده کرد به عنوان دهکدهای مرفه برای سپری کردن تعطیلات طراحی شده بود. اما نبود بودجه کافی و عواملی مشابه هنوز هم ساخت و ساز در آن را متوقف ساخته است. امروزه این شهر را مرکز ارواح سرگشته کارگرانی میدانند که در طول دوره ساخت آن کشته شدهاند.
3- واروشا، قبرس: این شهر که زمانی به دلیل برخورداری از هتلها و سواحل زیبایش یکی از پیشرفتهترین جاذبههای گردشگری قبرس به شمار میرفت، پس از حمله سال 1974 ارتش ترکیه، به شهری خالی و متروک تبدیل شد. ساکنان این شهر که در هنگام خروج به امید بازگشت دوباره وسایل ضروری را با خود برده بودند هنوز هم پشت دیواری از سیمخاردارها در انتظار بازگشت به شهر خود هستند. با این وجود امروز دو دولت ترکیه و یونان طرحهایی را برای احیا دوباره آن در نظر گرفته و پیشبینی میشود دروازههای این شهر رها شده تا سال 2010 به روی گردشگران گشوده خواهد شد.
4- گانکانجیما، ژاپن: جزیره هاشیمایا گانکانجیما (جزیره ناوجنگی) یکی از 505 جزیره متروکه استان ناکازاکی ژاپن به شمار رفته و ویژگیهایی منحصر به فرد دارد. در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم شرکت میتوبیشی، به دلیل وجود معادن زغال سنگ بسیار در این منطقه و اهمیت آن برای مردم ژاپن سرمایهگذاری هنگفتی را به منظور استخراج زغال سنگ در این منطقه آغاز کرد. در طول این مدت، ساختمانهای بتونی متعددی ساخته و جمعیت آن تا سال 1959 به 835 نفر در هر هکتار رسید. اما به دلیل جایگزین شدن نفت به جای زغال سنگ و کاهش نیاز کشور به این سوخت، رونق تجاری آن کم شده و کارگران برای یافتن شغل دیگر آن را ترک کردند. دولت ژاپن در نظر دارد، این شهر صنعتی متروک را از نو احیا کرده و آن را به یکی از جاذبههای گردشگری این کشور تبدیل کند.
5- بالسترینو، ایتالیا: این شهر در مقایسه با 10 شهر همجوار خود تاریخچهای طولانی و شکوفا پیش از متروک شدن کامل دارد. شهری که در قرن یازدهم بنا شد و به دلیل برخورداری از آب و هوایی خوب محلی مناسب برای کاشت درختان زیتون به شمار میرفت. این شهر که در سال 1860 جمعیتی 800 نفره را در خود میدید، بعدها به دلیل زمین لرزههای متعدد نواحی شمال غربی ایتالیا ساکنان خود را از دست داد و پس از گذشت 60 سال به دلیل نداشتن ثبات زمین شناختی به شهری متروک تبدیل شد.
6- دنیای بازی کاتولی، تایوان: این مجموعه که یکی از پارکهای تفریحی چند منظوره تایوان به شمار میرفت براثر زلزله بیست و یکم سپتامبر 1999 جاذبه خود را از دست داد. این مجموعه که امروزه محل زندگی گیاهان حارهای، حیوانات، حشرات و ماشین آلات زنگار بسته است، چهرهای بسیار ترسناکتر از هر مکان متروکی را به خود گرفته است. اگر چه رنگها، نقاشیها و راهآهن مرتفع و پرپیچ و خم آن نمادی از شادیهای دوران کودکی را به تصویر میکشید اما ظاهر امروز آن خاطرهای جز مرگ و زوال را برای بینندگان خود تداعی نمیکند.
7- سنترالیا، پنیسلوانیا: این شهر به دلیل معادن زغال سنگ خود، از رونق بالایی برخوردار بود. اما به دلیل آتش گرفتن محل دپوی فاضلاب شهری آن که منجر به انفجار معادن زیرزمینی زغال سنگ شد، به یکباره خالی از سکنه شد. این آتش سوزی از سال 1962 تاکنون ادامه داشته و برخی کارشناسان تداوم آن را تا 250 سال آینده تخمین زدهاند.
8- یاشیما، ژاپن: این منطقه به دلیل میزبانی زائران بسیار یکی از جذابترین اماکن گردشگری مذهبی ژاپن به شمار میرفته است. در دهه 1980 و در زمان شکوفایی اقتصاد ژاپن، اکثر کارشناسان، از این منطقه به عنوان یکی از مدرنترین تفرجگاههای کشور نام میبردند. از این رو شش هتل و چند بنای کوچکتر به همراه یک آکواریوم و یک تله کابین در این منطقه تفریحی برای گردشگران ساخته شد. اما به یکباره بحران مسکن، ذخیره مالی بسیاری از سرمایهگذاران کوچک و شرکتهای بزرگ ساختمانی را خالی کرد و این امر موجب توقف پروژهها و خروج سرمایهگذاران و سکنه این منطقه شد. امروز فروشگاههای مملو از اجناس و هتلهای مبله و مجهز آن در انتظار مسافرانی به سر می برند که هیچگاه باز نخواهد گشت.
9- پیرپیات، اوکراین: این شهر در شمال اوکراین و در نزدیکی نیروگاه چرنوبیل قرار دارد. شهری که تا بیش از فاجعه هستهای نیروگاه بیش از 50 هزار سکنه را در خود جای داده بود. جمعیتی که اکثر آنها را کارگران این نیروگاه تشکیل میدادند. این شهر که از آن زمان تاکنون خالی از سکنه مانده و تا سالهای متمادی امکان زندگی در آن مسیر نیست، در دهه 1990 در هرج و مرج فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، شاهد سرقتهای بی شماری بود. سرقت اجناس منازل که در آن زمان ارزش مادی فراوانی داشتند هنوز هم ساکنان مهاجر این شهر در انتظار بازگشت به خانههایشان به سر میبرند.
10- کراکو، ایتالیا:این شهر در سال 1060 میلادی توسط اسقف اعظم آرنالدو بنا شد. همانند دیگر شهرهای قرون وسطی ایتالیا خانههایی روی تپهها ساخته شده و تا اواخر قرن نوزدهم جمعیتی دو هزار نفره را در خود جای داده بود. ولی تا بیش از آغاز جنگ جهانی اول نیمی از سکنه شهر از خانههای خود کوچ کرده و تا سال 1963 به دهکده مجاور نقل مکان کردند.مورخان زمین لرزههای متعدد ریزش کوه و فقر کشاورزان را دلیل اصلی این مهاجرتها عنوان کردهاند.