به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، محمد فرهاد در خصوص موضوعات مطروحه در شورای برنامه ریزی شهرستان بانه و با یادآوری توسعه این شهر و الحاق محدوده هایی به آن به ضرورت توسعه شبکه فاضلاب و ارتقای ظرفیت تصفیه خانه به میزان 32 هزار مترمکعب با اجرای مدول دوم اشاره کرد و گفت: مطالبات ماده 23 این پروژه انجام و به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارسال شده که در صورت تأیید اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه منابع مالی لازم از طریق استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی تأمین می شود، گفت: برای اجرای 35 کیلومتر شبکه و خطوط انتقال جدید و مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر بانه 800 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
مدیرعامل شرکت آبفا کردستان در خصوص موضوع فاضلاب روستایی شهرستان بانه نیز اظهار کرد: برای ساماندهی فاضلاب روستاهای بالادست سدهای سبدلو و چراغ ویس (مجموعا 12 روستا) 100 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که مطالعات ماده 23 آن انجام و جهت اخذ ردیف اعتباری به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارسال شده که در صورت تصویب و ایجاد ردیف اعتباری، عملیات اجرایی ساماندهی فاضلاب این روستاها آغاز خواهد شد.
فرهاد در خصوص حوزه آبرسانی بانه نیز گفت: این شهرستان دارای 195 روستا است که 99 روستای آن تحت پوشش و 143 روستا نیز بالای 20 خانوار جمعیت دارند و مجموع اعتبار مورد نیاز برای آبرسانی به روستاهای دارای نیاز آبی، 1460 میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه فاز نخست آبرسانی روستایی به شهرستان بانه با هدف تکمیل پروژه های نیمه تمام و 29 روستای اولویت دار دارای تنش آبی 300 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که شرکت آبفا ضمن پیگیری تأمین اعتبار مورد نیاز این پروژه، درخواست داریم تا به صورت جهشی منابع این اولویت فراهم شود.
مدیرعامل شرکت آبفا کردستان در خصوص وضعیت آب بانه نیز با تشکر ویژه از صبوری و همراهی مردم این شهر گفت: با توجه به دوره 5 ساله خشکسالی که شدیدترین آن امسال بوده و کاهش ذخایر آبی پشت سدها برای رفع تنش آبی در بانه اقدامات ویژه ای در کنار مدیریت فشار و توزیع انجام شده که موجب افزایش تاب آوری شده است و امیدواریم با اجرای پروژه خط انتقال سد چراغ ویس به سد بانه، مشکلات موجود برای سالهای آینده به طور کامل برطرف شود.
فرهاد در پایان تأکید کرد: در سفر معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور به استان، اعتبارات مورد نیاز روستاها در حوزه آب و فاضلاب به عنوان یک مطالبه مطرح کردیم و
وی نیز قول مساعد برای پیگیری و تأمین این موضوع را داد.
48