به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،آیتالله علیرضا اعرافی در دیدار جمعی از اندیشمندان اندونزی و مهمانان همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم با اشاره به پیشینه و امتداد حوزههای علمیه، اظهار کرد: در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا، امروزه جوانان علاقهمند به معارف الهی پیشگام شدهاند و با بهرهگیری از معارفی که در حوزه علمیه قم فراگرفتهاند مراکز علوم اسلامی و انسانی را در کشورهای مختلف سامان دادهاند.
بنا بر روایت حوزه نیوز،مدیر حوزههای علمیه افزود: پس از انقلاب اسلامی همه دروازههای علوم اسلامی به روی بانوان گشوده شد و امروزه به تعداد مراکز علوم اسلامی برادران نیز مراکز و مدارس برای بانوان ایجاد شده است و حوزه علمیه خواهران به یک مرکز بزرگ برای گسترش علوم اسلامی و انسانی و اخلاقی مبدل شده است.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: امروزه نزدیک به ۵۰۰ مدرسه علمیه بانوان در قم و سراسر ایران فعال هستند و در خارج از کشور نیز این مراکز تاسیس شده که این پدیده برآمده از حوزه علمیه قم است.
مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: مسئله دیگر امتداد بینالمللی حوزه علمیه قم است. این حوزه انوار علوم اسلامی را در جهان متجلی کرده و دارای امتداد در کشورهای مختلف است.
وی افزود: مسئله دیگر در سنت فکری قم، اتکا بر مردم و ارتباط نزدیک با مردم است. حوزه علمیه قم بدون مردم هیچ گاه شکل نمیگرفت. مردم پشتوانه اصلی حوزه و نهاد علم دین بوده و هستند. امام راحل با اتکای به این نیروی بزرگ انقلاب اسلامی را رساندند، بنابراین هویت و اصالت ما در ارتباط با مردم شکل میگیرد.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم از چند سال قبل آغاز شد ولی دبیرخانه برای اتقان کار و تکمیل آثار تصمیم گرفت که اختتامیه همایش امسال برگزار شود.