پایگاه اطلاع رسانی دولت نوشت:

براساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، جمهوری اسلامی ایران در سال 2011 با 930 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی، جایگاه هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا را به خود اختصاص داد.

 بر پایه آمارهای صندوق بین‌المللی پول، ایران با رشد 8 برابری تولید ناخالص داخلی خود از زمان انقلاب اسلامی، در رده‌بندی اقتصادهای بزرگ جهان 4 پله صعود کرده و جایگاه هفدهم را به‌دست آورده است.
آمارهای منتشر شده از سوی صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد اقتصاد ایران طی 33 سال گذشته روندی رو به رشد را طی کرده و جایگاه خود در میان بزرگترین اقتصادهای جهان را ارتقا داده است.
براساس این گزارش تولید ناخالص داخلی ایران براساس قدرت خرید در سال 1980 بالغ بر 114 میلیارد دلار بوده و این رقم در دوران انقلاب اسلامی افزایش یافته و در سال 2011 به 930 میلیارد دلار رسیده است. بدین ترتیب تولیدات سالانه اقتصاد ایران طی 33 سال گذشته 8 برابر شده است.
به دنبال آن، جایگاه ایران در رده‌بندی اقتصادهای بزرگ جهان نیز ارتقاء یافته است. ایران در سال 1980 بیست و یکمین اقتصاد بزرگ دنیا شناخته می‌شد اما در سال 2011 به جایگاه هفدهم رسیده است که صعود 4 پله‌ای را نشان می‌دهد. ایران توانسته است چهار کشور عربستان، لهستان، استرالیا و آرژانتین را طی این مدت پشت ‌سر بگذارد.

بر اساس این گزارش ، در سال 2011 امریکا با تولید ناخالص داخلی 15 هزار میلیارد دلاری در رتبه نخست قرار گرفته است و کشورهای چین، هند، ژاپن، آلمان، روسیه، برزیل، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، مکزیک،کره جنوبی، اسپانیا، کانادا، اندونزی و ترکیه به ترتیب در رتبه های دوم تا شانزدهم و بالاتر از ایران قرار گرفته‌اند. تولید ناخالص داخلی ترکیه بر اساس قدرت خرید یک هزار میلیارد دلار اعلام شده است.
استرالیا نیز با تولید ناخالص داخلی 918 میلیارد دلاری یک پله پائین‌تر از ایران و در جایگاه هجدهم قرار گرفته است.

/3131

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دولت