با حضور معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان و جمعی از فعالان فرهنگی و هنری کتابخانه‌ی هه‌وارگه‌ی هانیس در شهرستان سنندج افتتاح و به بهره‌برداری رسید و روستای هانیس نیز به جمع روستاهای دوستدار کتاب در کشور پیوست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، با حضور عیسی فلاحی معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و همراهی کارشناس مسئول کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و فردین کمانگر مدیرمسئول و صاحب امتیاز نشریه «گوران» و سرکار خانم دلارام مفاخری نماینده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مراسم راه اندازی کتابخانه عمومی در محل اقامتگاه بومگردی «هه‌وارگه‌ی روستای هانیس» از توابع شهرستان سنندج با حضور دهیار و تعدادی از اعضای شورای اسلامی و اهالی روستا برگزار شد.

هانیس؛ یکی از روستاهای بکر و زیبای شهرستان سنندج است روستایی که هنوز با کمبودها و مشکلات بسیاری مواجه است اما امروز جمعی از اهالی روستا آستین همت را بالا زدن تا بخشی از مشکلات و کمبودها را با همت جمعی و جهادی رفع کنند و با افتتاح اقامتگاه بوم‌گردی هه‌وارگه‌ی هانیس رونق و جانی تازه را به این روستا ببخشند و در اولین اقدام با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، کتابخانه عمومی روستا را در داخل بوم‌گردی در فضایی بسیار زیبا و جذاب افتتاح و به بهره‌برداری رساندند و از همه علاقه‌مندان به حوزه فرهنگ و کتابخوانی درخواست کردند که در برنامه‌های این مرکز فرهنگی مشارکت کنند.

معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ کردستان در این مراسم گفت: حمایت از مناطق کم برخوردار در عرصه فرهنگی به ویژه اهدای کتاب و محصولات فرهنگی از رسالت‌ها و برنامه‌های فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است.

«عیسی فلاحی» اظهار کرد: روستاهای دور افتاده به عنوان ذخیره‌گاه فرهنگی ایران شناخته شده است و فعالیت فرهنگی به ویژه ترویج کتاب و کتابخوانی در توسعه فرهنگی و عدالت فرهنگی در این مناطق در کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی موثر است.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های روستاهای استان کردستان عنوان کرد: یکی از رسالت‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان حمایت و ارائه خدمات در مناطق کم‌برخوردار و تلاش برای توزیع عادلانه خدمات در این مناطق است. در مناطق روستایی، ظرفیت‌ها و توانایی‌هایی خاصی در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی نهفته است که نیازمند توجه بیشتر است.

فلاحی در ادامه با اشاره به تغییر و تحولات فرهنگی در جامعه گفت: رشد تکنولوژی و رشد قارچگونه شبکه‌های اجتماعی در جامعه سبب شده تا آسیب‌های اجتماعی در جامعه نیز افزایش پیدا کند و در مقابل در روستاهای ما هنوز همان اصالت و هویت فرهنگی به قوت خود باقی است و هجمه‌های فرهنگی نتوانسته است تاثیری در تغییر هویت این مناطق داشته باشد و امروز در روستاهای استان شاهد کمترین آسیب‌های اجتماعی هستیم.

معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ کردستان همچنین به وجود برخی نخبه‌ها و چهره‌های فرهیخته در برخی از مناطق کم‌برخوردار اشاره کرد و گفت: «ملودی محمودی» دختر سه ساله‌ای که از سن دو سالگی خواندن و نوشتن به زبان‌های فارسی، کُردی و نت‌های موسیقی را آموخته است یکی از چهره‌های نخبه و فاخر کردستان و ایران زمین است که ما به این سرمایه‌های اجتماعی می‌بالیم و این افراد آینده سازان ایران اسلامی هستند.

فلاحی تصریح کرد: ملودی نیز در یکی از مناطق کم برخوردار شهر سنندج پرورش یافته است و از تربیت و پرورش پدر و مادری برخوردار بوده که آینده این کشور برایشان بااهمیت بوده است. بنابراین امروز رسالت توزیع عادلانه خدمات و امکانات در مناطق مختلف استان برعهده دستگاه‌های متولی است و ضروری است به صورت ویژه در این حوزه فعالیت‌هایی انجام شود.

وی افزود: امروز فرصتی مهیا شد تا در روستای هانیس از توابع شهرستان سنندج که از مناطق کم‌برخوردار هستند و ما به عنوان خدمتگزاران مردم برای رفع مشکل و توازن در ارائه خدمات در استان تلاش می‌کنیم.

46