رئیس کمیسیون اروپا روز سه‌شنبه در گفت‌وگوی تلفنی با «ملک عبد الله دوم» پادشاه اردن، تشدید حملات رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های غیرنظامی در غزه را «نفرت‌انگیز» توصیف کرد و خواستار پایان فوری محاصره و بازگشایی گذرگاه‌های انسانی شد.

به گزارش خبرآنلاین، اورسولا فون‌درلاین در این تماس با تأکید بر اینکه «هیچ توجیهی برای این سطح از خشونت وجود ندارد» گفت: «آنچه اکنون در غزه رخ می‌دهد، استفاده نامتناسب از زور علیه غیرنظامیان است که با اصول حقوق بشردوستانه و قوانین بین‌المللی مطابقت ندارد.»

به‌گزارش ایرنا، وی افزود: «اسرائیل باید فوراً محاصره غزه را بردارد و اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه را طبق اصول انسانی و با مشارکت سازمان ملل و دیگر نهادهای امدادی فراهم سازد.»

رئیس کمیسیون اروپا ضمن تکرار موضع رسمی اتحادیه درباره ضرورت بازگشت به آتش‌بس و تسریع در ارسال گسترده کمک‌های انسان‌دوستانه، تأکید کرد که این اقدامات برای دستیابی به راه‌حلی پایدار و پایان درگیری‌ها ضروری است.

بر اساس بیانیه کمیسیون اروپا، فون‌درلاین همچنین نسبت به افزایش خشونت‌ها در کرانه باختری ابراز نگرانی کرد و گفت: تعهد اروپا به صلحی عادلانه، جامع و پایدار مبتنی بر راه‌حل دو دولتی، تزلزل‌ناپذیر است.

در ادامه این گفت‌وگو، دو طرف حمایت خود را از «طرح احیای غزه» که پیش‌تر در نشست قاهره با اجماع کشورهای عربی تصویب شده بود، اعلام و بر ضرورت جلوگیری از هرگونه کوچ اجباری مردم فلسطین تأکید کردند.

روز گذشته (سه‌شنبه) نیز آنتونیو کاستا رئیس شورای اروپا در تماس تلفنی با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، نسبت به تشدید بحران انسانی در غزه و افزایش خشونت‌ها در کرانه باختری ابراز نگرانی کرد. او با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس تأکید کرد: «اسرائیل باید فوراً به محاصره پایان دهد و مطابق با قوانین بین‌المللی، دسترسی ایمن، سریع و بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه را فراهم کند.»

جنگ غزه که از مهرماه ۱۴۰۲ با حملات گسترده رژیم صهیونیستی آغاز شد، تاکنون جان بیش از ۵۳ هزار فلسطینی را گرفته و به یکی از بزرگ‌ترین فجایع انسانی دهه‌های اخیر تبدیل شده است. حمله مداوم به بیمارستان‌ها، مدارس، اردوگاه‌های آوارگان و تأسیسات زیربنایی، میلیون‌ها غیرنظامی را در معرض خطر قرار داده و روند ارسال کمک‌های حیاتی را مختل کرده است.

هم‌زمان، محاصره کامل نوار غزه موجب کمبود شدید غذا، دارو و سوخت شده و نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل، صلیب سرخ جهانی و سازمان جهانی بهداشت بارها خواستار بازگشایی گذرگاه‌های مرزی و توقف فوری حملات شده‌اند.

با وجود این، رژیم صهیونیستی همچنان بی‌تفاوت به هشدارهای بین‌المللی، قطعنامه‌های سازمان ملل و درخواست‌های مکرر کشورهای اسلامی و اروپایی، به حملات خود ادامه می‌دهد؛ روندی که طی هفته‌های اخیر موجب افزایش تنش دیپلماتیک میان تل‌آویو و برخی دولت‌های اروپایی شده است.

310310