شبکه خبری آمریکایی در تحلیلی عنوان کرد که به احتمال زیاد، آخرین افزایش خشونت در اوکراین ممکن است رئیس جمهور ناامید ایالات متحده را بیشتر متقاعد کند که او به سادگی قادر به گرد هم آوردن طرف‌های متخاصم در آینده نزدیک نیست.

به گزارش خبرآنلاین، وب سایت شبکه خبری سی ان ان در گزارش به اظهارات تازه ترامپ درباره پوتین نوشت:  دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در واکنش به حملات شدید پهپادی و موشکی روسیه به اوکراین در آخر هفته، اظهار داشت: «من همیشه رابطه بسیار خوبی با ولادیمیر پوتین روسیه داشته‌ام، اما اتفاقی برای او افتاده است.»

در واقع، به نظر می‌رسد رهبر کرملین، علیرغم اصرارهای کاخ سفید، تقریباً بدون تغییر باقی مانده است و صرفاً به سیاست جنگ فرسایشی خود در اوکراین ادامه می‌دهد، که در آن حملات هوایی به یک ویژگی بسیار عادی تبدیل شده است.

سوال واقعی این است که آیا ترامپ تغییر کرده است، یا حداقل اینکه آیا نگرش او نسبت به پوتین در بحبوحه آنچه که به نظر می‌رسد تلاش فزاینده و بی‌فایده ایالات متحده برای ایجاد صلح در اوکراین است، شروع به تغییر کرده است، چیزی که ترامپ به آن می‌بالید - فراموش نکنیم - که می‌تواند در مدت کوتاهی انجام دهد.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، مطمئناً فکر می‌کند که یک گوشه ذهنی باز شده است و به خبرنگاران در ویتنام گفت که آخرین سرزنش ترامپ از همتای روسی خود به عنوان "کاملاً دیوانه" به این معنی است که رئیس جمهور ایالات متحده "متوجه" شده است که پوتین در مورد جنگ اوکراین "دروغ" گفته است، و افزود که امیدوار است سخنان ترامپ "به عمل تبدیل شود".

اما سوابق چیز دیگری را نشان می‌دهد.....

این ششمین بار در این دوره است که ترامپ، که دائماً می‌گوید رابطه قوی با پوتین دارد، علناً بی‌صبری یا دلخوری آشکار خود را از رئیس کرملین ابراز می‌کند.

در ماه مارس، ترامپ فاش کرد که از پوتین به دلیل امتناع از پذیرش آتش‌بس 30 روزه "عصبانی" است.

در ماه آوریل، ترامپ پس از حمله موشکی روسیه به کیف که منجر به کشته شدن دوازده نفر شد، خواستار "توقف ولادیمیر" شد.

ترامپ بعداً با خود اندیشید: "شاید او واقعاً نمی‌خواهد جنگ را متوقف کند و فقط دارد مرا به این کار ترغیب می‌کند."

سرزنش‌های ترامپ معمولاً با ابراز ناامیدی شخصی و تهدید به تلافی احتمالی، مانند تعرفه‌های ثانویه بر «تمام نفت خروجی از روسیه» یا «تحریم‌های بیشتر» نامشخص همراه بوده است.

پس از آخرین سرزنش پوتین، دوباره از ترامپ پرسیده شد که آیا اکنون اعمال تحریم‌های بیشتر بر روسیه را در نظر خواهد گرفت یا خیر، او پاسخ داد: «قطعاً».

تاکنون هیچ نشانه‌ای واقعی مبنی بر آمادگی ترامپ برای استفاده از اهرم اقتصادی قابل توجه خود برای مجبور کردن کرملین به تجدیدنظر در موضع سختگیرانه‌اش وجود نداشته است.

اما در سنای ایالات متحده، جایی که لایحه‌ای فراحزبی برای دشوارتر کردن تأمین مالی جنگ روسیه ارائه شده است، چنین نیست.

این لایحه که اکنون مورد حمایت ۸۱ سناتور است، نه تنها تحریم‌های مستقیم بیشتری را علیه روسیه پیشنهاد می‌کند، بلکه تحریم‌های ثانویه‌ای مانند تعرفه سنگین ۵۰۰ درصدی بر کشورهایی که انرژی روسیه را خریداری می‌کنند را نیز در بر می‌گیرد. اما این اقدامات که به طور جدی بر اقتصاد شکننده و وابسته به نفت روسیه تأثیر خواهد گذاشت، بسیار بحث‌برانگیز است زیرا چین، هند و اتحادیه اروپا را نیز که همگی هنوز از مصرف‌کنندگان اصلی انرژی روسیه هستند، مجازات خواهد کرد.

البته این احتمال وجود دارد که ترامپ اکنون بتواند از این لایحه یا شاید نسخه‌ای ملایم‌تر از آن حمایت کند. اما با توجه به اکراه مداوم او از رویارویی و مجازات کرملین تاکنون، این یک تغییر بزرگ در جهت‌گیری خواهد بود.

به احتمال زیاد، آخرین افزایش خشونت در اوکراین ممکن است رئیس جمهور ناامید ایالات متحده را بیشتر متقاعد کند که او به سادگی قادر به گرد هم آوردن طرف‌های متخاصم در آینده نزدیک نیست.

و در میان تمام خشم و هیاهوی او در مورد پوتین، ترامپ ممکن است به سادگی تصمیم به کناره‌گیری بگیرد.

315 315