کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزارت خارجه ایران و معاون دبیرکل سازمان ملل درخصوص تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و موضوعات مرتبط با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و نحوه اجرای آن، از جمله نقش دبیرخانه سازمان ملل در صیانت از سازوکارهای پیش‌بینی‌شده در این قطعنامه و جلوگیری از هرگونه سوء‌استفاده سیاسی از آن بحث و تبادل نظر کردند.

به گزارش خبرآنلاین، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه به وقت محلی در ادامه دیدارهای خود با خانم «رزماری دی‌کارلو»، معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل متحد، در مقر این سازمان در نیویورک دیدار و گفت و گو کرد.

طرفین در این دیدار درخصوص تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و موضوعات مرتبط با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و نحوه اجرای آن، از جمله نقش دبیرخانه سازمان ملل در صیانت از سازوکارهای پیش‌بینی‌شده در این قطعنامه و جلوگیری از هرگونه سوء‌استفاده سیاسی از آن، به تبادل نظر پرداختند.

بنا بر گزارش ایرنا، غریب‌آبادی در این دیدار با اشاره به گزارش‌های مکرر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرد: در هیچ‌یک از این گزارش‌ها حتی یک کلمه درباره انحراف برنامه هسته‌ای ایران ذکر نشده است.

وی با رد ادعاهای بی‌اساس و تکراری رژیم صهیونیستی طی سه دهه گذشته درباره تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر مبانی دینی و فقهی، هیچ‌گاه به‌دنبال سلاح‌های کشتار جمعی نبوده است. این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که رژیم صهیونیستی عضو هیچ‌یک از معاهدات خلع سلاح کشتار جمعی نبوده و به تمامی انواع این سلاح‌ها مجهز است.

غریب‌آبادی همچنین با انتقاد از استانداردهای دوگانه موجود در رویه نهادهای بین‌المللی، بر ضرورت ایفای نقش مؤثر و بی‌طرفانه سازمان ملل در قبال تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد و گفت: انتظار ملت‌ها از دبیرکل سازمان ملل متحد این است که در برابر چنین جنایاتی، صریح و روشن موضع‌گیری و آن را محکوم کند، نه آنکه صرفاً به ابراز نگرانی و دعوت به خویشتنداری اکتفا نماید.

وی ابراز امیدواری کرد که در گزارش‌ها و مواضع آینده دبیرخانه سازمان ملل و نیز در نشست‌های آتی، این واقعیات و نگرانی‌ها به‌صورت جدی منعکس شود.

خانم دی‌کارلو نیز در این دیدار با ابراز امیدواری نسبت به آینده گفتگوهای ایران و طرف‌های دیگر، بر حمایت سازمان ملل از استمرار روند دیپلماتیک تأکید کرد و افزود: علیرغم چالش‌های موجود، سازمان ملل همچنان دیپلماسی را تنها راه‌حل ممکن برای عبور از بحران‌ها می‌داند.

در این دیدار، همچنین آخرین تحولات مربوط به افغانستان و یمن مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

315 315