دکتر احمد دنیامالی،وزیر ورزش و جوانان از آغاز به کار انجمن ورزشی جامعه پزشکی کشور زیر نظر این وزارتخانه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ به گزارش پایگاه خبری ورزش و جوانان، دکتر احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان صبح امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه، نشست مشترکی را با محمدرضا ظفر قندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار کرد. هدف از این دیدار، برنامه ریزی برای انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دو وزارتخانه جهت استفاده از ظرفیتهای طرفین بود.

تصمیم مهمی که در دیدار دکتر دنیامالی با ظفرقندی گرفته شد، آغاز به کار رسمی انجمن ورزشی جامعه پزشکی و سلامت، تحت مجوز وزارت ورزش و جوانان بود.
در این نشست که محمد رئیس زاده، رییس سازمان نظام پزشکی کشور و معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز حضور داشتند، مقرر شد انجمن ورزشی جامعه پزشکی کشور تحت مدیریت و هدایت وزارت ورزش و جوانان تاسیس شود.
وزارت ورزش و جوانان با هدف این که فعالیت های ورزشی حوزه کادر درمان و پزشکی از این پس با نظارت بیشتری انجام شود و این قشر بتوانند از امکانات سایر فدراسیون ورزشی نیز  بهره مند شوند، پیشنهاد تاسیس این انجمن را مطرح کرد که موافقت مسئولان و کارشناسان وزارت بهداشت را به همراه داشت.

تدوین برنامه 10 ساله و تشکیل کمیته مشترک میان وزارت ورزش و جوانان و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فعال سازی بازی های جامعه پزشکی و کادر درمان در کشور، راه اندازی فدراسیون تخصصی ورزش جامعه پزشکی و تقویت دیپلماسی ورزشی کشور به واسطه حضور در بازی‌های جهانی پزشکی و بهداشت ( Medigames) از جمله مواردی بود که در نشست وزاری ورزش و بهداشت به تفصیل به آن ها پرداخته شد.

دکتر احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در این نشست گفت: باور ما این است که دو وزارتخانه می توانند همکاری های مشترکی در حوزه بهداشت و درمان با یکدیگر داشته باشند. خروجی مثبت این همبستگی ها هم تزریق سلامت و شادابی به جامعه است. مردم به عینه دیدند که در ایام کرونا، جامعه پزشکی چقدر شهید خدمت داد. لذا بر همه ما واجب است تا از این ظرفیت استفاده کنیم و اهمیت سلامت کادر درمان را در اولویت قرار دهیم. همکاری وزارت های ورزش و بهداشت یک بازی برد-برد است، چرا که دو طرفش مردم هستند.

وی با ارائه پیشنهاد تدوین برنامه 10 ساله همکاری میان وزارت ورزش و جوانان و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با توجه به این که ابعاد کار میان این دو وزارتخانه گسترده است، پیشنهاد می کنیم که برنامه 10 ساله ای را تدوین کنیم تا بتوانیم اتفاقی درست را رقم بزنیم. به هر حال بحث ما تنها فعال کردن مسابقات حوزه پزشکان و کادر درمان نیست. ما می خواهیم در حوزه بهداشت نیز از پتانسیل های وزارت بهداشت بهره ببریم. به طور مثال ما در حال حاضر 33 هزار باشگاه ورزشی در سراسر کشور داریم که تامین کردن استانداردهای بهداشتی آنها خودش مسئله مهمی است یا مهیا کردن استانداردهای بهداشتی استخرها نیز به همان اندازه حائز اهمیت است.

دکتر دنیامالی با اشاره به این که جامعه پزشکی کشور باید حضوری فعال در رویدادهای بین المللی ورزشی این عرصه داشته باشد، ادامه داد: حضور تیم های ورزشی جامعه پزشکی در مسابقات بین المللی مطمئنا در دستور کار وزارت ورزش و جوانان خواهد بود. این وزارتخانه در قبال هر تیمی که از کشور خارج شود و پرچم ایران را بالا ببرد، مسئول است. برای همین درصددیم تا ابتدا به صورت جدی با همکاری وزارت بهداشت رقابت های ورزشی جامعه پزشکی را در کشور راه اندازی کنیم و بعد از آن حضور قدرتمندی در بازی های پزشکی و بهداشت جهانی ( Medigames) حاضر شویم.

