به گزارش خبرآنلاین، فریدون عباسی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در یک برنامه تلویزیونی درباره سهام هستهای خارجی ایران، گفت: سهامی در "نامیبیا" داشتیم که با شیطنتهایی تلاش میشود آن را از ما بگیرند یا سهم ما را کم کنند، اما ما موضوع را پیگیری میکنیم و در مورد سهم خود در فرانسه نیز فعالیتهایی را برای گرفتن آن در پیش گرفتهایم.
اورودیف یک پرونده 30 و چند ساله بین ایران و فرانسه است. در سال 1352 شمسی رژیم پهلوی وامی به مبلغ یک میلیارد دلار به کمیساریای انرژی اتمی فرانسه داد. از این وام برای ساخت کارخانه غنیسازی اورانیوم (متعلق به کنسرسیوم "اورودیف") در تریکاستن استفاده شد. در مقابل ایران صاحب 10٪ از سهام این کارخانه شد.
ایران بارها تلاش کرده که سهم خود را از این شرکت فرانسوی بگیرد.
همچنین مهر ماه سال 88 شبکه خبری "پرس.تی.وی" به نقل از رویتر گزارش داد که "آروا"، شرکت تولیدکننده راکتورهای هستهای که تحت کنترل دولت فرانسه است اعلام کرد که مالک درصد باقی مانده سهام نیروگاه "اورودیف " است.
4 اسفند 88 هم رئیس دستگاه دیپلماسی از پیگیری حقوقی این پرونده خبر داد و گفت که وزارت خارجه سهم 10 درصدی ایران در پروژه اورودیف را پیگیری می کند.
10 اسفند 88 محمود واعظی معاون اسبق وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در آن دوران به نمایندگی از ایران درباره سهم کشورمان در پروژه کارخانه غنی سازی اورانیوم "اورودیف" با فرانسه مذاکره کرده بود، در گفت وگویی با بیان اینکه ایران سهامدار "اورودیف" است، تاکید کرد: ایران 330 میلیون دلار به مجموعه "اورودیف" وام داده که این وام، تنها یک بخش از پرونده "اورودیف" است و بخش دیگر این پرونده به سهم ایران در کارخانه بر می گردد.
با این حال شرکت آراوا می گوید که ایران یک شریک غیرفعال "اورودیف" است و هیچ گونه نقل و انتقال فنآوری به جمهوری اسلامی وجود نداشته است.
29212