وزیر ورزش و جوانان همچنین از راه اندازی فدراسیون ورزشی مختص جامعه پزشکی نیز خبر داد و خاطر نشان کرد: نگاه من در وزارت ورزش و جوانان به هیچ وجه صنفی و وزارتی نیست. من به دنبال این هستم که دیدگاهی را ترویج بدهم که هر مدیری آمد کار حکمرانی را انجام بدهد و با سایر دستگاهها تعامل کند. به طور مثال ورزش قهرمانی ما در در بخش معلولین تنها به معلولیت های نرمال جامعه محدود شده است. در حال حاضر با هماهنگی کمیته ملی پارالمپیک مراوداتی را با سازمان بهزیستی کشور انجام دادیم تا ورزش قهرمانی را به سمت معلولیت های بالای جامعه هم سوق دهیم. ما فکر می کنیم حتی در این زمینه هم می توانیم از کمک های وزارت بهداشت هم استفاده کنیم. بنابراین شرایط این را داریم که فدراسیونی مجزا برای ورزش جامعه پزشکی و کادر درمان تاسیس کنیم که ردیف بودجه مستقل هم داشته باشد. ورزش های کارگری، دانشجویی، دانش آموزی نیز صاحب فدراسیون هستند و اخیرا برای ورزش نیروهای مسلح هم ساختار فدراسیونی را تعریف کردیم. بدون شک همین نگاه در مورد ورزش جامعه پزشکی از سوی ما وجود خواهد داشت.

*ظفرقندی: دیپلماسی ورزشی و سلامت، راهگشای مشکلات کشور هستند

در ادامه این نشست محمدرضا ظفر قندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با استقبال از پیشنهاد نشستی که از سوی وزیر ورزش و جوانان ترتیب داده شد، تشکیل کمیته مشترک میان دو وزارتخانه را مطرح کرد.
او در خصوص نیاز تعامل و همبستگی بین وزارت ورزش و بهداشت گفت: متاسفانه میانگین فعالیت های بدنی در جامعه ما به پایین تر از حد استاندارد رسیده است و ما باید برای برطرف کردن این موضوع، برنامه ریزی جامع محوری داشتیم. طبیعتا در زندگی مجازی امروز و فعالیت های اداری، آن تحرک لازم در جامعه وجود ندارد و نتیجه این فقر حرکتی هم به بیماری های قلبی، عروقی و کبد چرب منجر شده است. بنابراین همکاری های ما با وزارت ورزش در حوره سلامت می تواند، نتیجه بخش باشد. برای همین پیشنهاد می کنیم که کمیته مشترکی بین دو وزارتخانه و سازمان نظام پزشکی به عنوان عامل ارتباطی با جامعه پزشکان تشکیل شود تا با پویش ها و راهنمایی لازم اتفاقاتی نویی را در این زمینه به وجود بیاوریم.
ظفرقندی با تایید این که برنامه راهبری 10 ساله میان وزارت ورزش و بهداشت می تواند راهگشای خوبی برای ایجاد سلامت و نشاط در جامعه باشد، به بحث تقویت دیپلماسی ورزشی هم اشاره کرد: به نظر من دیپلماسی ورزشی و دیپلماسی سلامت، می تواند حلال مشکلات یک کشور باشد. بالاخره کشور ما با تحریم ها و محدودیت هایی مواجه است. پس باید سعی کنیم با قدم برداشتن در حوزه ورزش و سلامت از این محدودیت ها عبور کنیم. وقتی پرچم ما در مسابقه ای بالا می رود نه تنها دیپلماسی ورزشی مان تقویت می شود بلکه نشان می دهد در دیپلماسی سلامت هم در مسیر توسعه قرار گرفته ایم. رشته طب ورزشی هم اکنون در 4 دانشگاه کشور تدریس می شود. خود من به شخصه این رشته را در دانشگاه راه اندازی کردم. ما در حال حاضر نزدیک به 150 فارغ التحصیل در این رشته داریم که مسلط به علوم مختلف از مباحث حرکتی گرفته تا تغذیه و ورزش های مختلف هستند. امیدواریم شروع همکاری دو وزارتخانه سببی شود که فدراسیون های ورزشی نیز از این نیروهای علمی استفاده کنند.

در پایان نشست مشترک دکتر احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان با محمدرضا ظفر قندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مقرر شد کمیته مشترکی با حضور کارشناسان و صاحبنظران دو وزارتخانه و نماینده های سازمان نظام پزشکی تشکیل شود تا نسبت به تدوین برنامه راهبری 10 ساله مذکور اقدام شود. به علاوه این که تفاهم نامه همکاری رسمی میان دو وزارتخانه هم منعقد گردد.
همچنین با تاکید وزیر ورزش و جوانان تصمیم بر این شد تا در این برنامه جایگاه ویژه ای برای ورزش جامعه پرستاری که جمعیت اصلی آن را بانوان تشکیل می دهد، درنظر گرفته می شود. دکتر دنیامالی با مهم شمردن بحث توسعه ورزش قهرمانی و همگانی در حوزه زنان از سوی دولت چهاردهم، به تازگی دستور داده که رقابت های المپیاد سراسری ورزشی در سال جاری تنها مختص دختران برگزار شود.
گفتنی است در این نشست معاونین توسعه ورزش قهرمانی و بانوان، مدیر دفتر نظارت و برنامه ریزی وزارت ورزش و جوانان و مشاورین وزیر نیز حضور داشتند.